maanantai 11. kesäkuuta 2012

Silmät nähdä

Linnunpoika (talitiainen) oli lähtenyt pesästä maailmaan ruohonleikkuupäivänämme. Onneksi Miehen tarkka silmä poimi sen ruohikosta, ennenkuin ruohonleikkuri teki siitä silppua. Vältyttiin kesän toiselta tragedialta.

Aina olen rakastanut luontokappaleita, niin flooraa kuin faunaakin, mutta tässä yksi ilta pyöräillessäni raikkaassa tihkusateessa bodybalance tunnilta kotiin mietin, olenko koskaan nauttinut näin paljon. Nähnyt näin paljoa. Katson ensin omin silmin ja sitten vielä lapsen silmin. Se tuntuu auttavan näkemään erilaista kauneutta.

* * *

"Vasta sitten kun viimeinen puu on hakattu, vasta sitten kun viimeinen joki on myrkytetty, vasta sitten kun viimeinen kala on pyydetty, vasta sitten te huomaatte ettei rahaa voi syödä."


vanha Cree-intiaanien ennustus

8 kommenttia:

 1. Oih, miten suloinen pieni tipu, voih. Toivottavasti se on ihan kunnossa.
  Äitiys muuttaa ihmistä, tekee itsestäkin palan suurta kokonaisuutta, luontoa. Ja on myös aikaa pysähtyä pienien ihmeiden äärelle.
  Intiaanit ovat niiiin viisaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätettiin pläntti ajamatta ja kun myöhemmin menin katsomaan se oli johonkin pomppinut. Toivottavasti siidet ehti kantaa, ennenkuin joku napsasi sen suuhunsa.

   Mitä tulee luontoon, niin intiaaneilla oli viisautta, ottivat mitä tarvitsivat ja kaiken söivät, käyttivät työstivät siitä mitä kaatoivat riistaa....mutta, sotaa ne mokomat kävivät yhtälailla. Jos eivät olisi tapelleet heimot keskenään, olisivat olleet vahvempia puolustautumaan länkkäreitä vastaan!

   Poista
 2. Voi pientä. Kirjoitit täynnä totuutta olevan ennustuksen:)

  VastaaPoista
 3. Aika avuttomalta näytti se pikku rääpäle. Ihan jo mietin alkavani pyydystämään sille hyönteisiä, mutta äiti talitintti olikin siinä jo mato suussa hollilla.

  VastaaPoista
 4. Voi miten suloiselta näyttää pikkulintu kuvissasi. Onneksi mamma oli löytänyt pikkuisensa. Blogissani odottaa sinua tunnustus.

  VastaaPoista
 5. Viisaita ajatuksia intiaanilla. Toivottavasti ymmärrämme luonnon merkityksen elämälle aiemmin.Meidän terassin pylvään kulmaan on räkättirastas perhe perustanut kodin.Turvallinen paikka.Pihanurmikon mullassa on paljon ruokaa poikasille, kun viime kesänä laitoimme biologista lannoitetta nurmikkoon,joka edistää multaa möyhentävien kastematojen viihtymistä. Hyvä,että on ihmisiä,jotka huomioivat pienet ja heikot.Liisa

  VastaaPoista
 6. Meilläkin vain luomulannoitetta täälä ja komposti matosien möyhiä!

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.