sunnuntai 25. lokakuuta 2009

3. ja 4. seikka -turhuus ja käytännöllisyys













Rakastan laadukkaita kenkiä. Etenkin espanjalaisia Camperseja ja El Naturalistaa sekä Clarkseja (Linkissä tämänhetkinen suosikkisaapas). Minulla on mielestäni kauniit jalkaterät ja varpaankynsissäni on aina valkoinen lakka.

Minun tekee huonoa, kun näen jonkun kävelevän huonoissa kengissä. Huonot kengät tunnistaa siitä, että ihminen ei pysty kävelemään kunnolla. Sen näkee jo kauas: kävellään polvet koukussa, hartiat lysyssä, laahustaen, harppoen, töpöttäen tai jalat vispaavat ja lespaavat edestakaisin huterissa koroissa. Jos itseään ei pysty kantamaan sulokkaasti näkyä ei pelasta yksikään Manolo Blahnik. Kengän on tunnuttava hyvältä juuri omassa jalassa ja koko rangan mitalta. Muuten maksun aika tulee ennemmin tai myöhemmin.(Toissapäivänä näin naisen jonka kaksi ulommasta varvasta molemmin puolin piirtyivät suippokärkisen kengän nahan läpi selkeänä kohti kärkeä vinksallaan. En halua nähdä hänen paljaita varpaitaan.)

Minulla on kymmenen paria saapikkaita. Siroja kevät saappaita, rempseitä syksysaappaita, talvisaappaita lämpimällä vuorella, Saappaita ulkoiluun, kaupunki saappaita sekä Camperin klassikko saapas joka menoon. Näistä kolme paria joku muu olisi jo heittänyt menemään, mutta minulla ne palvelevat pihasaappaina.

No arvaatte varmaan, että muita kenkiä on yhtälailla joka lähtöön. Vaikka suomen ilmasto puhuu saapikkaan puolesta, tarvitaan sandaalia, pikkukenkää, nauhaa kenkää ja josvaikka mitä. Entäpä ne muut asusteet ja vaatteet sitten?

Minulla on vaatteita niin paljon että niillä pukisi kokonaisen pienen heimon.
Ja nyt päästäänkin 4. seikkaan minusta:

Tyynnyttelen huonoa omaatuntoani ja perustelen valtaisaa vaatekaappiani sillä, että minulle on k e r t y n y t runsaasti vaatetta ja asustetta 15 vuodessa.
-painan saman verran kuin 15 vuotiaana
minulla on yhä samoja vaatteita!)
-korjaan kaiken aina viimeiseen asti
ja teen lopusta vielä jotain muuuta
-kun vaate on käyttökelvoton otan talteen
napit, soljet ja vetoketjut
-ostan paljon kirppareilta ja kierrätyskeskuksista
(en kuitenkaan koskaan kenkiä)


Kenkiä on joka paikassa (nämä lasihyllyt olivat kuistilla kun muutimme ja ensin ajattelin purkaa ne). Minusta tuntuu, että miehellä on kenkiä lähes yhtä paljon. onneksi hän säilyttää puolia niistä vintillä kenkälaatikoissa.

Nyt tarvitsisin uudet kumisaappaat. Toiveissa olisi tietysti Huntersit, mutta hinta on suolainen, joten järki käteen.

16 kommenttia:

  1. Päivän teema siis kengät, aitoin juuri samasta aiheesta postauksen!

    Hyvät kengät ovat ehdottomat. Mulla on valuvika lonkissa ja siksi kulumat jo nyt, alle 4-kymppisenä. Ja heti viiden metrin kulkemisen jälkeen huomaan jos kengät ovat huonot. Viiltely ilmaantuu heti.

    Oletko tutustunut rumiin mutta aivan mahtaviin Masai kenkiin (MBT footwear). Siis niilläpä vasta ryhti suoristuu ja kolotukset häipyy. Suosittelen.

    VastaaPoista
  2. Vilijonkka: No kyllähän multa Masait löytyy! Ongelma on vaan juuri tuo, että ovat rumat. Mieluusti käyttäisin juuri työmatkoihin, saisi kahdesti päivässä pienen syvien lihasten treenin, mutta toistaiseksi ne ainakin on niin silmiinpistävän vaalean siniset, että en voi kuvitella lähteväni niillä. Mutta mitä minä tässä höpisen, ostin ne koiranulkoilutuslenkkejä varten ja olen ihan unohtanut sen!

    Silti niillä voisi kyllä astua muutaman kerran kuralätäkköön, että lakkaisivatloistamasta.

    VastaaPoista
  3. Taidan ruveta tykkäämään sinusta entistäkin enemmän. Minäkin tykkään taloista, tosin tämän nykyisen kanssa on vaikeuksia. Minäkin suren maailman tyttöjä. Ja haaveilen kengistä, joita linkitsit. Tuskin jaksan odottaa, mitä tuleman pitää. Olen jo noon imponeerattu kengistäsi, että selviänköhän jatkosta.

    VastaaPoista
  4. Kadehdin tavattomasti aina ihmisiä, joilla on kenkiä joka lähtöön, ja vielä laadukkaita = )Itse kuulun niihin muka piheihin, joka ostaa halvalla sen vuoksi, että saa sitten helpommin vaihtelua, ja kuitenkin lampsii aina kenkänsä puhkiloppuun saakka, ja samalla kärsivät jalat...

