tiistai 22. helmikuuta 2011

Kaikki saivat paljon




















Minä sain joka päivä lämpöä, merenherkkuja, silmäniloa ja aikaa ystävän kanssa. Metsästin ja söin lautasellisen Curroja ja join myös vuoden kiintiöni Cocacolaa (yksi pullo). Näin paikallisen Picasson. Useasti. Hän tuntui juurtuneen La Lagunan bussiasemalle.

Mies sai paljon kaivattua hiljaista aikaa yksin kotona, lomaa minusta ja tyhjän kalenterin viikoksi.

Koira sai lomaa yksinäisistä päivistä, joita se viettää kun olemme töissä.

Ilmassa on onnea.

10 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa ihan todella hyvältä. Vaihtaisin tämän pakkasen tuohon ihan koska vain. Olen monta kertaa miettinyt onko ns.turistikohteiden ulkopuolella vielä tuollaisia aitoja kohteita? Näköjään on.
    Espanjassa söimme noita leivonnaisia paksun kaakaon kanssa.

    VastaaPoista
  2. Rakastan mustekalaa kaikissa muodoissa. Taisit olla apajilla. Vesi herahtaa kielelle.

    VastaaPoista
  3. Solen: Onhan niitä, ja siellä viileässä vuoristossa turmeltumattomimmat. Sinne ei lämmönhakuinen turisti tahdo!

    Kettu: Oi ja voi, kaikenkokoista ja muotoista. Viinietikassa ja grillattuna, friteerattuna renkaana, leivitettyä pikkuruista vauveliinia, jota suorastaan säälitti syödä. Sellaista en ollut nähnyt, Chocos, taisi olla nimi, en muista miten kirjoitetaan, tuskin noin, näin kirjoitettuna näyttää suklaalta.

    VastaaPoista
  4. En tahdo olla ilonpilaaja, mutta kuulin taannoin, että mustekalat nyljetään elävänä pyynnin jälkeen.
    Siis jotenkin käännetään ympäri niin, että sisäpuoli kääntyy päällepäin.
    Siihen loppui sitten minun mustekalalla herkuttelu.
    Aikaisemmin oli loppunut jo kaikki muu lihan ja broilerin syöminen.
    En ole fanaattinen lihansyönnin vastustaja, mutta julmuus ja tuskan tuottaminen eläville olennoille saa ruokahaluni katoamaan.
    Mustekalat ovat muuten todella älykkäitä eläimiä, osaavat esim. laskea.
    T. Riina Vihdistä

    VastaaPoista
  5. Riina: En tiedä miten suhtautua tähän. No vatsa ainakin kääntyi melkein ylös ja Googlasin heti vimmatusti ja paniikin omaisesti mustekalan pyynnistä. Laitoin hakukenttään "Mustekalan pyydystys" "mustekalan perkaus" "Mustekala käännetään", "mustekala kärsii" jne. Millään ei tärpännyt mitään. En oikein ymmärrä miksi niitä nyljettäisiin mitenkään, kun eihän niissä ole mitään nahkaa mitä nylkeä?


    Ja jotenkin tuntuu kovin vaivalloiselta ajatus, että joku siellä kääntelisi vaikka noita pieniä kolmesenttisiä mustekaloja. Ei taida päästä tuntipalkoille.

    Tuo isokin lonkeroinen jonka söin, Noin 17 centtinen oli nätisti oikeinpäin lautasella. Liekö joku sitten taas kääntänyt sen takaisin?

    Jos jollakulla on tästä faktaa, niin toivon että tarttuu aiheeseen.
    Muussa tapauksessa taidan yhä syödä mustekalaa. Minusta on mukava syödä merenherkkuja ja riistaa juuri siksi, että eläin on saanut polskutella tai kirmailla vapaana koko elämänsä.

    Kunnioitan laktovegaanien ja niiden muiden vakaumusta, jotka valikoivat ruokansa tunnontarkasti.

    VastaaPoista
  6. Kaunis kuva sinusta(?)! Minussa itää matkakuume. Ei tietoa koska se saa kukkia.

    VastaaPoista
  7. Hienoa tunnelmaa ja Picasso ihan Picassona.
    Omat muistoni Teneriffalta kahdenkymmenen vuoden takaa ovat jotain ihan muuta. En tiedä, rohkenisiko niitä päivittämään... Taitaa olla paljolti asennevikaa, jonka silloin sain.

    VastaaPoista
  8. Maijja: kiitos, Itäminen ja kukkiminen, hienosti pistetty!

    Pirkko: no täältä saat ainakin vinkit kartan kera, jos joskus otat väikka äkkinäisen!

    VastaaPoista
  9. Aivan ihana kuva sinusta, syötävän suloiset värit!
    Onnea pienestä masuasukista <3

    VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.