maanantai 10. maaliskuuta 2014

Se on menoa nyt!Voi apua. Koko päivä selvittänyt Temafloor P 300 komponenttiepoksimassan primerin, Temafloor 200 sekoitussuhteita kovetteeseen ja ohenteeseen ja sitä järjestystä järjestystä, missä nuo kolme pitäisi alkajaiseksi sekoittaa. RTV:n ammattilaispuolen tukkumyyjä sanoi lohdutukseksi viime viikolla, että hänestä välillä tuntuu, että nää ohjeet on tarkoituksellisen mystisiä, ettei kukaan muu kuin ammattilainen ryhtyisi hommaan. Välttävät näin monet reklamaatiot, jotka johtuvat vääristä menetelmistä.

Vielä senkin jälkeen kun luulin ymmärtäneeni miten toimia seisoin kellarissa viiden tönkän ja remonttimiehemme kanssa laskukone kourassa, netti auki ja soittelin Tikkurilan neuvontaan. (Ja ohjattiin sille ammattipuolelle tietty.)

Sitten suljin ovet visusti perässäni ja sanoin remppamiehelle, että koita sinä selvitä näistä myrkyistä täälä kaasunaamareidesi kanssa, minä menen yläkertaan rukoilemaan.

* * *

Kun ostimme vanhan talon, olin valmistautunut maalaamaan, tapetoimaan, hiomaan, lakkaamaan, repimään, naulaamaan ja ruuvaamaan. Minulla oli oli työkalupakki ja porakone. Vaan en olis ikinä uskonut, että joku päivä olen kyynärpäitä myöden paskassa (onneksi SE päivä ei ollut tänään), kerron lokapojille, että tukos on mitä todennäköisemmin päävesiviemärissä (ja olen oikeassa) vietän toisinaan enemmän aikaa kaukolämpölaitteiston kanssa kuin muinoin Lostarin alakerrassa, tulen vastentahtoisesti milloin minkäkin alueen puoliammattilaiseksi, keskustelen vaihto- ja ristikytkennästä ja esitän yksityiskohtaisia kysymyksiä LVI asioissa.

Tätä tänään mietin, kun luin tunteenpalolla epoksipinnoitteiden käyttöohjeita ja huomasin, että RTV:n tukkumyyjä tuntee minut jo sekä nimeltä, että ulkonäöltä. (Täytyy myöntää, että todennäköisemmin kyllä vatsasta kuin kasvoista.)

Mies lähti aamuyöstä taas Etelä-afrikkaan.

8 kommenttia:

 1. Heh hee!
  Kylläpäs tuntuu tutulta! No kop, kop, suuria takapakkeja ei meidän operaatio omakotitalossa ole tullut vastaan mutta vajaan parin vuoden sisään olen oppinut PALJON rakentamisesta ja remppaamisesta. Kysypä mitä vaan autotallin ruuvipaaluperustuksesta!! Juuri nyt on menossa syventävä kurssi talon hormistoihin. Peruskurssi on jo käyty... Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Minulla on yksi paikka mistä koitan pysytellä poissa: Katto, mukaan lukien sisäkatto. En ole koskaan käynyt siellä enkä mene, jos se on minun kädessäni. Moinen pimeä ja muuräkuumeenkatkuinen loukko. Ei hemmetti, nyt mä just muistin, että kyllähän mä jouduin sinnekin meneen tarkistaan sitä tuuletinta silloin kerran, kun tuuli oli lennättänyt kattoluukun auki ja oli satanut sisään! No mutta näin Äiti-ihmiseksi tultuani jätän sen väliin.

   Poista
 2. Kamaaan mun peukut puutuu... Miten siinä kävi? Kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä se on! Ainakin prosessi meni oikein. Remppamies veti kahteen kertaan muutaman tunnin välein ja tänään käveltiin sen päällä, niin paikoin yhä betonin sköpöpinta paistaa, paikoin, peilikirkasta "lammikkoa" Eli toivonpa todella että tuo epoksimassa, jota äsken just mitattiin 10l temafloor maalia + 2,5l kovetetta ja massan paksuuden lisääämiseksi 10l hiekkaa riittää parimilliseen pintaan, että tulis suhtkoht tasainen. Huomenna sen sit taas näkee miten tän päivän työ onnistui.

   Poista
 3. nii. laskennallisestihan 2mm pintaa tulis 11,25m mutta epätasasuuksiin sitä varmaan hukkuu jonkinverran. myö pidetään peukkuja.

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.