tiistai 8. maaliskuuta 2011

Pöytä kasvoiTiedättekö tuon pisteen kun vihdoin alkaa tapahtua, niin pitkän puuduttuvan puurtamisen, odottamisen suunnittelemisen ja kovan väännön jälkeen? Monen asian tekeminen vaatii pitkää piilotyötä. Se on sellaista työtä, jota ne eivät näe, jotka toteavat, aha tilasitte uuden pöytälevyn! Olemme vuorotellen kukin "heitä" jotka eivät voi aavistaa kuinka monta puhelinsoittoa, kuinka monta sovitusta, maalikerrosta, purkamista...jne. Justus, että tuota pöytäasiaakin vatkattiin!

Miehellä on hieno suvussa kulkenut pöytä, mutta vähän pieni tarpeisiimme. Viikonloppuisin siihen ei ole mahtunut kaksi henkeä levittämään lehteään yhtäaikaa, ja heti kun on ollut yli kaksi vierasta, on tehnyt tiukkaa mahtua pöydän ääreen.

Oli mietitty ihan levottomia. Kaikenmaailman vanerisia lisäosia, renkaita, jotka napsautettaisiin pöydänreunaan laajennukseksi. Kokonaan uutta pöytälevyä, tarjoilupöytiä siihen viereen...Ja sitten ratkaisu olikin yllättävän helppo, sen sanoi ääneen Isän Elämänkumppani.

Tosin yhtä suuri yllätys oli lasisen 6mm paksun muotoonleikatun, hiotun lasilevyn hinta. Ei saanut olla sitä vihreää, ettei pöytä alla muutu harmahtavaksi levyn alla. En ikinä sano sitä hintaa kenellekään ääneen.

Meillä ollaan nyt siinä taitteessa, luulen, että alkaa tapahtua ja tässä on tämä ensimmäinen saavutus. Lista jääkaapinovessa on vielä pitkä. Seuraa myllerrys.

PS. Tänää minulla etätyöpäivä ja ensinmäinen tuunaus on jo valmis! Olen yksin kotona, ehdin askarrella iltamyöhään asti. Siitäkin seuraa myllerrys.

20 kommenttia:

 1. Tiedän, mistä puhut! Puurtaa, puurtaa, eikä tulosta näy....ennekuin sitten yhtäkkiä kaikki työstetyt asiat alkaa putkahdella päivänvaloon.

  Mutta kyllä kannatti kypsytellä!

  VastaaPoista
 2. Kaunista naistenpàivàà sinne kauniin pòydàn ààrelle! Vasta edellisen postauksesi kohdalla valkeni: Odotatte vauvaa!!! Onnea vaan.

  VastaaPoista
 3. Meillä taitaa olla vielä sellainen tuumausvaihe... portaikko on täynnä vanereja ja kaikkea muuta remppaan tarvittavaa, voi kun olis jo toteutuksen aika :)

  Hieno pöytä!

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: Kai se on niin monessa asiassa elämässä, että pitkään saa tehdä tuota piilotyötä itsensäkin kanssa joskus.

  Lissu: No näin on, ja se on laittanut monta asia vähän hollille, mutta nyt tosiaan alkaa taas tapahtua. Laitatko mulle osoitteesi vielä tähän eilentanaan meiliin, olit laittanut siihen toiseen, mistä lie sen saanutkin ja se katosi sinne työasioiden joukkoon.

  HImalainen: Niin on tääläkin ihan hirvee kaaos, mutta olkoon, kunhan jossain alkaa jo näkyäkin. Turhauttavinta on valmistelu, kun tarvikket vaan vyöryy. Menenkin kurkkimaan MITÄ teillä tehdään!

  VastaaPoista
 5. Loistava pöydän laajennus! Tyollaiset tuunauspäivät on ihania. minullakin on lista josta olen jo viikkoja yliviivaillut asioita ja nyt olen noin puolessa välissä. Olo on hurjan tyytyväinen. Saamme ensi viikolla vihdoin kuntoon pari huonetta jotka ovat retkottaneet muutosta (3vuotta sitten) asti miten sattuu. Tosin välillä hiipii mieleen että mitäs sitten kun kaikki on laitettu, osaako sitä vain olla ja nauttia... :) No jestas!

  VastaaPoista
 6. Hyvä uudistus pöydälle! Ehdottoman hieno!

  Minä jaksan ihastella sinun kaikkia kasveja. Koti näyttää niin kotoisalta kun siellä on vihreää.

  Osaatko muuten kertoa, että onko siellä teidän asuinalueella tänäkin keväänä se suuri kirppis?

  VastaaPoista
 7. Kuulostaa ihan valtavan hyvälle! Go girl go! Kannattaa ottaa hyöty irti raskauden siitä vaiheesta, jolloin energiaa riittää vaikka vuoren siirtämiseen. Äläkä pöydän hinnasta perusta; maallisia ei lasketa.:)

  VastaaPoista
 8. Thilda: osaatko pelätä, että kaikki tulee valmiiksi? Meillä ainakin alkaa sitä mukaan "toisesta reunasta repsottaa", kun toinen saadaan valmiiksi!

