maanantai 15. elokuuta 2011

Luomupiiri pyöriiAion monen vuoden tauon jälkeen liityä luomupiiriin. Naapuri antoi vinkin, että tilaamamme tuotteet tulisivat nyt ihan tuohon viereen. Kuivaelintarvikkeita olemme ostaneet luomuna vuosia, mutta toivon, että luomupiirin myötä saisimme luomukasvikset kauppojen hintaa huokeammalla ja tuoreena. Suomessa kun luomun tuotanto/jakelu (?) on heikkoa ja menekki on korkean hinnan vuoksi vähäinen, ongelma on, että luomukasvikset eivät usein ole parhaassa terässä vihannestiskeillä.

Tähän asti meillä on ostettu luomuna sellaiset elintarvikkeet, jotka säilyvät hyvin: jauhot, munat, yogutti, perunat, leipä, puurohiutaleet, ryynit, myslit, siemenet ja pavut.

Mitä teillä ostetaan luomuna? Mikä toimii, mikä ei?

9 kommenttia:

 1. Tällä hetkellä ostan vain satunnaisesti jotain luomua, teetä ja kuivatarpeita. Lähikuukausina meilläkin starttaa luomuruokapiiri, johon olen liittymässä. Saas nähdä mitä sitten...

  VastaaPoista
 2. Me ostetaan luomuna se mikä marketista järkevässä kunnossa ja hinnalla löytyy eli periaatteessa just kuivatavarat ja jonkun verran lihaa, maitoa, mehuja, vihanneksia ja hedelmiä.
  Luomu-mausteita olen tilannut netistä ja niistä varsinkin kaardemumma oli ihan parasta.

  VastaaPoista
 3. Me ollaan syöty Svarfvarsin luomuvihanneksia ja hedelmiä. Hinnasta en tiedä ( en ole vertaillut), mutta tuotteet ovat todella laatutavaraa. Ymmärtääkseni he tuovat itse tuontihedelmät ja - vihannekset ranskalaiselta luomutukkurilta. Appelsiinit, omenat, banaanit, avocadot ovat ollet mahtavia. Toimittavat ruokapiireille myös pääkaupunkiseudulla.

  VastaaPoista
 4. vinkkinä tarjoan semmosta, että tein lähistöllä yks päiväkoti pitää luomuruokapiiriä. sinne tulee kauden kasviksia lähitiloilta. (mm. muistaakseni majvik.) oman kasviskassin saa haettua viikottain. hinnat kuulemma "kohtuullisia" :) aion itsekin liittyä, luulen.

  VastaaPoista
 5. Mama: Ai jaa, kaksikin luomupiiriä tällä alueella! Paras olisi jos hoksaisin jonkun, jolla on kokemusta molemmista ja saisi tehtyä jotain vertailua. Täytyy pitää silmät auki!

  Naapurit hoi, kertokaa jos tiedätte!!

  VastaaPoista
 6. Meillä ostetaan luomuna kaikki, myöskin luomupiirin kautta. Laatuajattelun saavuttua keittiöön siitä alkoi olla tosi vaikea tinkiä oikein minkään tuotteen kohdalla. Aluksi ostin luomuna kaiken, mitä eniten söin, mutta lopulta tuntui tehdä huonoja valintoja missään. Välillä tietysti tulee tehtyä tietoisia hyppäyksiä ei-niin-luomulle sektorille, mutta silloin on kyse esim. ulkona syömisestä tms. satunnaisesta erikoistilanteesta. Luomupiiri on kyllä aivan mahtava juttu. Olen niin kiitollinen, että saan suoraan kotiini laaturuokaa. :)

  VastaaPoista
 7. mä voin toki laittaa sulle vaikka mailiin yhteyshenkilön tiedot jos haluat kysellä suoraan siltä tosta mun mainitsemasta piiristä. ainakin asianosaiset perheet on olleet tosi tyytyväisiä. :)

  VastaaPoista
 8. Me ostetaan luomuna aika paljon. Luomumaito on hyvää, sen lisäksi suuri osa kuivatuotteista sekä jonkun verran kasviksia, muitakin maitotuotteita ja ne kananmunat. Jauheliha ostetaan aina myös luomuna, sekä tomaattimurska. Oikeastaan kaikki mitä vaan löytyy luomuna ja ellei hinta ole kamalan korkea.

  VastaaPoista
 9. Meillä luomun määrä on koko ajan lisääntynyt ja nyt vuoden ajan on ostettu kaikki mikä vain löytyy niin luomuna. Täällä Tampereen seudulla on loistava toimija, Luomulaatikko, jonka vakiasiakkaita ollaan. Tuoretavara on aivan eri laatua kuin marketin luomuhyllyllä. Luomun kovempi hintakaan ei tunnu niin pahalta, kun todella saa vastinetta rahalleen. Onneksi lähikauppakin on uuden kauppiaan myötä ottanut luomua valikoimaan.

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.