keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Kevätruokaa

Iski risotonhimo. Ja parsan. Ostin luomuna naudanjauhelihaa, paprikoita, sipulia, vihreää tankoparsaa ja herneenversoja. Kuorin parsojen kovat kantapäät ja keitin palasina joukkoon. Ihan vähän vaan keitettyä riisiä mukaan. Hyvää tuli.

Suosin ruokia joita voi seuraavana päivänä jatkaa. Joten seuraavana päivänä keitin oheen ne kokonaiset loput parsat -hyvät pehmoiset päät.

Mietin kuinka paljon pitää rakastaa parsaa, tai ylipäänsä syödä, että kannattaa ostaa parsakattila? Koneita ja välineitä kertyy nurkkiin, ja jos vain voin jotenkin kiertää, niin koitan keksiä jotain muuta. Parsat laitoin vain pötkölleen isoon kattilaan ja kohotin päitä vähän laittamalla piparkakkumuotit päiden alle. Toimi, eikä tullut ylikypsät päät.

Tällä viikolla on ollut nuukuusviikko. Vielä ehdit mm.
4.-5.5. klo 11-14.30 Tavaranvaihtotori ja julistenäyttely Porthaniassa
6.5. klo 18 Kulutuskriittinen leffailta Uudella ylioppilastalolla
7.-8.5. klo 10-17 Kierrätystehdas Kaapelitehtaalla
7.5. klo 10-12 Tavaranvaihtopäivä Käpylän alakoulun pihalla

Lisää tietoa, myös muista kuin pääkaupungista,
täällä

6 kommenttia:

 1. Nam parsaa! Mutta kattilaa en ostaisi!

  Sattuu hyvin tuo nuukuusviikko meidän pihakirppiksen kanssa! Lauantaina sellaista järkkäilen täällä kotokylällä!

  Mukavaa viikkoa sulle ja masulle!

  VastaaPoista
 2. Namskis, parsa on hyvää!! Ei ole kattilaa meilläkään..

  Nuukuusviikko sopii myös kohilleen meilläkin, en ole pistänyt rahaa mihinkään tällä viikolla ja lupaavasti näyttää jatkuvan. Pakkasta ja kaappeja syödään tyhjäksi.
  Lisäksi olen hankkiutunut taas vaatteistani eroon. Myynyt paikallisella mammapalstalla ja hyvin käy kauppa! :)

  VastaaPoista
 3. Minullakin oli tänään parsahimo, mutta se laantui, kun en saanut parsaa. Luulen, ettei siitä pääse kokonaan kuin hankkimalla parsaa ja vähän äkkiä. Tavallisessa kattilassa minäkin ne kyllä teen.

  VastaaPoista
 4. Nonna: Minä aloin juuri myös katsella kotia sillä silmällä, että mitä laitetaan tulevaan kyläkirppikseen myyntiin. Hauskaa kun näitä viriää nyt ympäri Suomea. Jenkit osasivat tämän jo ainakin 15 vuotta sitten!

  Heidi: Parasta nuukailua. Huonoa nuukailua on semmoinen, että laihialaisittain hilloaa kaiken turhan rojun kaappeinsa. Terve luopuminen ja se ettei haali tavaraa sitä sitä positiivista nuukuutta!

  Kirjailija: onneksi on hyvän aikaa vielä kautta jäljellä!

  VastaaPoista
 5. Mä laitan parsat grillissä folionyytissä tai sitten mainiolla Tefal Actifry-keittimelläni. Tänä keväänä oon jo tehnyt melkosen monta nippua ja nytkin yksi odottaa jääkaapissa herkuttelua ;)

  Koitan nykyään nuukailla varsinkin siinä hankintavaiheessa, että mietin tarkkaan tarvitsenko jotakin tuotetta. Ja esim huonekaluja en enää vaihtele mieltymyksen mukaan, samoilla mennään niitä korjaten ja tuunaten.

  VastaaPoista
 6. Elämäni matkat: Samoilla kukn mennään ja korjaillaan, niin syntyy ihana tunneside tavaroihin. No jotkut tietty paheksuu sitä, että ei saisi kiintyä mammonaan. Mutta pöh, minä ainakin olen itkenyt talojen perään kaivannut hukkaamiani tavaroita ja joskus ostanut samanlaista tilalle.

  Meillä ei ole vieä grillikausi alkanut, ehkä vielä koitan nyyttimeininkiä!

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.