    VastaaPoista
  5. Outi: Kiitos! Ja olipa mukavaa, että joku uskaltautui sanomaan jotain "Siskoista maailmalla". Kaiken tämän keveän rupattelun keskellä se on tietysti mykistävä aihe...ja pienet tytöt ne ompelevat minunkin kenkiäni surkeissa olosuhteissa maailmalla, mutta kuten sanoin, koitan pelastautua pitämällä kunnes pohjat puhki.

    Kotivalo: Olen varsin äärilaidalta toiselle. Pihistelen jostain ja tuhlaan toisaalla. Koitan ostaa laatua, niin sitten ei harmita, että tuote on "melkein hyvä"

    VastaaPoista
  6. Voi huokaus. Kunpa itsekin olisin samoissa mitoissa kuin teininä. Minulla on vähän vaatteita ja vielä vähemmän kenkiä, kun jalkani ovat jotenkin vaikeat. Niihin ei tahdo löytää hyviä kenkiä.

    Käytetyn käyttäminen ja korjaaminen on hieno juttu, hattua nostan.

    VastaaPoista
  7. Itse taidan kuulua nuihin huonokenkäisiin, laahustaen ja ryhti kumarassa.. Muutosta kaipaisin, mutta kunnollisia kenkiä ei ole tullut vain vastaan.. Haaveissa olisi kivannäköiset, mutta hyvät ja suomesta ja vielä edullisesti. Kengät saisivat olla samantyyliset kuin kuvissa näkybät ja mitä nuista linkeistä löytyy... Mutat ehkä ne tulevat joku päivä vielä vastaan.

    ps. ihania kenkiä sinulla!

    VastaaPoista
  8. Kengätkengät. Itse hurahdin niihin muutamavuosi sitten Kroatiassa. Kauniit ja mukavat kengät ovat ilo kintuille :) Jos vaatekaapissa tulee tungosta, niin minun tyhjyyttä ammottaviin kaappeihin voi tuoda täydennystä...

    VastaaPoista
  9. Bullukat: Vaikeutensa on näissäkin jaloissa. Olen miettinyt eikä minulla ole kantapäätä, kun ballerinat ei pysy jaloissa.

    Pieni Lintu: kiitos vielä salaisuudestasi!

    Marjoheí: apua kääk, selkäsuoraksi tai se kipeytyy :) En saa mieleeni yhtään suomalaisia kenkiä -paitsi jotain Hanna Sareneita ja Pertti Palmrooteja. Mutta onneksi täältä saa hyviä ulkomaalaisia kenkiä. Netistä en ole vielä koskaan tilannut.

    ValkoinenPärshilja: Kuinka joku onnistuu pitämään kaappia puolillaan? Vaatii melkoisesti tahdonvoimaa. Voitkan joskus kollata kaappiani, joskos sieltä löytyisi jotain vaikka lainaan. ..ja minä sinun! Vaihtelu virkistää.

    VastaaPoista
  10. Ei mun kaapista mittään löydy, kauheita kolttuja vaan, mut toki voin sun kaappeihin tulla kurkkii, jos ne vaan mahtuu päälle...

    VastaaPoista
  11. Ihania kenkiä - minut pitää kengissä mieheni ystävä, joka on Vagabondin leivissä. Nuo camperit ovat kyllä aivan ihanat!

    VastaaPoista
  12. Huntersit näyttävät pyörivät kuudenkymmenen punnan nurkilla.
    Mihin hintaan sitten muka vaikka suomalaiset kumisaappaat saisi?
    (Vai onko mulla täysin väärä käsitys punnan kurssista?)

    Ja vielä; jaan ehdottomasti tämän kenkärakkauden. Pidän kengistä ja pidän hyvistä, laadukkaista kengistä.
    Niin, ja kauniista kans!

    VastaaPoista
  13. Minttumaari: Vagabondin olisinkin voinut lisätä listalleni! Monet kenkälöydöistäni ovat kuitenkin jotain muuta kuin merkkikenkiä.

    Violet: Ihmettelin itsekkin, kun netissä nuo hinnat oli noinkin edullisia. 60-110 puntaa (Punta on 1.11 euroa.). Näin juuri viimeviikolla Fredrikin(?)kadun liikkeen ikkunassa ja hinta oli ihan jotain muuta -yli sadan euron. Tiedä sitten montako kymppiä laittavat postikuluja sieltä kaukaa painaville saappaile.

    VastaaPoista
  14. Olet varmaan huomannut myös Clarksin englantilaisten sivujen hinnat......ja sen, etteivät toimita Englannin ulkopuolelle.
    Mutta helekatti....saan melkein raivokohtauksen kun näen ne hinnat!!

    VastaaPoista
  15. Violet: En -onnekseni- katsonut hintoja! Ja nyt kun sanot niin enpä katsokaan...(koska tänään on ihana päivä, jonka olen omistanut vain itselleni, enkä mitenkään halua pilata sitä!)

    Laitoin linkit jotta tyyli aukenee, jos jollekulle ei merkki tuttu. En ole koskaan tilannut kenkiä postimyynnistä. En jotenkin osaa. Alesta ostan yleensä. Sainkin tästä hyvän uuden seikan. kirjoitan tästä lisää tuonnempana.

    VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.