keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Tulipalojen sammutteluaKolmas flunssa-aalto pyyhkäisi meidät pyllyllemme. Mies joutui flunssaisena Kiinan lennolle ja me lapsen kanssa ollaan taas vietetty pyjamapäiviä. Ei olis pitänyt retostella, miten terveitä ollaan oltu!

Tänään nukuimme kuitenkin ihanasti ja p i i t k ä ä n, eikä lapsikaan ollut kuuma kekäle herätessään. Hän rupesi touhuamaan siihen malliin heti silmät auki saatuaan, että  luulen pakkaavani toipilaan rattaisiin ja lähdemme keskustaan kahville ja vähän asioille. Ihan vain, koska minusta tuntuu, että pääsemme niin helpommalla. Koko eilinen meni tulipaloja sammutellessa.

Sairastaminen Vähänsairaan lapsen kanssa on tosi sotkuista puuhaa. Kun ei voi mennä pulkkamäkeen, lapsen energia purkautuu mitä kummallisimpiin puuhiin. Paljonsairas lapsihan vain nukkuu, istuu sylissä tai peiton mutkassa, mutta vähänsairas lapsi vääntää hellan nappulat päälle kun silmä välttää, kaataa mehua kenkään, keksii vessannupin funktion ja sen jälkeen et edes tiedä, mitä hän on tiputtanut pönttöön. Vähänsairas lapsi käy kymmenen kertaa päivässä onkimassa roskiksesta jotain, jonka laittaa joko suuhunsa tai esim uunin alalaatikkoon. Hänen ruokansa ei maistu, vaan se lentää kaaressa patterin väliin. Kun lähdet kauppaan etsimään, sitä jotain minkä lapsi suostuisi syömään (katkarapuja ja vadelmia) et löydä avaimia, sillä yksivuotiaan mielestä isän saapas, on niille sopivampi paikka kuin eteisen pöytä.

Kaiken tämän hän tekee liikuttavan hellyyttävä keskittynyt ilme kasvoillaan. Et voi olla vihainen, ainoastaan kulkea ärtymyksen ja huvittuneisuuden sekaisena rätti kädessä perässään.

Nyt pitää mennä, sillä parhaillaan hän valuttaa mehua tuttipullosta ja maalaa sillä kirjahyllyä.

* * *


PS: Mitä nyt pienestä flunssasta, kun Mayat ennusti tälle päivälle maailmanlopun...mennään nyt kuitenkin nöyränä iltaan asti!

PPS. Ai pahus, numerot kiepsahti, nyt onkin jännitettävä 21.12.2012 asti.

10 kommenttia:

 1. Osuvat määritelmät *hihitystä*

  VastaaPoista
 2. Olimme kerran (jos toisenkin) hiki päässä laukanneet miehen kanssa ympäriinsä etsimässä autonavaimia, kun viimein tajusimme kysyä lapselta missä ne ovat. Hän kävi pikaisesti hakemassa ne omasta autostaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ihanat kilisevät. Tämäkin jo sovittelee niitä sisäovien avaimenreikiin. Toinen on raha. siis lompakot ja raha, mikä saa pikkuharakan nopsasormiseksi.

   Poista
 3. Toivottavsti alkaa jo taudit hellittään, ainakin kuulostaa hyvin lupaavalta ;) Hauska täällä lukea ja hihitellä, sori vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suon sinulle hihitykset! Joo, päästiin liikkeelle ja se oli helpotus. Lapsi oli kiltti rattaissa ja saatiin asioita toimiteltua. Hiljaa istumisen instant karma kyllä napsahti kotiin tullessa ja lapsella oli hepuli kello yhteentoista asti illalla. annoin hepuloida. Keksi mm että pyörimällä saa pään sekaisin. Nauroin ääneen.

   Poista
 4. Olipas hauska kirjoitus, pöpöistä huolimatta! Kuulostaa jotenkin etäisesti tutulta.. ;) Rätti kädessä perässä, just niin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä kyseenalaistan, että kannattaako v ai pitäisikö vain päivänpäätteeksi siivota isoimmat lumilapiolla?

   Poista
 5. Minä jo peljästyin, että tänäänkö se maailmanloppu olikin tai oikeastaan sehän olisi huojentava uutinen, koska kello on jo 23.12, joten maailmanlopulle ei jäisi aikaa paljoakaan :)

  Muistan hyvin tuon vähän sairas/paljon sairas -lapsi eron. Oli ihan piinaa olla vähän sairaan lapsen kanssa sisällä, kun lapsella oli energiaa vaikka mihin, muttei sitten kuitenkaan.

  Parempia vointeja teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja kun meillä on sama tauti sillä erolla että hällä kuumetta, mutlla ei niin miten HÄN voi olla se energisempi meistä kahdesta? -ehkä siksi että hänen ei tarvi heilua imurin ja rätin kanssa?

   Nyt menee jo vahvasti..tai enpä sano mittään, ettei joku pöpö kuule ja hyökkää, mutta maailmanloppu ei nyt sitten tosiaan ihan vielä tullutkaan.

   Uskon kyllä että Mayoilla oli viisautta ja tietoa, joten vähän mietin, että minkä loppu ja minkä alku, sillä onhan tottakai yhden loppu toisen alku.

   Poista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.