sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Paratiisipaikat ja kääntöpuoliVihdoin tähän matkakertomukseen.
Pääpiirteittäin ja reitti.

KOH SAMUI
Samui oli meille ennastaan tuttu ja turvallisen kaunis ja siisti.
Täältä oli alkuperäisen matkasuunnitelman mukaan tarkoitus jatkaa samoin tein täydentämään viime matkalla lyhyeksi jäänyttä piipahdusta pieneen ja rauhalliseen Koh Taon saareen, sukeltajien paratiisiin. Sääennuste kuitenkin lopasi monsuunisateita, joten neljän Samuilla levätyn rantapäivän jälkeen suuntasimme kuivaan pohjoiseen.


Paikallinen nainen myy ruokaa auringolta suojautuneena.
Ostimme surutta näistä liikuteltavista keittiöistä ja pysyimme terveenä.Hämärän laskeutuessa alitajunta alkoi
suotta ehdotella pitkähihaista paitaa.


KOH SAMET


Laiva on lastattu elintarvikkeilla


Vakuuttavat portinvartijat. Liekö tämä
kalastajien kylä, se meille ei selvinnyt.
Samet on paikallisten suosima pieni viikonloppusaari kolmen tunnin bussimatkan päässä Bangkokista.Hauskaa tällä saarella oli juuri paikallisten osuus, me länsimaiset turistit olimme vain kymmenen prosentin luokkaa. Täyteensä lastatut kalastajaveneet kuljettelivat edestakaisin ruokatarvikkeita ja matkalaisia. Olisin toivonut niiden kuljettelevan myös roskaa. Liekoö niin ettei jätehuolto toiminut tarpeeksi tehokkasti tuolla pienellä viikonloppuisin kuormitetulla lomasaarella, vai oliko paikallinen siisteysstandardi jotain muuta kuin länsimaisille turisteillä rakennetuissa paikoissa. Valkoisten hiekkarantojen jälkeen tuli bungalowvyöhyke, heti sen jälkeen alkoi roska ja ryteikkö. Tällä saarella ei päässyt unohtumaan sekään fakta, että thaimaa on kehitysmaa. Siitä muistuttivat mm. paikallisten hökkeliasumukset -ja tietenkin vanhat kalpoisat miehet paikallisten tyttöjen kanssa.Kun viettää 12 tuntia työpaikallaan, niin milläpä ajalla sitä kotinsa kuntoon laittaisi tai mitäpä sitä juuri viihtyisällä kodilla ehtisi tehdäkään. Meitä kummastutti, että joka paikassa näytti olevan sama meininki: Ihmiset olivat työpaikoillaan aamusta iltaan. Muutama tekee kerrallaan töitä ja loput odottelevat. Eikö olisi järkevämpää jakaa työvuorot? Että ehtisi nähdä lapsiaan ja hoitaa kodin asioita. Tai eikö odotellessaan voisi vaikka lueskella tai opiskella?BANGKOK
Alunperin meidän ei tänne pitänyt tulla nyt lainkaan. Loman loppu puolella luksushuone, kuiva päänahka ja kaupunki alkoi tuntua hyvältä idealta. Ostoksetkin olivat aikalailla tekemättä.


Katuvilskeen ja pölyn ulottumattomissa

Taikatemppuja ostoskadulla. opin ainakin kaksi, kolmas on videolla ja vaatii paljon treenia.


Katuompelimo


Jonkun lokoisa vihreä pesä.


Jos sinulla on rahaa voit perustaa
viiddakkopuutarhan suurkaupunkiin

6 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Odotan mielenkiinnolla matkakertomuksesi jatkoja. Hyvàà itsenàisyyspàivàn iltaa!

  VastaaPoista
 3. En ole ollut missään muualla Aasiassa kuin täällä Kiinassa, mutta kovasti tekisi mieli rahtautua perheen kanssa jonnekin ja juuri tuosta Thaimaasta ollaan vähän puhuttu. Koh samui näytti ja kuulosti kivalta, mutta mitäpä luulet, sopisiko se myös lapsiperheelle. Oliko kovinkin mölyisää iltasella tai villiä menoa?

  Tuollainen viidakkoparveke kelpaisi minullekin! Siellä kasvattaisin ehdottomasti myös häkkilintuja.

  VastaaPoista
 4. Hei taas. Luulin olevani nopea, mutta olit vielä nopeampi.
  Ajattelin kommentointini jälkeen, että miksi minun täytyy sanoa se ellen ole jostain pitänyt, olisin mieluummin hiljaa. Alkoi ottaa oma käytös päähän. Siksi poistin.

  En muista niiden pohjoisen paikkojen nimiä, paitsi Ayattajan (mitenkähän kirjoitettiin). Siitä aloitettiin.

  VastaaPoista
 5. Ihkua, lämmintä ja vailoisaa. Aika erilaista näyttää eri paikoissa olevan... Tossa käsikädessä kuvassa on hyvä tunnelma - ja paljon sanomaa :)

  VastaaPoista
 6. Lissu: Jatkoa seuraa!

  Vilijonkka: Thaimaahan on lanseerattu uudeksi Kanarian saariksi, ja uskon että juuri koska on niin helppo ja turvallinen lapsiystävällinen. Koh Samui on kärkipäässä, siisti ja helppokulkuinen, kaikki palvelut lähellä. Suositan lämpimästi. Iltaelämä ei ollut häiriöksi. (kunhan muistaa varmistaa huonetta varatessa, ettei päädy hotellin baarin kupeeseen) Rauhallisia iltoja rantaravintoloissa joihin voi ottaa lapsen mukaan.

  Bangkokia taas en suosittele lastenkanssa: rattailla kulku mahdotonta, liikenne hulvaton ja kuumuus ja ilmanlaatu ovat väsyttävä yhdistelmä. Kaksiplussa juuri kirjoitti, että jopelkästään melu voi olla siellä lapselle pelottavaa.

  Liivia: Äh, kiva olisi kuulla muutama soraääni! Siitähän sitä keskustelua syntyy! Pohjoinen on varmaan aidonmpi Thaimaa.

  Valkoinen Persilja: Joo, se olikin tämän reissun hauskia puolia, että nähtiin kolme niin erilaista Thaimaata. Ja tietty oli ihana käveleksiä ja köllötellä kullankanssa.

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.