tiistai 26. toukokuuta 2009

Ei pöllömpi peittoTein ystävän esikoiselle vaunu/lattiapeiton
vanhoista samettihousuista ja hameista.

Näin se syntyy:

1. Pese vaatteet.
2. Sommittele neliöiksi leikatut palaset lattialla
ja ompele neliön muotoiset perustilkut yhteen.3. Piirrä pöllöistä paperikaavat saumavaroineen.
Valitse nokkaa varten kangasta joka ei purkaudu helposti.4.Ompele pöllö kasaan niin, että pään ja vartalon välistä pilkistää nokka. Silitä saumat. Ompele nokka käsin kiinni vartaloon.5. Mittaile vajaat neliöt molemmille puolille
pöllöjä. Tee toinen pöllö samoin.6. Ompele yhteen pöllöt ja vajaat välipalaset. Laita nappisilmät karhunlangalla ettei peitolla köllivä pikkukaveri saa niitä irti ja niele.7. Silitä saumat auki ja kiinnitä pöllörivi muuhun peittoonPese vielä toistamiseen valmis peitto!

10 kommenttia:

 1. Onpa hauska idea :) Minä oon innostunut tilkkutöistä ja syksyllä on tarkoitus aloittaa kurssikin. Muutaman työkaverin kanssa ollaan ommeltu työkavereille vauvalahjaksi erinäköisiä tilkkupeittoja ja tämä pöllö idea olis kyllä aivan ihana jollekkin vauvalle :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos vierailusta, mainio peitto! Sulla vasta onkin kauniita kuvia täällä, pitää tulla ajan kanssa uudestaan!

  VastaaPoista
 3. Hieno pöllöpeitto!
  Olisin halunnut kommentoida moneen edelliseen postaukseen,mutta koneessani oli jokin vika joka ei antanut minun kirjoittaa tämänlaisiin kommenttilaatikoihin kenenkään blogissa jossa tällainen.Outo juttu,mutta nyt taas toimii!
  Varsinkin puutarha aherruspäivä postaukseen olisin huokaillut ja ihmetellyt ja ihastellut ;)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana peitto. Ja moni muukin juttu. Kaikki kuvat eivät juuri tänään taas aukene, ja minulla on monta rästissä, mutta onhan näitä päiviä. Toivottavasti selkä alkaa olla parempi. Siitä eilen tänään huomenna kasvista olen myös hiukan huolissani. Onko varma, ettei se leviä riesaksi, niin kuin kanit tai jokin muu ihmisen sovellus... Kuulostaa kyllä mielettömän ihanalta kasvilta. Minulla on ollut tapana lisäillä rakkaudentunnustuksiini miehelle usein tuo e t h, siksi blogisi nimi hymyilyttää joka kerta.

  VastaaPoista
 5. Pitkästä aikaa kävin täällä ja kivalta taas näyttää ja peittokin on oikein hauska, täytyy kokeilla joskus kun on aikaa (eli en tiedä koska). Ompelukoneen käyttökin on minulle hiukan haasteellista...

  VastaaPoista
 6. Aivan ihania kommentteja kiitos!
  Thank you for the lovely comments!

  Minua nauratti varsinkin joolan huoli ETH -pensaasta ja sen leviämisestä luontoon villikanin lailla. En usko sen loikkaavan ruukusta. Jos loikkaa niin laitan videon Youtubeen! Ihmetellä täytyy jos ne talvesta selviävät. Taidamme nostaa ne talveksi puolikylmälle kuistille. Ja selkäni parani täysin ja on ehtistä ehompi.
  Muillakin on ollut ongelmia saada kommenttia lähetetyksi. Poistin sen vuoksi kaikki ylimääräiset hyväksynnät ja tunnistesanat. Onkohan se helpottanut yhtään...

  VastaaPoista
 7. Innostuin sun pöllöistä ja tein tällasen http://paapuuri.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muuten palautteesta. Toivottavasti mun tekstit näkyvät nyt paremmin =). Pitäisi käydä katsomassa ulkoasua eri koneilla ja käyttöliittymillä, niin näkis paremmin, mikä toimii ja mikä ei.

   Poista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.