maanantai 23. maaliskuuta 2009

Pakko mikä pakko

Hyvät uutiset: vatsa sietää taas kahvia. Mikä helpotus. Jatkossa laitan sinne aamuisin jotain pehmikkeeksi alle!

Huonot uutiset: Toisin kuin luulin oli sittenkin laitettava molemmat kädet likoon ja ryhdyttävä aukaisemaan viemäriä. Suihkun aikana viemäri alkoi röyhtäillä, sanonko mitä, ja autotallin lattialla oleva sadevesiluukku täyttyä peellä. Tyhjensin sen käsipelillä. Ämpärillä katuviemäriin. Enenmittä yksityiskohditta: Kaivoin talopaperit esiin ja järkeilin, että tukos täytyy olla runkolinjassa, kun vesi lähtee väärään suuntaan kohti sadevesiviemäriä. Soitin sekä jätevesilaitokselle kuvaillen havaintojani ja Lokapalveluun saadakseni pihan likakaivon putsatuksi ja putket auki.

En ole pitkään aikaan saanut mistään yhtä hyvää ja ystävällistä palvelua! En sen kummemmin kosmetologilta kuin vaikka matkavarausta tehdessä. Vapaapäiväni joka alkoi sanalla sanoen paskamaisesti kääntyi prinsessa-oloksi. Ehkä sillä linjan toisessa päässä olevaa hymyilytti, kun kerroin viettäneeni vapaapäiväni kädet kyynäriä myöden viemärissä ja kerroin sitten (muka)asiantuntevasti tukoksen olevan runkolinjassa.

Joka tapauksessa kymmenen minutin (!!) päästä pihassa oli jokin imuauto ja tuntia myöhemmin tukos auki. Huonouutinen oli että tukoksen oli aiheuttanut irtirepsottava putki. Tästä tulee vielä lisälasku. Huomenna putkimies.

pst. Oletteko käyneet Helsingin Kaapelitehtaan teatterimuseolla? Suunnatkaa sinne lasten kanssa tai ilman. Paikka on innoittava ja varattavissa myös juhlapaikaksi. Ja samalla voi kiertää muutkin Kaapelin näyttelyt ja museot.

6 kommenttia:

 1. Kiitos teatterimuseovinkistä! Lumoavia kuvia, totisesti satumainen tunnelma :-)

  VastaaPoista
 2. Rakastan tuota museota ja lapset kanssa!Ei olla nyt kyllä vuoteen oltu...täytyypä taas.
  Voi kauhistus tuo viemäri-asia!
  meilläkin vuosi sitten vesilaitoksen haljennut putki kadun alta tulvikin meidän pihaan(luulin ensin,että lumet olivat yöllä sulaneet järveksi).Autotallissakin oli puoli metriä vettä.vesilaitoksen väki sekä pumppuauto tulivat molemmat alle tunnissa!

  VastaaPoista
 3. Viemärit ovat mielenkiintoisia olentoja, elävät ihan omaa elämäänsä. Onneksi meidän talossa asuu oikea Putkimiehen perhe, niin ainakin nuo huolet ovat poissa!

  Mekin lasten kanssa kerran vahingossa eksyttiin tuonne teatterimuoseoon ja mikä löytö! Tosiaan, pitääkin käydä pitkästä aikaa. Oltiin silloin lasten kanssa ainoat kävijät ja saimme keskenämme temmeltää ja kokeilla rooliasuja ja 'esiintyä'. Tosi nastaa.

  VastaaPoista
 4. Hienosti sait hoidettua viemäriasiat kuntoon!

  VastaaPoista
 5. Meillä oli vastaava episodi kanssa joku aika sitten. Vessanpönttö ja vessan lattiakaivot tulvi meillä ja tuossa viereissä asunnossa. Ei onneksi ihan sitä itteensä, mutta ajatuskin ällötti. Putkimies totesi vaan, että olkaa onnellisia, ettei kukaan käynyt yläkerrassa kakalla :/

  Teatterimuseossa en olekaan koskaan käynyt. Täytyy laittaa korvan taa.

  VastaaPoista
 6. No sullahan on ollut miellyttävät puuhat ;)

  Teatterimuseossa olisi mielenkiintoista käydä.

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.