maanantai 4. marraskuuta 2013

Arvontaputki ja selviytymispaketti









Pimeää, harmaata ja märkää, kohta sataa vaakatasossa räntää ja kauluksesta sisään. Toisaalla jo talvi yllätti autoilijat, lopuilla ulos unohdetut hiekkalelut jäätyi niille sijoilleen. Jos on vielä murheita kannettavana, niin jopas tuntuu aamut vaikeilta.

Tehdään nyt edes jotain värikästä ja kivaa, arvotaan vaikka. Itseäni ja teitä piristääkseni arvon joka viikko ankeutuksenkarkoituskirjan. Ajat ovat haastavat, joten niin on säännötkin:

Jätä viesti jossa kerrot mikä tuo sinulle hyvää oloa. Minkä biisin laitat soimaan aamubussissa? Mikä on se tuoksukynttilä, joka saa syksyn tuntumaankin joulunodotukselta? Entä ne tietyt talvisaappaat, jotka ostat ja jotka saa sut toivomaan, että talvi kestäis ikuisuuden? Paljasta se paras kirja tai tv-sarja johon on ihana koukkuuntua? Innoittava blogi, paras drinkki- tai ruokaohje ikinä, lohturuoka jne, jne.

Yksikin vinkki riittää, mutta mikään ei estä listaamasta useaa.

Tehdään selviytymispaketti!

Ensinmäinen kirja on Clare O´Connelin Kakkutikkarit, jonka pelkkä kansi saa kesän lepattamaan keittiöön. Raaskiiko näitä edes syödä?

43 kommenttia:

  1. Bebel Gilbertoa soimaan, hyvää suklaata ja tilkka viiniä. Täydellistä.

    VastaaPoista
  2. Hirmuisen hankalia kysymyksiä näin maanantaiaamusta! :D On kyllä kieltämättä vähän sumukausi meneillään (mieskin totesi perjantaina, että lähettää minut pois kotoa pariksi päiväksi, kun olen niin laapastunut).. Mutta tuon sohvalla tuhisevan pienen miehen hymy piristää, vaikka miten väsyttäisi. <3 Ja tanssitaan Fröbelin palikoiden tahdissa tietysti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laapastunut, siinäpä uusi sana. Joo, mee ihmeessä jonnekin voimankeruu reissuun jos sellaista tarjotaan, sitten on sitä ihanampi kuunnella tuhinoita!

      Poista
  3. Vaniljantuoksuiset kynttilät aamunpimeydessä. Kuppi kahvia. Neulominen ihanista langoista. Lasten nauru. Lakua. Iltapäivällä kupponen vadelmateetä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Langat juu, ne on kyllä ehdottomasti talvea. Houkuttelevat värit ja untuvaiset pinnat.

      Poista
  4. Juoksulenkki esim. David Guettan tahtiin. Kahvikuppi ja suklaa. Lapsen onnellinen hymy ja nauru.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipas siinä energiaa. Nyt alkoi ihan ääneen naurattaa! Tämä biisi ja minä lenkkipolulla on sellainen yhdistelmä :)

      Poista
  5. Mun melankoliaan auttaa se että luen jonkun surullisen tarinan ja sillä saan taas omat murheeni ja huoleni oikeaan mittakaavaan ja ymmärrän taas itekä onnesta :) Iltatee kynttilän valossa ja pikkuinen nukkumassa sylissä niin siinä on kaikki mitä tarvitsee <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyökkäys on tässäkin siis paras puolustus.

      Niin ja ne pikkuiset <3

      Poista
  6. Parasta maalmassa vuodenajasta riippumatta, on käpertyä illalla saman peiton alle kaksivuotaan kanssa, lukea samalla jotan hömppää romanttista chicklitiä ja kuunnella tuhinaa vierestä. Sitten, kun silmät ei enää pysy auki, kirja yöpöydälle ja ihana uni siellä lämpimän pienen ihmislämpöpatterin vieressä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Malttaako sun kaksivuotias nukahtaa niin, meillä ei leikki katkea, ellei viedä tiukasti oman sänkyyn, muttta juu, se olis varmaan suloisista suloisinta.

      Poista
  7. Minua auttaa musiikki, mutta se ei saa olla ihan mitä tahansa. Olen jo muutaman vuoden ollut koukussa Potter-elokuvien soudntrackeihin, ja jos aamulla ulkona on säkkipimeää, laitan soimaan esimerkiksi Fawkes the Phoenix -kappaleen toisesta elokuvasta. Ylipäätään kaikkien lempielokuvien ja -sarjojen soundtrackit ovat piristäviä, minulle toimivat Pottereiden lisäksi myös Narnia ja BBC:n Sherlock. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siunattu Youtube on antanut meille mahdollisuuden nautiskella musiikista lähes rajattomasti! Mä en koskaan kuuntele soundtrackejä, joten kiitos vinkistä!

