keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Ostetaan Stokke Sleepi Bed

Kuvalähde: stokke

8kk tarkastuksessa oltiin neuvolassa sitä mieltä, että yösyötöt on aika lopettaa. Ihan tuli pala kurkkuun, vaikka vierotus onkin varmaan paikallaan että kaikki saisivat unta palloon yhtäjaksoisesti ja pidempään. Minun pieni enkelini. Suloisimillaan rinnalla luottavaisena, että äiti ruokkii, hoivaa ja lohduttaa. Siihen on silminnähden ihana nukahtaa.
Tyttö nukkuu tätänykyä vaihtelevasti seitsemän tunnin tai tunninparin pätkiä. Toiset yöt ovat ruhtinaallisia, toisinaan havahdumme tuon tuosta johonkin.

Omaan sänkyyn siirtämistä voisi kokeilla samalla kitinällä. Olemme nukkuneet tähän asti onnellisina "sivuvaunullisessa" perhepedissä ja jos Miehellä on ollut jotain vaativaa töissä, tai vaikka nousu aamukoneeseen, on hän nukkunut alakerrassa yön pari sillioin tällöin.

Stokken Sleepi Bedistä haaveilen. Vieläpä jos valkoisena onnistuisin sen metsästämään. Oletteko luopumassa omastanne, tai oletteko törmänneet käytettyyn joka on kaupan? Vinkatkaa! Ja jos ei ala löytyä, niin tavallinen valkoinenkin käy, jossa laskeva etuseinä ja nouseva pohja.

Ja antakaa samalla kaikki parhaat vinkit lapsen vierotukseen yösyönnistä ja siirtämisestä omaan vuoteeseen!

* * *

Puhun siis tästä sängystä

20 kommenttia:

 1. Esikoiseni lopetti yösyömisen viisikuisena, vaikka sai pelkkää äidinmaitoa. Seuraavat söivät 11 kk öisinkin. Lapset ovat yksilöitä, syötä milloin haluat ja sydämesi sanoo, neuvolan täti ei ole auktoriteetti. Voikaa hyvin :)

  VastaaPoista
 2. Minultakin oli tulossa tuo poskettoman hyvä vieroitusvinkki, että älä vieroita, jos ei vielä tunnu oikealta:). Joskus unenpäästä saa kaikki kiinni parhaiten siten, että lapsi saa rinnan suuhun ja sillä hyvä. Sitä ikonimaista näkyä, lapsi syömässä äidin rintaa, ei kuitenkaan kestä kauaa, vaikka imettäisi pari vuotiaaksi. Pikkulapsiaika vilahtaa vauhdilla. Imetä paljon päivällä. Pidä hirmuisesti lähellä. Koeta öisin riittääkö lähelläpito, silittely, laulu, isän kainalo. Vai saako unta vain maidolla. Jos vauva nukahtaa päivisin vaunuihin tai liinaan, siis ilman rintaa, voit olla huoleti - hän osaa senkin tempun siis kyllä. Mutta syitsä 100 hän kaipaa öisin äitiä. Imetys on paljon muutakin kuin maitoa.

  MUTTA, jos haluat vieroittaa yöimetyksistä, siihenkin on varmasti tuhansia vinkkejä. Monella on syynsä, miksi haluavat, ja jotkut vauvatkin ihan itsestäänkin niin tekevät.

  Rauhallisuus ennen kaikkea sanos Muumipappa.

  Ihanaa vauva-aikaa koko perheelle!!

  VastaaPoista
 3. Krisu ja Joola: Niin siis yhdessä neuvolantädin kanssa mietittiin, että nyt voisi jo riittää yösyömiset.

  Selkäni ei kestä sitä tissillä riippumista. NE yöt kun hän syö vain kerran pari on ihan ok, mutta sitten kun on niitä, että hakee joka havahtumisella rintaa, vaikkei nälkä olekaan, niin olen aamulla niin kipeä, että buranalla vain selviän iltaan. Niistä viidestä tyynystä huolimatta, joilla itseäni yöllä tuen imettäessäni.

  Voi kun olisikin jokin keino jolla lapsi oppisi syömään vainn kerranyössä, mutta se vasta operaatiolta kuulostaisi! Joten nautiskelemme sitten läheisyydestä jatkossa aamuisin ja iltaisin, jos onnistume vierotuksessa!

  Viikon parin kitinät tässä kai on luvassa ja Miehellekin yövuoroja.

