torstai 5. tammikuuta 2012

Lupaukset käytäntöönJotta ei jää ihan puheiksi vaan, niin ikäänkuin kannusteeksi itselleni postaan valmistuvista projekteista välillä tännekin.
Uusi tuuli
puhaltaa siis vaatekaappiinkin asti ja meneillään on jättiurakka:

Kannoin neljä isoa vaatekaapillista sisävaatteita ulos tuulettuaan. Tällä vaatemäärällä vaatettaisi pienen kylän. Hävettää. Mutta käytän tuttua puolustusta. Kun paino on pysynyt lähes samana viisitoista vuotta, vaatetta kertyy.

Villavaatehan kaipaa lähinnä tuuletusta, mutta rajansa kaikella. Kun vaatteet ovat seisseet kaapissa vähällä käytöllä vuosikaudet riivin villapuserot väreittäin ikean jättikasseihin ja kyyditin pesuhuoneeseen. (Sitä ennen valikoin kierrätykseen ne, joita en usko käyttäväni seuraavaankaan vuoteen.)

Muun pyykin lisäksi olen urakoinut nyt villanpesuohjelmalla viisi ylimääräistä koneellista villavaatteita: Sen jälkeen koneellinen punaisia, vihreitä, sinissiä ja ruskeasävyisiä villiksiä roikkui kukin pari vuorokautta ulkokuistin suojissa tuulettumassa. Ei mikään pikku-urakka, pyykkiäkun riittää muutenkin joka päivälle.

Ullakkoon asti en jaksa. Se urakka odottakoon kevääseen. Vintti on pakkasen puolella! Hyrrrr. Kuolevatpa kaikenmaailman ötökätkin, jos sellaisia siellä sattuisi olemaan.

4 kommenttia:

 1. Voi miten reipas sinä olet! Äitini sanoisi, että vallan tolokku ihiminen. Useassa blogissa on laitettu tuulemaan oikein kunnolla; jotenkin rupeaa tuntumaan, että pitäisköhän täälläkin tehdä jotain ihan oikeasti hyödyllistä...

  VastaaPoista
 2. Ootpa ollu ahkera. Ja onpa sulla neuleita valtavasti. Ehkä mun selitys pienemmälle määrälle on, että viimeisen 10 vuoden aikana paino on ollut nousujohdanteinen =)

  VastaaPoista
 3. Aikamoista ahkeruutta. Pyykinpesu on tosiaan ehtymätön puuha lapsiperheessä.

  Mie taas siivosin reippaalla kädella lasten vaatekaapit ja annoin pieneksi menneet tuttaville kiertoon. Kirppismyyjäksi ei minusta ole. Olin ollut sen verran ronski että pyykkipäivän lähestyessä neitimme ihmetteli että "miun on pakko pitää tätä samaa yöpaitaa ennenkun muut tulee pesusta" jospas se hillitsisi vähän tuota vaatteiden vaihtoa, jota tapahtuu monta kertaa päivässä :)

  VastaaPoista
 4. Outi: tänään mulla on kyllä ollut lähinnä tolkku pois. Niin väsähtäneenä heräsin. Saan syyttää kyllä ihan itseäni, kun join eilen kaksi annosta alkoholia. Joskus vähäkin vie kaikki mehut!!

  Kotivalo: joo, mä olen tälläinen vilukissa -neuleita joka lähtöön. Paljolti kirppariaarteita.

  Tytti: vai on pikkuprinsessa vaatteidenvaihtoiässä! muistan yhden perhetuttavan tyttären. Olin ehkä kaksitoista ja tyttö viisi. Kyläreissunaikana lapsi vaihtoi vaatteet kolmasti. Oli mekossa kun tultiin, huomasi että mulla (isolla tytöllä) oli shortsit ja kohta oli hälläkin. Hellyyttävää...

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.