      Poista
  8. Tällä hetkellä parasta kynttiläntuoksua on pipari, tv:stä seuraan innokkaimmin Suomen kauneinta kotia ja Vain elämää-sarjoja. Ja innoittavin blogi on Akaasianalta, joka kertoo lapsiperheen elämästä Nairobissa. Se saa ajatukset kauas pois synkästä ja kylmästä syksystä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytynee googlata Akaasianan blogi, ellet sitten piipahda laittamaan linkiä!

      Poista
  9. Suklaapatukka jonka sain tänään ihanaan enkelinaruun pyöriteltynä työkaverilta yllättäen ihan ilman syytä:)
    uudet punaiset kumisaappaat joiden kanssa hyppelen tarharyhmäni alle 2 v kanssa pitkin pihan lätäköitä ja ajattelen tää on ihanaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan syyttä saadut on aina parasta...tai kyllä niihin varmaan liityy se idea, että olet mukava...

      Poista
  10. mä oon koukussa gordon ramsayn ohjelmiin,se on niin charmantti:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisimpa minäkin koukussa juuri ruokaohjelmiin, kun niitä tulee joskus joka kanavalta yhtä aikaa, mutta yhteen olen, se tosin liippaa vähän puutarhatouhuihin. siinä toisiaan kiusoitteleva mies ja nainen laittaa pöpöröä aina jostain viljelemästään. Nimi ei nyt tuu päähän.

      Poista
  11. Piemyskö pisti lukemaan väärin: Minkä biisin pistät soimaan ambulanssissa? :D
    Tuoksukynttilät!! Ei välttämättä edes palamassa, koska voimakas tuoksu joka leviää ilmankin. Kaneli, appelsiini, vanilja -nuuuuh! Onnhan se parempi tuoksu kuin villakoirien tuoksu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkei se ollut niin pahasti väärin luettu ;)

      Samoilla linjoilla ollaan: meillä kaneli, appelsiini ja jokin muu marjaisa kynttilä, ja ihan riittää tuo vieno tuoksu polttamattakin!

      Poista
  12. Kynttilät. Punkkulasi vähänkin erityisempänä iltana. Leikkokukat. Ystävien tapaaminen. Harrastukset ja kulttuuririennot. Tulevat juhlat ja matka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kukkien kulutus kasvaa, kun ei pihalta enään saa maljakkoon. Minne aiot kulttuuririentää? Minä koitan päästä huomenna teatteriin katsomaan Kaikki äitini ja kaikki tyttäreni.

      Poista
    2. Kulttuuririensin TTT Prinsessaan, voin suositella. Seuraavaksi riennän Stand Uppia katsomaan, sekin TTT:llä mutta klubilla. Vapriikin Terrakotta-armeija oli myös pakollinen kulttuuripläjäys ja Taidemuseossa on mahtava Naivistit-näyttely! Ja Unkarilaisessa jazz-illassa myös olimme.

      Poista
    3. Tänne on tulluit täydennystä!

      Vau, onpas kultturellia! No jotain päivänä minäkin taas. Seuraavina vuosina luvassa todennäköisimmin lastentapahtumia. Mutta hyväntuulisia ne ainakin ovat!

      Poista
  13. Musiikin pitää olla isoa ja paksua, sellaista, mitä en oikeastaan kuuntele juurikaan muulloin. Enkä minä mitään iloista, vaan vanhaa The Smithsiä, Amy Winehousea tai jopa klassista, kuten kaikki maailman sielunmessut. Sama pätee ruokiin ja viiniin: tarpeeksi mausteita tai muuta tujua, muuten lähtee järki.

    VastaaPoista
  14. Jaha kai se on koitettava antaaa omat vinkkinsä tässä

    Jotta aamu lähtisi napakasti käyntin menee bussissa varmaan joku reippaampi tamppaus jota ei silti tarvitse kuin kuunnella esim. lindsey stirling. Toki oma soittolista kannattaa tehdä. ja spotifyssä on läjä eri "radiokanavia" kenties teet uusia löytöjä.

    Musiikkin kuuntelua voi jatkaa työpaikalla joten lähtökohtana tässä on spotify premium jolla kaikki musiikki on saatavilla myös kännykästä ilman mainoksia.

    Töiden jälkeen on hyvä ottaa iisisti tehdä ruokaa ja istuttaa F telsun eteen ja katsella youtubesta näillä hakusanoilla..
    -Muumilaakson tarinoita
    -nalle luppakorva
    -Pekka töpöhäntä 1/8, 2/8, jne.
    Samalla on hyvä pysähtyä miettimään kuinka paljon rauhallisempia lasten ohjelmat joskus olivat ja miten ne vaikuttaa muksuun.

