torstai 4. syyskuuta 2014

Puutarhakesä 2/2014Sitten vasta alkoikin varsinainen kukkaloiston aika kun rhodot pääsivät vauhtiin!
Vaikka kaikenaikaa piti kamppailla kilpajuoksussa ajan kanssa remonttihommisssa ja oma kuntokin oli vielä jokseenkin vajavainen niin puutarhaan oli kyykistyttävä aina kun ilkesi. 


Raivasin osan maa-artisokasta pois, levitin juurikankaan ja istutin uudet mustikkapensaan taimet  happamaan havumultaan. Ympäröin taimen vanhoilla pihatiilillä minimoidakseni rikkaruohon kasvun pensaan juurella.
Jättilaukat ovat suosikkini: ne nousevat joka vuosi uskollisina saniaisten alta ja myyrät jättävät ne rauhaan toisin kuin liljat ja tulppaanit joiden menekki on valtava!


En ole vielä onnistunut kuvaamaan sen hetken maagisuutta, kun seison 
yksin illalla keittiön ikkunassa katsomassa harmaahärkin loistetta.

Toinen välipalaprojekti, jonka ehti toteuttaa vauvan päikkäreiden aikaan, oli pienen keittiöpuutarhani tiilirajaus. Kankesin pystyynasetellut liuskekivet pois ja korvasin samoilla naapurista noudetuilla hukkatiilillä.
Kesähuoneemme peittyi villiviiniin niin nopeaan tahtiin, että vaikka kehdesti sen karsin olimme koko kesän silti poiilomajamme suojassa. Tähän kannoin usein keinutuolin ja istuin oviaukolla imettämässä ja ihailemassa puutarhaa...miettimässä mihin lapioni seuraavaksi isken!Punkit olivat riesanamme koko alkukesän, ja siksi tällläiset nurmellaköllöttelyt ovat jääneet vähemmälle. Jokailtainen punkkitarkastus ei olekaan ollut lainkaan turha, silti karseet punkkidokumentit katsottuani mietin, miten ihmeessä borrelioosilta vältytään, kun tänäkin kesänä löysin itsestäni kolme punkkia! Onneksi lapset ovat tainneet puremilta säästyä. (Eniten hirvittää se nymfi-muoto, jota tuskin edes paljaalla silmällä havaitsee.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.