Aikuinen voi haastaa pahoinpitelijän oikeuteen, mutta lapsella ei taida olla mitään oikeusturvaa tässä maassa.
"Päivittelyä, kieltämistä, vastuunpakoilua, toivottomuutta, ei ratkaisuja." – siinäkö ovat todella meidän aikuisten eväät hoitaa koulukiusaamista? Jo tuo sana kertoo suhtautumisesta. Kyse on raaimmillaan henkisestä ja fyysisestä jokapäiväisestä pahoinpitelystä.
Kun nyt taas luin artikkelin koulukiusaamisesta, jolle ei "mitään voi", niin tulipahan mieleen, että saisiko se kiusaajan vanhemmat puuttumaan kiusaamiseen, jos kiusaamisesta tulisi ilmoitus sossuun. Sosiaalivirastosta tultaisiin sitten kotiin keskustelemaan vanhempien kanssa keinoista. Ja tarkastamaan, onko kiusaajalapsella kotiolot kunnossa, vai miksi pitää sitä pahaa oloa purkaa muihin lapsiin.
Vois olla aika pysäyttävää. Jos olisi energiaa tekisin tästä lakialoitteen.
maanantai 18. marraskuuta 2013
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Itse asiassa juuri noin pitää toimia, jos koulun rehtori, opettajat ja oppilashuoltoryhmä ovat kädettömiä ja haluttomia tekemään mitään, ja kiusaajan vanhemmat ovat sitä mieltä, että oma lapsi ei kiusaa muita (vaikka näyttöä ja todistajia on)
VastaaPoistaKiusaajasta voi tehdä rikosilmoituksen poliisille, ja jos kyseessä on alaikäinen, sosiaaliviranomaisten pitää ottaa juttu hoitaakseen. T: Saila
Niinkö! Emme ole koskaan kuule näin toimitun! On aina tarinoita joissa äkyy vain toimettomuutta, voimattomuutta ja tyhjiä puheita. On siirrelty sitä kiusattua koulusta toiseen, on levitelty käsiä ja korkeintaan puhuteltu oppilaita. Olisi mielenkiintoista tietää, paljonko asioitamenee eteenpäin sosiaalivitrastoon tai poliisille.
PoistaJa mikä tärkeintä. se ei saisi jäädä kiusatun ja hänen vbanhempiensa harteille vaan aloitteen pitäisi lähtä sieltä koulusta!
Onnellisemmin päättyvistä kiusaamistapauksista ymmärrettävästi puhutaan vain vähän, sillä normaalin arjen kaipuu on kiusatuille, kiusaajille, kouluille ja perheille valtava, tapahtuneisiin tilanteisiin ja tehtyihin toimenpiteisiin palaaminen (varsinkin julkisessa, raadollisessa keskustelussa) voi tuntua turhauttavalta, turhalta, kipeältä silloinkin kun jotain on ilmeisimmin tehty oikein.
VastaaPoistaLisäksi viranomaisia sitovat tiukat vaitiolovelvollisuudet, sekä kiusattujen että kiusaajan suuntaan tehtyjä toimenpiteitä koskien.
Se on tosi ymmärrettävää. näin sitä varmaan itsekin toimisi ja pyrkisi olemaan repimättä niitä lapsen haavoja auki uudelleen.
PoistaSiksi tätä keskustelua pitäisikin käydä yleisellä tasolla koulun ja yhteiskunnan puolesta ihan samaan sävyyn kuin, aikanaan on ollut turvavyö kampanja. On koko yhteiskunnan etu, että lapset saa kasvaa terveessä yhteisössä.
Ihmisiä vammautuu monin kertaisesti enemmän henkisissä kolareissa, kuin liikenteessä. (Ja se jos mikä maksaa yhteiskunnalle pitkän pennin, jos laajakatseisesti katsotaan.