    No siinä sivussa valmistuu mausteinen ruoka ja F:lle voi tehdä vaikka nauravat nakit jotta ei maustamisen suhteen tarvitse tehdä kompromisseja.

    Iltaa kohden kaivetaan taas spotify esiin ja soitetaan The National - Trouble Will Find Me albumi poltellen puita takassa fiilistellen terästetty glögi kädessä.

    Mitä tulee tv sarjoihin. Sanompa sen taas kerran mutta homaa netflix (8€/kk ja eka kk ilmaiseksi) Katso Pirunpelto, Orange Is New Black ja Breaking Bad ja lehdet on jo puissa ennenkö olet valmis. Lienee myös hyvää yhteistä aikaa T:n kanssa huomioiden että kaikki ohjelmat on tarjolla juuri sillon kun sinä/te haluatte niitä katsoa.

    Leffa purtavaksi turhaan aliarvioitu mikro poppari ja tasapainoksi porkkana, kurkku, paprika tikut tacon ja turkkilaisen jugurtin kanssa.

    Lienee turha korostaa ulkoilun merkitystä vireystilaan, unenlaatuun, ruokahaluun ja mielialaan joten kaikki edellämainitut toimivat paremmin jos et linnoitu kotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuuh, mikä lista! Tosiaan on lehdet jo puissa kun tämän paketin on läpi kahlannut. Kiitoksia.
      Pekka Töpöhäntääkin youtubessa. Olin unohtanut koko kaverin.

      Jos sulla on DVD:nä hyviä sarjoja, niin voisin ottaa kun Mansessa seuraavan kerran <3

      Poista
  15. Ehkä tässä pimeydessä ja ankeudessa on parasta juuri se että voi vain piiloutua. On sallittua käärityä vilttiin,
    sulkea verhot liian aikaisin, nauttia kynttilänvalosta, kutoa...
    Ei tarvitse tuntea huonoa omatuntoa ahkerien naapureiden leikatessa ruohoa, kitkiessä kasvimaita niinkuin kesäaikaan. Kukaan ei katsele paheksuvasti haravoimatta jääneitä lehtiä kun on niin pimeää kaikenaikaa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmiset on kai jaettavissa kerkeasti niihin, jotka potee kaamosmasennusta ja niihin, jotka alakulo tavoittaa juuri keväällä kun muu maailma alkaa herätä horroksesta. Mulla on kaveri joka alkaa hiipua juuri niihin aikoihin, kun mä alan saada taas virtaa aurinkopaneeliini!

      Poista
  16. Minulle hyvän olon tuo ystävät. Kynttilät palamaan, hyvää ruokaa ja jouluaskartelu-hetki ystävien kanssa . Vaihdetaan ideoita ja kuulumisia, nautitaan lämpimistä juomista ja näperrellään jotain kaunista jokaiselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ystäävät tietty! Kun saa itsestään irti sen että kutsuu ystäviä illalliselle, niin kyllä se piristää. Valon mentyä päivät vaan tuntuu niin kovin lyhyiltä, että arkena on ihan kellosta katsottava, että onhan täsä vielä tätä aikaa.

      Poista
  17. Marraskuussakin piristää viikonloppu mökillä,koko päivä ulkona hommissa, ihailemassa järvenulappaa, takkatuli, koiran lämmin katse. Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todellakin! Juuri jotain tuollaista olisin nyt vailla <3

      Poista
  18. Huolet ja pahamieli kaikkoaa kun saa katsoa ihanan kummipojan juttuja ja leikkejä <3

    VastaaPoista
  19. MInulle iloa tuo mäyräkoiramme Olli, joka mielellään käpertyy ihmistä vasten. Me sohvaperunat :)

    VastaaPoista
  20. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  21. Mulle lohturuokaa on tällä hetkellä risotto. Oikein sitruunainen ja timjamilla maustettu. Pehmeää ja ihanaa. Tulee vähän joulupuurofiilis koostumuksesta, mutta maku on eksoottisempi.
    Musiikissa John Legendin pehmeä (ja viettelevä) tyyli sopii hyvin risoton kaveriksi tuomaan lämpöistä mieltä.
    Molemmat nautitaan mieluusti aviomiehen kanssa lasten nukkuessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mmmm. Risotossa valkoviinipohja? sellaista mun mies tekee sienistä.

      Ja eikun googleen JOhn Legendiä kuulemaan.

      Oliko muuten niin, että tarkoitus oli vastata tuohon uudempaan arvontaan. Sain viestin, että se ei näy kunnolla ja tämähän on jo suljettu... ELi Katja Kallion kirja on paraikaa arvottavana.

      Poista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.