torstai 8. joulukuuta 2011

Pikkujouluaika


Kahdesta puolentoista euron hyasintista saa näyttävän asetelman, jos viitsii vähän penkoa kaappeja ja kuopsuttaa sammalta.

En muista mistä tämän risunauhan ostin, mutta jos sellaisen löydät, on se monivuotinen ilo. Liota hetki lämpimässä vedessä ja muotoile aina kunkin maljakon tai kranssin ympärille ja anna kuivua muotoon.Vähän multaa pohjalle.

Varovasti irroitetut sammalmatot katteeksi. Meiltä löytyy ainakin sammalta ihan omasta nurmikostakin kylliksi! Mutta ei enää tarvittaisikaan, mutta kauniisti jäkälöitynyt oksa tai käpyset ja muut kuivakoristeet, joita ainakin minä olen kuljetellut kotiin ympäri maailmaa pääsevät käyttöön.


Kuivatut mandariinin viipaleet ovat kauniita sekä kuusessa että joulunajan asetelmissa. Ei ole vaikea tehdä!* * *

Eilen oli "kylän naisten" pikkujoulut. Aloitimme jouluostoksin Kruunukirpun ihanissa tiloissa Mariankatu 12:ssa. En ole pitkään aikaan niin kaunista putiikkia nähnyt. Kruunukirppu yhdistää rennosti uutta ja vanhaa. Etualla on sisustusta, toisaalla leluja  ja soman sokkeloisen tilan takahuoneissa hyväkuntoisia secondhand -lastenvaatteita.  Siitä jatkoimme Arabian rannan K3 -ravintolaan, joka sekin seissyt paikallaan Kotisaarenkadulla vasta puolisentoista kuukautta. Tyylikkäässä, mutta kotoisessa tilassa nautiskelimme tapas -tyyppisen illallisen ja nautimme siitä, että saimme istua rauhassa, keskeytyksettä syödä ja juoda kahvin kuumana! Siinä samalla hoitui naisten kesken hämmästyttävän moni asia. Ehkä maailma on yhä miesten, mutta naiset sitä pyörittävät, kävi mielessä. Rakkaus on suurin energian lähde.

8 kommenttia:

 1. Minäkin kuopsuttelin sammalet ensilumen alta aseltelmia varten.Kävyt ja varvut sentään olin älynnyt kerätä ajoissa.
  Kruunukirppu on ihana liike!Mummoni asuu ihan niillä kulmilla,siellä rannan puolella ja aina piipahdan Kruunukirpussa kun kyläillään.Ja Olkkari (vai Olohuone?) siinä vastapäätä on kiva myös,saman omistajan suloinen putiikki.Raahasin sieltä vanhan akvaarion toissatalvena.Painoi aivan hervottomasti,alkoi epätoivo iskeä kun raahasin sitä mummolaan.Ja mummolasta junaan ja junasta..Lapset mukana,mies ei :) Mut se oli saatava.Siinä oli asetelmat viime jouluna,nyt en ole keksinyt vielä paikkaa sille,ehtiihän tässä.
  Ihanalta kuulosti tuollaiset pikkujoulut.

  VastaaPoista
 2. Tunnistan itseni noista epätoivoisista raahaamisista! olkkari ja putiikki on nyt uusissa isoissa yhteisissa tiloissa Marian katu 12:sta. Sun pitää nyt kurottaa pikkusen kauemmaksi mummolanreissullasi!

  VastaaPoista
 3. Kaunis! Mekin eksyimme vahingossa Kruunukirppun avajaisiin viime viikonloppuna. Ihana oli! Ja mukaan tarttui kaikenlaista :)

  VastaaPoista
 4. Kiva tuo risukoriste, täytyy pitää silmät auki jos vaikka tulisi jossain samanlainen vastaan. Itsetehdyt asetelmat on kivoja, kuten tämä sinunkin.

  VastaaPoista
 5. Aurinko ja kuu: olisin NIIN voinut ottaa sieltä omakseni mitä vaan, mutta säästelin ostohimojani!

  Minna: Tekemisen iloa, eikä paljon maksa!

  VastaaPoista
 6. On kyllä hieno asetelma :) Minusta on joulun aikaa kivakin askarrella kaikkia joulu juttuja, tulee joulumielelle!

  VastaaPoista
 7. Loistava asetelma! Itse ostan jouluna hyasintteja aina kun edelliset lakastuvat eli että on koko ajan hyvä tuoksu ympärillä!

  VastaaPoista
 8. Aleksandra: Sinäpä sen sanoit! ehkä se on se perimmäinen syy kaikkeen puuhailuun. tekemällä syntyy tunnelma!

  Maiju: Tuoksu on mitä ihanin. Rakastin jo lapsena. Meillä ei ollut koskaan kotona, kun äiti oli niin herkkänenäinen.

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.