torstai 15. elokuuta 2013

Pesätarinan jatko ja unirituaaliTuo yksi poikanen se vain kasvoi ja kasvoi ja emo ruokki sitä. Neljä muuta munaa nökötti pesässä ehjinä, mutta hiljaisina.

Hätäpäissäni sanoin kerran lapselle, joka ei tahtonut rauhoittua nukkumaan, että mennään katsomaan, linnunpesässäkin kaikki nukkuu. Tuolloin lintuset vielä asuivat siellä.

Suhistiin sormi suu edessä ja todettiin, että mennään hipihiljaa mekin nukkuun, ettei poikaset herää. Onnittelin itseäni hyvin hoidetusta nukutuksesta.

Sittemmin emo hylkäsi pesän, jonne (sisältä mädät) linnunmunat jäi ehjinä nököttään. Lapsi ei kuitenkaan luopunut pesästä. Hän näyttää iltaisin "Shhhh" sormellaan ja kuiskaa parvekkeen suuntaan: "Kraa-kraa kukkuu." Nyt siitä on tullut meidän lähes joka iltainen iltarutiini.

Muut vierottavat lapsia tutista, mutta minä joudun kai kohta vierottamaan lapsen linnunpesästä, ettei tarvitse mennä sinne pakkasella joka ilta yöpaitasillaan lumeen seisomaan ja niitä tyhjiä munia (!!!) hyssyttelemään. Naapurit voi jo nytkin vähän ihmetellä, miksi roikotan lasta parvekkeella joka ilta.

6 kommenttia:

 1. No voi kun nuo sademyrskyt jo meni... Olis voinu tuuli viedä huomaamatta koko pesän.

  Tai sitten munat ovat joku päivä hävinneet, ja tietty linnut lentäneet samantien pesästään... (pikkuisen avitettuina.)

  Mielenkiinnolla odottelen, miten hoidat homman, hih!

  VastaaPoista
 2. Hyviä ehdotuksia molemmat! Eiköhän tähän taas jokin tarina sepitetä!

  VastaaPoista
 3. :) Nukutusrituaaleja on näköjään monenlaisia. Mutta pitäisin tätä kuitenkin oikein suloisena. Mutta ehkä tosiaan pitää vieroittua ennen talvipakkasia.

  VastaaPoista
 4. Voi pientä <3 Lapset tunnetusti rakastaa rutiineja, joten varo vaan =) Kaikenlaisia satuja ja tarinoita sitä on itsekin tullut lapsille sepiteltyä, eikä niistä ihan hassuja ole tullut. Eikös se tässäkin ole niin, että tarkoitus pyhittää keinot

  VastaaPoista
 5. Nyt pesä on unohtunut jo ihan itsestään, on riittänyt kun on sanonyt, että tänään sataa, mutta siellä ne nukkuu, mennään mekin ;)

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.