torstai 28. heinäkuuta 2011

Kaalipiirakka



Tämä mainio keittoruuan kaveri unohtuu aina välillä
pitkiksi ajoiksi. Sitten kun sen taas muistaa, sitä tekee
mieli monta kertaa viikossa.

Lihakaalipiiras -rento versio
Isoa silputtua varhaiskaalia haudutetaan kannen alla
(k a u a n !) pienessä vesimäärässä. Aluksi sitä on ison kattilan laitoihin asti, lopuksi vain kolmasosa pohjalla. Sillä välin paistetaan muutamia pilpottuja sipuleita luomu naudanlihan kanssa. Laitetaan mielimausteet sekaan.

Katsotaan, ettei se kaali pala pohjaan. No eihän se pala. Lorautetaan vähän siirappia joukkoon. Maustetaan. (Ja koska aikaa on. Tehdään se kasviskeittokin kaalin vielä hautuessa.)

Lopulta otetaan liedeltä, maistetaan mössöä ja pohditaan, onko mausteet kohillaan. Jäähtyneeseen kaalilihamössöön sekoitetaan kolmisen munaa. Levitetään pellille ohueksi kaulitulle voitaikinalevylle (joka on totisesti ostettu valmiina kaupasta.)


Loppu mössö pakastetaan, ettei seuraavalla kerralla tarvitse alkaa A:sta. Ja ettei koko talo jatkuvasti tuoksahda kaalille. Samaisesta syystä piirakka tehdään tehdään jo edellisenä iltana, jos taloon on tulossa vieraita.

Ens kerralla, kun se mössö otetaan pakkasesta, voidaan raastaa vaikka vähän porkkanaa joukkoon ennenkuin lätkäistään lehtitaikinan päälle. Tosi hyvää sekin!

8 kommenttia:

  1. Kaaliruuat ovat järjestään ihania, enkä kyllä pidä hajuakaan pahana!

    VastaaPoista
  2. Ihana ja yksinkertainen ohje! Oi kunmpa tämän muistaisi vielä kun syksyllä ensimmäisen kerran lämmitän puuhellan! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä!Kaali on ihan sairaan hyvää, raakana ja varsinkin kypsänä. Haju on ihan kauhee = )

    VastaaPoista
  4. Oi, kiito rennosta ohjeesta. Kaikki mitä mie oon yrittänyt on vaatineet monimutkaisia työvaiheita. Tämä menee kokeiluun :)

    VastaaPoista
  5. Kettu: sen hajun huomaa yleensä vasta se, joka tulee kotiin kesken kaalinvalmistuksen. Se tekijä turtuu onneksi siinä tehdessään ;)

    Emilia: Puuhella kuulostaa romanttiselta <3

    Kotivalo: Onko siinä jokin erityinen raskausajan tenho? Ja halpaakin se on!

    Tytti: Juu helppoa kun mikä! Toivottavasti ehdit kokeilemaan nyt kun kaali on vielä hetken parhaimmillaan!

    VastaaPoista
  6. Kiitokset hyvästä piirakkareseptistä. Aviomies rakastaa kaaliruokia. Kun jättää sipulin pois,voi kaalipiirakkaa syödä myös koirakaverien kanssa.
    terv. mustikkametsän sankarifieldit ja Liisa

    VastaaPoista
  7. Tuli ikävä äitiä, joka tekee maailman parasta kaalipiirakkaa. En enää syö lihaa, joten pitäisi kehittää tästä soijarouhe/kasvisversio. Mutta kaalipiirakka on ihan sairaan sairaan ihanaa!

    VastaaPoista
  8. Kirjailijatar: Ja mun äiskää, joka teki maailman parhaat kaalipihvit. Olen monasti koittanut...ja yhtä montaa kertaa epäonnistunut!

    Soijarouheella hyvin maustettuna tulee varmasti yhtä hyvää!

    VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.