  VastaaPoista
 4. Nää unohtaa kamalan nopeesti mutta muistelen että ekan yön ilman rintaa hoiti isä ja parina seuraavana auttoi jos tarvitsi.Tuttia tai pulloa ei ole kumpikaan käyttänyt joten niistä ei apuja ollut mutta muistelen että muutamassa yössä oppivat uuteen systeemiin.Viereen otin edelleen kun kitisivät mutten vaan imettänyt.Paita päälle itselle niin vauva ei haista maitoa ja liivinsuojuksille on todellakin käyttöä.Ja aamulla heti imetin,muistelen että alkuun odotin aamuisin että heräis jo syömään,vauva tottui nopeammin kuin oma kroppa :)

  VastaaPoista
 5. Mä just tein tuon pääsiäisenä sille päivää vanhemmalle. Tassutus unikoulun pidin <-googlaa. Meillä kanssa saatettiin tunnin välein herätä ja ainoastaan tissiin nukahti vieressä tietenkin. Samalla rytinällä lopetin ruokkimisen ja omaan sänkyyn pakotin nukkumaan koko yön. Oli jo ennen sitäkin nukahtanut omaan sänkyyn itse mutta yöllä siirtyi viereen nukkumaan. Ekana yönä huusi tunnin vaikka kuinka tassutin, sitten annoin pullosta vettä ja nukahti heti sen jälkeen. Tokana yönä meni jo nopeammin. Nyt viikko myöhemmin nukkuu 11 tuntia ja ehkä kerran laitan tutin suuhun. Kolmannen yön jälkeen lisäsin itselleni korvatulpat kun tuo tyttö viuhtoo yöllä tunninkin niin nyt en itse herää siihen jos ei huuda. Suosittelen lämpimästi.

  VastaaPoista
 6. Rimpsukaisa: Kiitos! Tosiaan, täytyypä nostaa pumppu valmiiksi yöpöydälle. Ajattelin mennä alakertaan ekaksi yöksi kun isä koittaa hoitaa. Ajattelimme että olisi reilumpaa lapselle, ettei se maito olisi siinä houkuttimena.

  Hannastiina: Toivottavasti meilläkin menisi noin sutjakasti. Voin kuvitella että minun on vaikea olla tiukkana, ja siksi isän on hyvä olla puikoissa.

  VastaaPoista
 7. Oi voi, niin minäkin olin sanomassa että älä hättäile, mutta tiedän myös tunteen jolloin jopa itse haluaa sen yörauhan :)

  Meillä tehtiin niin, että äiti yksinkertaisesti oli hetken poissa. Viikonloppuna, lomalla, silloin jolloin isällä on sitten mahdollisuus valvoa se yö. Ei maidonhajua, ei mahdollisuutta rinnasta. Isälle pitkää pinnaa, tuttia tms lohdutusta. Voit googlettaa "tassuhoito unikoulu" löytyyköhän vielä noilla sanoilla infoa? Jokunen vuosi sitten löysin itse tästä avun.

  Isillä on vielä se taika hyppysissään että ne ei edes joka ritinään herää ja siten tarjoa heti tissiä. Voinee mennä silläkin ohi.

  Ja itsellesi suosittelen että joko olet kotona niin yön, ettet kuule (heti herahtaa maito rintoihin) ja ettei tule halua rynnätä paikalle ja lykätä vielä vieroitusta hieman :) Tai sitten lähdet kaverille/hotelliin yöksi.

  Ja jos vauva syö mielestäsi hyvin jo päiväaikaan, illalla viimeiseksi, niin en suosittele myöskään antamaan lohdukkeena maito/vesipulloa. Josko tarkoituksena on nukkua se yö eikä syödä edelleenkään vaan eri olomuodosta :)

  Esikoisella meni kaksi yötä, joista jälkimmäinen meni jo ohi parilla huudolla tutin helpottaessa, kuopus huusi kaksi viikkoa (ei, en ollut poissa niin kauan :) ) Eli kaikkea voi olla odotettavissa! Tsemppiä :)

  Ja vaikka jollain tavalla imetyksestä luopuminen on erittäin haikeaa, vauvan omaan sänkyyn siirtäminen haikeaa, niin myös se 'vapauden' tunne mikä tulee kun saa a) rinnat b) makuuhuoneen omiksi jälleen, on myös aika huisia!

  Susanna

  VastaaPoista
 8. Niin siis ei se isä sitä tuttia tai lohdutusta ehkä tarvii kuten kirjoitin :) Ja kun sitten luin muidenkin tekstit niin ihan samat ohjeethan sielläkin oli. Ja jo itse olit hyvin jäljillä.

  Ja oikeasti voi mennä helpostikin! Teette päätöksen ja pysytte siinä :) Vaikka kuinka tuntuisi kurjalta lopputulema voittaa.

  Edellinen Susanna :)

  VastaaPoista
 9. Susanna: saattaa muuten yvinkin olla että isäkin kaipaa lohtua ja tuttia, jos kovin monta yötä menee, voi olla henkissti niin rankkaa ;) ja kun tuo lapsi ei sitä ainakaan huoli.

  Mutta se oli hyvä pointti, että siitäki voi jo olla apua, jos isä ei herää joka inahdukseen.

  Kiitos, kaikki nämä kokemukset hyviä kuulla, ja sekin että samassa perheessäkin toinen tyytyy muutamassa yössä ja toinen protestoi pari viikoa.

  VastaaPoista
 10. Äiti vaan eri huoneeseen nukkumaan, että ei ole siinä maito "haisemassa". Meillä isä on hoitanut nämä yövieroitukset, enkä ole kyllä joutunut nyyhkimään oven takana ahdistuneena, vaan pienillä taputteluilla on homma sujunut!

