sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Lapseni isälle






Nousit 5.20 lentääksesi työmatkalle Ugandaan ja Ruandaan. Unenpöppöröiset isänpäivät toivottelin, mutta se tuntui lähinnä vitsiltä. Päätettiin siirtää seremoniat. Heathrowlta vielä soittelit ja varoittelit, että yhteydet ei todennäköisesti pelaa. Muutama höpönassukka ja sana silti näin ihan oikeana päivänä. Ehkä jossain pöpelikössä pääset piuhan päähän ja saat vähän isänpäivätunnelmaa.


Hallitsit vaipanvaihdot ja kylvetykset jo ennenkuin minä pystyin edes kyljelläni kääntymään. Et ole tehnyt tekemisistäsi numeroa, vaan tarttunut reippaasti hommaan kuin hommaan ja sietänyt pompotustani. Hänen ollessaan tuskin muutaman viikon ikäinen olet säännöllisesti huolehtinut Tytöstä, kun minä olen ollut harrastuksissani. Olet ollut läsnä ja kasvattanut henkistä napanuoraa. Olet ymmärtänyt senkin, että arvokkaimpien lahjojen joukossa, mitä voi lapselle antaa on jaksava, levännyt  äiti.

Mahtava isä olet siis  sitäkin kautta, että olet pitänyt allekirjoittaneesta, lapsesi äidistä, niin hyvää huolta, että olen tuskin koskaan ollut väsynyt tai allapäin. Minun ei ole tarvinnut tuntea että olen yksin, silloinkaan, kun olet toisella puolen palloa. Samaan hengenvetoon, kiitos, että aina jaksat siivota matkaan lähtiessäsi, niin meidän on paljon helpompi jäädä tänne, emmekä huku pyykkivuoreen.

Päällimmäisenä ajatuksissani on ollut kiitollisuus. On hurmaavaa kuulla yläkerrasta isän hassuttelua ja lapsen kiherrystä. Ihana kuulla epävireistä lauluasi väärin sanoin.  (Olen jopa ollut kuulevinani, että hoiperrat vaivihkaa laulusta toiseen.  Tai laulat väkisin yhtä laulua toisen laulun sävelellä. Lapsi tuskin välittää, mutta epäilen hänen jo huomaavan) On ihana lähteä omiin menoihinsa, kun voi luottaa siihen, että lapsen on kanssasi hyvä ja hommat hoituvat omalla tavallanne. Lapsen sävelkorva ei ehkä kanssasi kasva, mutta hän syöttää jo mallikkaasti palloa.

Sinusta tuli juuri niin hyvä isä, kuin aina tiesinkin sinusta tulevan.
Sitä en tiennyt, että isyyden myötä sinusta tulisi myös parempi mies minulle.

14 kommenttia:

 1. Hei, jonkin aikaa blogiasi seuranneena (ja ei aiemmin kommentoivana) pakko nyt sanoa, että todella kauniisti kirjoitettu viesti miehellesi. On onni saada puolisoksi mies, joka on hyvä isä. Ja vielä suurempi onni, jos se hyvä isä on samalla hyvä puoliso :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulentalon Susanna!

   Hyvät on kylkiäiset olleet tässä kaupassa ;)

   Poista
 2. Kauniita sanoja! Olen ikoinen puolestasi ja ennen kaikkea lapsenne puolesta! Minullakin on rakastava ja hyvä mies, joka on hyvä isä edelleen, vaikka kaikki lapset ovat jo aikuisia. Kaikilla elämä ei ole tuonut kohdalle sellaista kumppania, joten osaan arvostaa tätä omaani, kuten näköjään sinäkin omaasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ei ole ollut pelkkää auringonpaistetta, joten kannattaa aina käyttää tilaisuus hyväkseen antaa pisteitä!

   Onnellisia vuosia teille!

   Poista
 3. Ihana kirjoitus, lämpimät halit teille kaikille <3 <3 <3

  VastaaPoista
 4. Hei, ihanaa, että sinulla on loistomies, ja kylläpä miehelläsi on mahtavan nainen! Harvapa osaa ajatella ja ilmaista noin kauniisti kiitollisuutta.

  VastaaPoista
 5. Kaunista tekstiä! Ihana lukea ihmisten onnesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin luen mielelläni toisten onnesta, jopa silloin kun ei itellä pyyhi parhaalla mahdollisella tavalla. Eiköhän kaikilla ole ne murheetkin, joten ei saa olla tabu puhua kummistakaan.

   Poista
 6. Aivan mahtava kirjoitus P <3 Olisipa kaikki isät noi päteviä ja ihania :) Meillä on onni, älkäämme sitä kätkekö!

  Tosin tuli mieleen lapsuus ja se, millainen teidän isä olikaan. Ja tuntuu kuin puhuisit H.sta :D Hänkin oli aivan mainio isi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta tai siis älä muuta sano. (omituisia sanontoja)

   H oli ja on mainio isä ja jatkaa vaarina samaa rataa!

   Terveisiä koko teidän poppoolle!

   Poista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.