sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Arvonta IV - Suu makiaksi




 

 









 
Joulukuussa leivotaan, eikä ihan mitä tahansa:
Piparkakut taipuvat kokonaisiksi mielikuvitusmaailmoiksi. (Minulla oli kaksi näitä kirjoja, joita toinen oli tarkoitus pitää itse, mutta tytär omi sen heti.) Tytär viipyilee sivuilla, joissa on herkulliset muumihahmot taloineen ja hahmoineen. Minun silmääni hivelee Kieku ja Kaiku lapsuudesta. Tai kokonainen rivi herttaisen joulukaupungin taloja!

Perinteinen jouluseimi olisi soma, tai piparkakuista tehty kranssi keittiön oveen. Lapinkodan tai Bengtskärin majakan voi pyöräyttää joulun jälkeen, Pähkinöillä täytetty joulupukin reki ei olisi hassunpaa rekvisiittaa.

Kirjasta löytyy lukuisia muitakin ohjeita kekseihin, kakkuihin ja joululeivoksiin erityisruokavalioita unohtamatta.

Kerro millainen joulukalenteri teillä on, ja olet mukana piparkakkukirjan arvonnassa.
Arvonta-aika on tälä kertaa vain muutama päivä, että saadaan kirjat äkkiä uusille omistajilleen!


22 kommenttia:

  1. Kiireen painaessa päälle hautasin suunnitelmani itsetehdystä kalenterista. Tytöt saivat toinen Muumikalenterin ja toinen MyLittlePonyn, molemmat viime vuoden mallia, nettikauppa myi ne edullisemmin kuin uutukaiset! Ensimmäisistä luukuista tupsahtivat Jenni-täti sekä Twilight Sparkle, voi riemua!

    Arvontaan osallistun, jee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me tarvittais muumihahmoja nukkekotiin, jonka ostin tytölle, ja joka saa ensin toimia muumitalona, sininen kun on. Onko muumikalenterissa siis muumihahmoja sisällä? Jos niin minkä korkuisia?

      Poista
  2. Meillä availlaan partiolaisten kalenterin luukkuja ja miehen siskon ompeleman kangaskalenterin pusseja (luukut aikuisten vastuulla ja pussit 9 kk ikäisen poikasen heiniä) :)

    VastaaPoista
  3. Paperipusseista ja lahjanarusta askarreltu, pienillä makeilla yllätyksillä täytetty.
    -Miia-

    VastaaPoista
  4. Tänä vuonna sain sydänliiton luukkukalenterin äidiltäni :). On oikein herttaisesti kuvitettu.

    VastaaPoista
  5. Meillä on vähän tylsästi vain partion kuvakalenteri. Tykkään kyllä siitä paljon :)

    Töihin askartelin kenkälaatikosta, vessapaperirullista, pumpulista ja pahvista lumiukko ja -pallo kalenterin. Sisään laitoin jokaiselle lapselle suklaan ja tarroja.

    VastaaPoista
  6. hei. jouluilona mulla ystäväisen kanssa vaihdettu nukkekoti kalenteri,ihania 1:12 tavaroita. ja lisäksi vielä korukalenteri..kaikki mikä kiiltää on niin keski-ikäisen mieleen..pojan ollessa pieni hänellä oli itsetekemäni joulupukin muotoinen kalenteri,takin sai auki ja sisällä 24 taskua ja makoisat yllätykset. mukaan arvontaan,kiitos. -mari-

    VastaaPoista
  7. Täällä on itse tehty kankainen ovessa missä pienet taskut paketeille.

    VastaaPoista
  8. Meidän perheen joulukalenteri on netissä, blogissani osoitteessa:

    http://ruiskukka.vuodatus.net

    VastaaPoista
  9. Mie niin haluaisin tuon kirjan, mutta nolottaa oikein tunnustaa, että miellä on Lidlistä ostetut halpis-suklaakalenterit, kun ei ollut voimia väsätä mitään. Mutta asiakkaat ovat hyvin onnellisia, koska muulloin karkinsyönti on hyvin rajoitettua meidän perheessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun sydäntä liikautti tää postatus tytti: tuo ei ole ollut voimia ehkä iski syvään, tunne niin tuttu! Häpeä pois, pääasia, että luukut avataan vesi kielellä.

      Poista
  10. Lapsukainen halusi Kinder- kalenterin, joten se hänellä nyt sitten on ( harvinaista muuten, että vain yksi nyt!!! ). Useana vuonna aiemmin ollut kaikkien muiden lisäksi iso enkeli pienine taskuineen seinällä roikkumassa. Nyt on enkeli jäänyt pahvilaatikkoon...

    VastaaPoista
  11. Partiolaisten adventtikalenteri in jokavuotinen juttu.
    Siru

    VastaaPoista
  12. Meillä, minulla ja miehelläni, on perinteisesti Nalle Puh -suklaajoulukalenterit. Mutta niitä ei aukaistakaan ykkösestä kahteenkymmeneenneljään joulukuussa, vaan aloitetaan 24 päivää ennen joululomamatkaa avaamalla luukut päinvastaisessa järjestyksessä. Kun lähtöaamu koittaa, avaamme siis viimeisen, ykkösluukun. Joululomamatka kun on odotetumpi kuin jouluaatto eikä matkalle viitsi ottaa kalentereita mukaan. :)

    VastaaPoista
  13. Meillä on tänä vuonna vain tuollainen arpa-kalenteri ja koiralle askarreltiin oma pahvista :)

    VastaaPoista
  14. Aku Ankan näytenumeron mukana tullut joulukalenteri sekä joululaatikosta löytynyt viime vuonna hamstrattu -70% kuvakalenteri, josta en ole vielä yhtään luukkua muistanut avata. :)
    Tuo kirja voisi tehdä hyvää piparitalon rakentamiselle.. Ei mennyt ihan putkeen. Maistui silti kyllä hyvältä - onneksi!

    VastaaPoista
  15. voi miten kaunis piparikaupunki <3 meillä on lego-kalenteri lapsilla yhteisenä ja äidillä on arpa-versio...

    VastaaPoista
  16. Meidän joulun odotus hoidetaan tänä vuonna Tonttu-Toljanterin seurassa. Aamuisin katsotaan jakso kimpassa, kunhan kaikki aamutoimet on saatu pois alta. Yle areena auki ja mukulat kainaloon!

    VastaaPoista
  17. Meillä on tee-joulukalenteri, jonka olen taiteillut washiteipeillä seinälle. Nätti tuli!
    Kurkkaa tästä:
    http://annanihmemaa.blogspot.fi/2013/12/joulukalenteri.html

    VastaaPoista
  18. Ehdinkö vielä arvontaan mukaan...kirja olisi kiva voittaa, piparit on vielä leipomatta.
    Mailegin Nisse-kalenteri löytyy.

    VastaaPoista
  19. Meillä partiolaisten kalenteri.
    Terveisin Anitta Pirkanmaalta

    VastaaPoista
  20. Tiinaa suosi arpa täälläkin, hän taitaa olla arpakalenterista päätellen olla onnettaren listoilla, kuten koiransakin, jolla oma kalenteri!

    VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.