sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Ylikierroksilla - Musta hevonenKaikki ihanat lukijat ja tarkat kommentoijat. Kiitos viimeviikkojen kommenteistanne! Luen ne tietenkin kaikki, nytkin moneen kertaan. En ole saanut rauhotuttua istuakseni koneella. Pääni on ollut viime aikoina niin monen touhun ja menon kuormittama. Sain juuri äsken itseni kiinni ryntäilemästä kolmen kerroksen väliä hommasta toiseen, tehokkuus nolla. Joten istuin alas kerätäkseni ajatukseni.

Huolimatta hyvistä aikeista sama meno jatkui: Koitin ottaa kuvan tähän kirjoitukseen, mutta kameran akku olikin loppu, akun latautuessa kuorin loppuun uunijuurekset, kannoin välissä miehen rautakaupasta hakemaa kipsilevyä ja lautaa peräkärrystä sisään. Tökkäsin hälle lajittelemani keräyspaperit matkaan jne. Nyt tulin viimeistelemään kirjoitukseni, lataamaan kuvat ja kohta vihdoin koitan lajitella kolmen viikon pyykin, vai pitäisikö ensin pestä koira...vai peräti käydä kaupassa...

On kai hyväksyttävä, että aina välillä joku päivä on tällainen...ja että ne viisi kipsilevyä, jotka eivät mahtuneetkaan kuistille makaavat nyt olohuoneen lattialla.
Kunhan vieraat tulevat kuudelta ja rasitamme miespuolisia ensin kipsilevyn kannolla, saamme istua pöytään jossa on runsaasti hyvää ruokaa ja viiniä!

* * *

Mieli olisi palanut myös ulos luonnon valoon, kuvaamaan töitäni. Olen saanut jotain aikaiseksikin tässä kurssien, juhlien, työkiireiden ja remontin aikana. Ehkä joku huomasikin Postia Sinulle -lehden tuunaukset. Tässä lahjavinkiksi suunnittelemani naulakko, joka olen tehnyt vanhoista shakkinappuloista ja pätkästä ylijäämälautaa. Mies keksi sille mainion nimenkin.

8 kommenttia:

 1. No perhana! Tuohan on fiksu.
  Meillä olis vajaa sarja napuloitakin joilla ei voi pelata...

  VastaaPoista
 2. On hyvä! Tuommoista olin minäkin miettinyt, vaan puuttui tuo Violetin mainitsema vajaa sarja. Ja sitten luin postia minulle ja ajattelin, että nääh... nyt tää idea on jo jossain lehdessä... sitten kaikki sanoo, että "niin tuo ohjehan oli siinä lehdessä!" ja jäisin muka vajaaksi jotain luovuuspisteitä. Tiedätköhän mitä tarkoitan? Kun ois niin kiva muka keksiä jotain uutta, tässä maailmassa jossa kaikki on jo keksitty. Nyt katson tuota sun naulakkoa, ja ajattelen että: perskeles pitäis tehä tuollanen! Nimikin on ihan mainio!

  VastaaPoista
 3. maijjan ajatukset kuulostaa niin tutulle, monesti itsellekin näin käynyt. Ei kyllä tämän hienon naulakon kohdalla :) Upea idea ja upea toteutus! Ja kyllä, aina välillä on sellaisia päiviä, onneksi aina välillä on toisenlaisiakin :)

  VastaaPoista
 4. Loistava tuo naulakko! Totta tosiaan, että kaikki on maailmassa jo kertaalleen keksittyä. Mutta toisten ideoitakin voi joko kopioida tai sitten vähän muokkailla itselleen sopiviksi. Sekin on luovuutta.

  Jokohan saisit huomenna itsenäisyyspäivän kunniaksi rauhallisemman vaihteen päälle! Tekisi varmaan ihan hyvää välillä! Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa tutulta hurlumhei-elämältä, joskus vaan on sellaista...niin tällä hetkellä täälläkin! Todella kiva tuo naulakko. Olen monesti ajatellut tekeväni shakkipelin rakukeramiikasta, mutta vielä en ole ehtinyt sitä haavetta toteuttaa. Itse en kyllä pelaa ko. peliä, mutta käyhän se silmäniloksikin :) Ja ainahan sitä voi opetella, ehkä sitten vaikka joskus eläkeiässä...

  VastaaPoista
 6. Piilomaja: Pienimmällä poranterällä reikäpohjaan vaan!

  Kiitos Petriina

  Maijja: Tiedän tunteen, Mutta aina voi varioida. Tehdä jotain vähän erilaista, jatkaa jo keksittyä ideaa!

  Eve: Ihmiset keksivät samaan aikaan eri puolilla maailmaa samat asiat melkolailla yhtäaikaa. Tuo mielenkiintoinen ilmiö on nimeltä kollektiivinen oppiminen. Ehkä se ulottuu tuunaamiseen saakka ;)

  Nonna: veit jalat suustani. tai siis juuri ehdin kommentoida tuohon tapaan Maijjalle.

  Tänään otan iisisti juu. Kohta menen ihan päikkäreille asti lepäilemään.

  Intian minttu: juu tee, tee!´Siitä' tulee hieno. Lautahan voi olla silti puuta vaikka nappulat keraamiset olisivatkin. Tai pieni ruudullinen kangasmatto!

  VastaaPoista
 7. Tosta tykkään! Jäin miettimään tuota kuopusta joka innokkaasti treenaa shakkia ja ylipäätään kaikkia pelejä, että jospa jooululahjaksi jotain tuosta inspiroitunutta! Oi kiitos juuri tällaisen inspiraation sysäämisestä liikkeelle, kaipasin sitä!

  Terveiset täältä vähemmän lumisesta...

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.