tiistai 3. helmikuuta 2015

Unettomia öitä ja tahattomia rastoja


Mies lähti taas reissuun ja yöt lähti taas samantien uuteen laskuun, kun en pysty yksin olemaan johdonmukainen vauvalle. Ensimmäisen yönä vauva kitisi esikoisenkin  hereille ja siinä minulla sitten oli kaksi väsynyttä lasta hereillä kello 4.30. Tehokkaasti he sitten häiritsivät toisiaan, eikä kukaan pystynyt vaipumaaan uudelleen uneen  pitkään aikaan, Jouduin ottamaaan rinnalle. Harmitti vietävästi, sillä vauva oli niin monta kertaaa nukahtaa omin avuin ilman rintaa, mutta en vaan voinut valvotttaa enään esikoista, joka omasta sängystään kyseli, miksi pikkuveli ei nuku.  Vaan  kuinka ollakaan esikoinen pomppasi silti kello seitsemän ylös.

Seuraavana yönä en enään uskaltanut pysyä metodissani tassutella vauva takaisin uniin, vaan nostin sängystään rinnalle aina kun heräsi. Neljästi vauvan vuoksi, neljästi esikoinen tohisi minut hereille. Mieli ei oikein rauhoittunut nukkumaan siinä välissä. Uniohjaaja, jonka piti tulla meitä opastamaan viime viikonloppuna oli sairastunut ja perui.

Olen laskenut riman ihan nilkkoihin asti. Pyykit on ollut nyt kolmatta vuorokautta pestyina koneessa, Osan ruuanlaitosta olen ulkoistanut Saarioiselle sekä Hippi-lastenruokavalmistajalle ja hmmm... tukkaani on tullut valtava rasta ja velourpöksyni ovat jo kolmatta päivää niin ruokamössössä, että ulos mennessä on käytettävä pitkää takkia.

Mut noi lapset, ne on pelkkää aurinkoa!

Odotan Neni -tätiä Tampereelta saapuvaksi kuin palkkapäivää.

Tähän sopii tämä video.6 kommenttia:

 1. Ihanat auringot! Sinulle voimaa! Vaikka täällä ovat menneitä nuo ajat, muistan kyllä niin elävästi, ne tuntemukset jäävät kyllä totisesti muistiin, riittää kun lukee toisen rastatukasta, niin on tunnelmassa ihan kiinni. Valoa ja parempia öitä sinulle!

  VastaaPoista
 2. Voi kunpa voisin jotenkin auttaa!
  Nukutteko kaikki samassa huoneessa? Meillä on auttanut 'eriyttäminen', kuopus nukkui omassa huoneessaan (meidän makkarin vieressä) 8kk - 2v, jonka jälkeen siirrettiin 2 vuotta vanhemman isoveikan kanssa samaan huoneeseen, mutta tilanjakajan taakse. Tämän oman huoneen ansiosta me saimme iltaisin lukea rauhassa, kun valo ei häirinnyt nukkuvan vauvan unta eikä kumpikaan häiriintynyt toistensa yöähräämisistä. Toki kuuli helposti jos oikeasti heräsi, ja tämän ajatuksen voimin pystyin itse nukkumaan syvää unta.
  Yyhoona tietty tilanne on erityisen raskas ja vaikea olla johdonmukainen, kun tietää tissitainnutuksen helppouden, vaikka se viekin ojasta allikkoon.
  t: 6:n äiti

  VastaaPoista
 3. Tuntuu aika avuttomalta seurata tilannetta voimatta tehdä mitään. Ajatuksin kuitenkin mukana. Vaari.

  VastaaPoista
 4. Voimia! Kyllä ne teidän perheelle sopivat keinot hyvään uneen varmasti löytyvät, piankin, muistan kyllä kuinka ikuisen pitkältä unettomuuden aika tuntui. Muista nauttia niistä ihanista auringoista, se on tärkeintä. Ja sen riman voi vaikka kaivaa kuoppaan niin pitkäksi aikaa kun on tarvis!

  VastaaPoista
 5. Ihana kuva <3

  Muistissa on vielä kamalan selkeästi se musta ajanjakso, kun meilläkin oli rikkonaisia öitä, heräilyä tunnin välein. Kuopuksen allergia ja herkästi heräävä esikoinen - tuloksena äiti, joka muuttuu itkua tuhertavaksi ihmisen varjoksi, joka ei enää saa nukuttua sittenkään, kun jo vähän helpottaa. Näin myöhemmin ajateltuna neuvon kaikkia samassa tilanteessa olevia hankkimaan apua, puhumaan neuvolassa ym ym.

  Että fiiliksissä mukana siis ja välitän voimia näin netin kautta! Onneksi lapset antavat voimia ja iloa.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista ja kannustuksesta, palaan vastauksiin pian!

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.