tiistai 31. tammikuuta 2012

Arkipuuhia

Ikkunat yhä vailla sälekaihtimia, kohta ei tyttönen rauhoitu aamu-unille. Hän varaa niin topakasti molemmille jaloille, että hyppykiikkukin on saatava ripustettua pikimmiten. Aamulla hän hoksasi, miten kävelykaukalossa voi potkutella itsensä koiran luokse. Voi sitä riemuhuutoa. Koira parka.
Koiralla tänään lääkäri, varataan leikausaika ja poistetaan nisäkasvain. Toivotaan ettei sen kummempaa. Siinä nukutuksessa sitten samalla hampaat ja kynnetkin kuntoon. Kymmenvuotiaalla on hampaat yhä kuin helmet!

Käsinpestävää villapyykkiä, idätystä, mullanvaihtoa. Aurinkoarmas taustalla. Rinnalla lomaunelmia ja toiveita pitenevistä unipätkistä yöllä. Ei niinkään se imetys häiritse untani, kuin ne muut turhat heräämiset. Rauhattomina öinä lapsonen nostelee unissaan koipia kohti kattoa ja tömpsäyttää ne sitten voimalla vasten patjaa! Tömpista vaan tempurpatja kajahtaa ja äiti ei nuku.

9 kommenttia:

 1. Meillä collie/sakemanni nartultamme poistettiin ärhäkkä pahanlaatuinen nisäkasvain 9,5 vuotiaana ja Rosa eli kuukautta vaille 16 vuotiaksi. Kasvain ei uusiutunut vaikka patologi sitä hiukan ennustelikin raportissaan.
  Mukavia pakkaspäiviä!

  VastaaPoista
 2. Terhi: Olipas hyviä uutisia!
  Ja hieno ikä koiralle. Oli varmaan rakkaudella hoivattu, kun niin kauan eli.

  Meidän koiran edellinen kasvain oli hyvälaatuinen kohta selviää mitä plaatua tämä. Toivotaan että samaa.

  VastaaPoista
 3. Meidän nyt lähes 12-v. fieldineidolta poistettiin Aasian ulkomaankomennuksella asuessamme (hyvä ulkomaalainen eläinklinikka) 2-3 rintapattia (tai oikeastaan useampi nisä). Patit tulivat koiraa stressanneen karanteenin jälkeen (karanteeni oli järjellä ajatellen turha pakollinen rahankeruu tapa)Piti jännittää PAD vastausta viikkoja Englannista. Olin aika epätoivoinen, mutta kaikki poistetut patit olivat hyvänlaatuisia. Suomessa eläinklinikalla myöhemmin poistettiin munasarjat(+kohtu) ja uusia nisäkasvaimia ei ole tullut(en tiedä auttoiko tuo viimeisin toimenpide?). Pusuja ja haleja teidän fieldineidolle.Toivotaan hyviä tuloksia. Liisa ja fieldit

  VastaaPoista
 4. Hei Liisa: Meillä meni koko eilisilta siellä eläinlääkärissä. Löytyi vielä toinenkin patti (jo poistetun yhden ja tämän löytämäni toisen lisäksi) Oli syvällä ja piilossa, en meinannut sitä millään tuntea. Verikokeet ja keuhkokuvatkin piti ottaa. Sanoivat että jos on jo etäpesäkkeitä keuhkoissa, on turha leikata. Vakavaksi veti, mutta onneksi saatiin ne röntgenit heti ja puhtaat ne oli! 13.2 leikataan siis. Ja verikokeetkin oli hyvät, joten nyt on hyvä mieli. Paitsi kuurille joutuu tuo koirapunkero!

  Sydämellisiä terkkuja teille!

  PS: On varmaan ollut mielenkiintoinen komennut. Karanteenit kuulostaa raastavan kurjilta koirille.

  VastaaPoista
 5. Liisa: kysyn vielä kuinka kauan se karanteeni kesti? Joskus saattaa tulla ulkomaankomennusta meille eteen.

  VastaaPoista
 6. En tiedä muiden Aasian maiden karanteeneista, asuimme Shanghaissa ja siellä karanteeni kesti viikon,joka oli kyllä raastavan pitkä aika,kun ei voinut käydä katsomassa. Mutta Kiinassa Hongkongissa tai Pekingissä silloin ei ollut karanteenia ollenkaan.Euroopan maissahan ei karanteenimääräyksiä ole,jos eläinpassissa on rokotukset kunnossa?.Hienoa,että keuhkokuva ja labrat olivat kunnossa, kaikki menee hyvin.Samanlaiset tutkimukset ja arviot meilläkin oli, ennen pattien poistoa.terv. Liisa

  VastaaPoista
 7. Heips, mulla on sulle haaste. Tule noukkimaan blogistani jos innostut!

  VastaaPoista
 8. Heh, samalla lailla killuu hyppykiikku meilläkin vielä ilman asennusta. Äkkiä pitäis hankkia kettinkiä, ennenkuin S kasvaa ohi kiikun..! Niin ja ei meilläkään nukuta, ehei! :)

  Jaksuja koiruliinin operaatioon! Ihanaa että hampaat vielä noin hyvät.

  VastaaPoista
 9. Liisa: Viikko on koiralle pitkä aika, ja olosuhteet saattaa olla kehnot, mutta kuvittelin, että se voi olla VIIKKOJA. Ehkä jossain...? Kiva ettei euroopassa. Koitin kerran saada selvää, mikä se aika olisi ollut Georgiaan, mutta sitä oli hankala selvittää, no se ei sitten tullutkaan ajankohtaiseksi.

  Tytti: minäpä otan hauskan haasteesi vastaan, voi tosin mennä hetki, että ehdin!

  Teija: Aika ei ole koskaan mennyt näin nopeaan, sitä luulee, että on vielä runsaasti aikaa, mutta tällä kokemuksella voisin jo alkaa kiinnittelemään niitä portteja rappusiin, ennenkuin huomataan että lapsi konttaa jo!

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.