  VastaaPoista
 11. Ei se ole aina siitä etteikö aika ole oikea, jotkut lapset saattavat jopa tykätä nukkua omassa rauhassa.(kuten meillä) Eli ei ole kyse vaan äidin unista, vaan myös sen lapsen hyvästä unesta. Hyvä muistaa että untakin tarvitaan kasvuun:) Meillä tosiaan yöt rauhoittua paljon uusilla järjestelyillä, kaverikin sanoi omastaan että olisi pitänyt tehdä jo kauan aikaa sitten. Ne vinkit laitoin jo aiemmin unikoulupostaukseen:)

  VastaaPoista
 12. Me ostettiin aikanaan sleepi, se oli meillä käytössä yhteensä viisi vuotta. Kun sen aika oli mennä myyntiin, kaupassa hinta oli noussut useamman satasen. Sängyn jälleen myyntiarvo oli erinomainen, se meni hetkessä ja saimme siitä melkein omamme pois. Käytönjälkiä sänkyyn ei juurikaan jäänyt. Sänkynä se oli musta sekä kivannäköinen että käytännöllinen. Lapset rakastivat sitä ja tekivät sängystä toinen toistaan hienompia majoja. Kannattaa siis miettiä sängyn ostamisvaihtoehtoakin. Valkoisena saat sen varmasti myytyä.

  VastaaPoista
 13. Suosittelen Sleepiä, juuri myimme omamme pois. Toivottavasti sujuu vierotus hyvin!

  VastaaPoista
 14. Oho. Meillä on kohta 11-kuukautinen, joka heräilee aina tunnin tai kahden tai kolmen välein. Muistaakseni 3 kertaa on nukkunut 5 tunnin putken. Nukumme vierekkäin (180cm sänky). Vähän oli rankkaa muutaman viikon, kun podin unettomuutta, vauva kuumeili jne. mutta nyt on taas sama vanha rytmi. Heräillään, mutta en millään haluaisi vierottaa vielä, eikä neuvolastakaan sellaista ole vihjailtu. Ehkä sitten, kun toinen näyttää ymmärtävän enemmän puhetta... :) Mutta joo, meillä on myös täysin sormiruokailtu, joten en olisi uskaltanut riistää lapselta yösyömistä senkään takia, ettei päiväsyömisten määrät ole olleet niin suuria. Pikku hiljaa...

  *T

  VastaaPoista
 15. Nonna ja anonyymi: minä pelkään, että "turhamaisuuttani" saankin lapselle jonkin nukkumistrauman aiheutettua. Nyt kun menee jokseenkin kivasti, niin jokin luterilainen ääni sisälläni sanoo, että älä pyydä liikoja, ettei tule takapakki. Selkä vaan vaatii yörentoutumisia ja imetystauko olisi siksikin hyvä, että saisin yöksi otettua edes pahimpina päivinä relaksanttia...tässä minä siis vakuutan itseäni. No, koitan olla nyyhkimättä siellä oventakana!

  Maria: niin se on hurjan monikäyttöinen ja jos lapsi tulee yhtään vanhempiinsa, niin majoja syntyy! Ja tuskin se jälleenmyyntiarvo siitä kauheesti enää laskee, jos käytetyn löytää ja hyvin pitää, jos nyt eds malttaa luopua, kun siitä saa sohvankin.

  VastaaPoista
 16. Vekarus: no hyvä että on teilläkin testattu ja hyväksi todettu. Laskiko se laita? Laitan varmaan omaamme saranat ja teen siitä välikappaleesta silleen oven, jos ei se nouse tai laske pois.

  *T: mikäs siinä jos jaksaa ja kaikilla on hyvä noin. Meilläkin sormiruokailee, mutta välillä kyllä laitetaan lusikalla suuhunkin ja koko ajan imetän silti. KAuniita unia jatkossakin! Jos mahtuu, niin laittakaa yksi sänky jatkoksi perhepetiin niin tulee ruhtinaallisen kokoinen!

  VastaaPoista
 17. Laitaa ei saa laskettua. Mutta pohjaa saa nostettua ja sitten jossain vaiheessa saa laidan siitä keskeltä pois.

  VastaaPoista
 18. Tsemppiä ja jaksuja vieroitukseen. Meillä severi ei oo syönyt enää pitkään aikaan öisin, neuvolassa sanoivat, että on vanttera vauva ilmankin. Mutta silti öisin pölhitään ja pölhitään edelleen, huoh. Tosin nukkuu vielä meidän huoneessa, ja moni sanonut, että omaan huoneseen siirto voisi tuoda kaikille paremman unirauhan? Mut kun ei sitä millään vielä raaskis... Tällä hetkellä flunssaakin ja 6. hampu tulossa, että ne varmaan valvottaa nyt. Kunhan näistä päästään, niin varmaan sinne omaan huoneeseen sitten.

  Kevätterkkuja muutenkin sinne! :)

  VastaaPoista
 19. Hei, Porvoosta löytyy sleepi sänky vaalean puun värisenä. Kiinnostaako? Eva

  VastaaPoista
 20. Eva: meillä jo täälä maalaillaan omaa valkoiseksi, mutta Kiitos!

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.