maanantai 26. tammikuuta 2015

Uusi huone

Huone yläkuvassa niin kaukaa, kuin huoneessa pääsin peruuttamaan. Alakuvassa ollaan jo ulko-ovella, joten suurensuuri tämä huone ei ole.

Kolmen saman kokoisen vaakaikkunan verhoiksi tuli ohutta läpikuultavaa pellavaa.

Puusepälllä teetetty tukeva integroitu hylly kannattelee kirjoja ja raskasta, kaunista vanhaa ompelukonetta, joka oli odotellut varastossa vuosikaudet aitiopaikkaa.


Olen aina pitänyt raakalaudan päälle valetusta katosta. Vanhan autotallin katossa oli kaikenlaista kouluua ja naulaa. Paikkailtuamme rujot kolot tuli katosta siisti pelkällä maalilla.


Laatikoiden päälle tiilisyvennykseen tulee vielä hyllytaso samaa sävyä peräseinän puusepällä teettämämme kirjahyllyn kanssa.


Vallitsin pehmeitä ja lämpimiä tekstiilejä kontrastiksi karheille seinille, jotka halusimme säilyttää. Pelkäsimme kellarihuoneen olevan pimeä, joten takaseinää lukuunottamatta kaikki sävyt ovat valkeita. 

Uusi huone on jo näyttänyt tarpeellisuutensa: Siihen on majoitetu jo monet vieraat, sen viileyteen paettiin kesäkuumilla, siellä on otettu nokosia, ja nyt viimeisimpänä, siellä nukuin vauvan kanssa kun nukkuminen yläkerrassa muuttui mahdottomaksi. Viimeiset kolme yötä nukuin siellä esikoisen kanssa, kun isä piti vauvalle tasssuttelu-unikoulua yläkerrassa, minäkun en mitenkään pystynyt kovettamaaan itseäni saatikka jaksanut hoidettuani yöt yksin 8 kk. Nyt on uusi sävel löytynyt onneksi nukkumiseen: 30 minutin pätkien sijaan poika vetelee kahdeksankin tuntia. 


4 kommenttia:

 1. WAU, todella hieno 'pesäkolo'!
  Sinne on varmasti hienoa paeta päiväunille tai lukemaan, kun joku muu ottaa hetkeksi vastuun jälkikasvusta.
  Itse haaveilen 'kesämökistä/ kesähuoneesta' eli pienestä mökistä pihapiiriin, jonne voisi majoittaa vieraita tai paeta hetkiseksi omaan hyvään seuraan :-)

  T: 6n äiti

  VastaaPoista
 2. Ihan huippu huone. Tykkään tuosta rouheudesta ja yllättävää kyllä, myös takaseinän väristä. Hienoa, että nukkuminen etenee hyvään suuntaan ♥

  VastaaPoista
 3. Kylläpä tulikin kaunis ja rauhallinen huone! Ja hienoa, että unikoulu tuotti tulosta!

  VastaaPoista
 4. Mää tykkään! Niin huoneesta kuin siitä mitä teille kuuluu, että unet menee paremmin.

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.