  Onnea loppuunsaattamisesta sinne teille!

  Jonna: kiitos, talvi teki taas tepposet ja yksi pudotti kaikki lehdet, niinkuin viimekin vuonna. katselemme rankaa jonkinaikaa. Mullanvaihtoa juuri tänään ajattelin. se se vasta rumba, mutta kannattaa. No toisina vuosina lisään vain multaa juurelle.

  Ennakkotietojen mukaan pihakirppis pidetään tänä vuonna sunnuntaina
  15. toukokuuta.

  Outi: Voi olla että sen totaalisen uupumustilan jälkeen tämä normaaliolotila tuntuu järisyttävän energiseltä ;)

  Nii, kerranse vaan kirpasee, ja sillä säästettiin vanha hieno. Olishan se upouusikin maksanut, vaikka olis ollut tusinatavaraa.

  VastaaPoista
 9. Hei, se on varmaan nyt se energinen keskiraskaus :D

  Pöydästä tuli kuitenkin hieno, makso mitä makso!

  VastaaPoista
 10. Valoisaa naistenpäivää! Luin liikuttuneena vauvauutiset. Onnea!

  VastaaPoista
 11. Hieno pöydän uudistus!

  Meillä on myös listoja jääkaapin ovessa. Tällä hetkellä siitä on muut viivattu yli paitsi "-passi". Sitä ei sopisi unohtaa :)

  VastaaPoista
 12. Minulle käy aina niin, että olen pitkään ihan laiskana vaan. Mutta kerään varmaan sellaista sisäistä pyörremyrskyä, koska sitten asioita tapahtuu paljon ja vauhdilla. Puuhastelija en kyllä ole, ei sellaista tasaista touhuamista minulle.

  Mutta levy on hieno.

  VastaaPoista
 13. Teija: jaksaminen vaihtelee aikalailla, ja kun sattuu sellainen väsypäivä, tuntuu, että mikään muu ei auta kuin aikaisin petiin.

  Katja: kiitos samoin Nainen! Ja onnitteluista myös. Hauska nähdä kuinka kauan niitä vielä tiputtelee ;)

  Tytti: Se se vasta olisi, jos matka jäisi passista kiinni. Toivottavasti ei unohdu tai jää viimetippaan.

  Kirjailijatar: se on varmaan fiksua ja tervettä tuo kausittainen joutenolo. Koitan kans laiskotella hetken joka päivä.

  VastaaPoista
 14. Mahtava pöydänkasvatus. Ihan paras ratkaisu!
  Mä olen vasta siinä tilassa, että harkitsen listan kirjoittamista. Kun mitään ei ole tehty piiitkiin aikoihin, ei enää tiedä mistä kohtaa aloittaisi. Ja kynnys aloittamiselle kasvaa. Ja kun silmä tottuu, sitä sokeutuu. Tarttis jonkun ulkopuolisen tulla bongaileen kaikki fiksattavat kohdat, vinks vinks.
  On muuten kivannäköiset verhotkin tuossa kuvassa ;)

  VastaaPoista
 15. Hyvin keksitty! Ja onnea odotukseen - ihanaa aikaa elätte!

  VastaaPoista
 16. Vau, hieno uudistus pöydälle! Mutta sen uskon, että oli myös hintava, sillä ostimme joku vuosi sitten isoja ja paksuja lasihyllyjä tekemäämme kaappiin...

  Yritän muistaa illalla katsoa, mitä pingviinin pohjassa lukee!

  VastaaPoista
 17. Kaunis! Mielettömän kevyen ja raikkaan näköinen :) Itse haaveilen työpöydäksi vanhasta ovesta jonka nostaisin pukkijaloille ja vuoraisin lasilevyllä.. Ehkä joskus sopiva ovi kävelee vastaan!

  VastaaPoista
 18. Pirkko: joo, kerran vuodessa pitäis ottaa ulkopuolinen silmäpari sanomaan mitä pitää karsia, mikä paikka raivata ja mistä jynssätä!

  Joskus meillä vielä käy siivooja, ja luotan että hän näkee nuo kohdat! mutta joo, kyllä mä voin tulla ruotiin sun kanssa ;)

  Verhot Hemtexistä, ostin edelliseen asuntoon. mielestäni ostin kahdet, mutta tänne muuttaessa löytyi vain yksi kappale. Ottaisin toisen jos joku luopuisi omistaan.

  Kiitos Ellimelli: ja välitän kaikki nämät pöytä kehut sille jolle kiitos kuuluu!

  Vekarus: nyt muistin että yksi lasihyllykin pitäisi vielä tilata.
  Kiitos jos muistat tarkistaa pingviinin!

  Koo: kevyt on mustakin se avainsana, js tuo olisi puulevy, niin näyttäisi tilaannähden liian isolta ja kömpelöltä. Olen niin tyytyväinen, että taidan pitää sitä jatkuvasti tuossa, vaikka meidän piti vain erikoistilanteissa nostaa se esiin.

  VastaaPoista
 19. Pesänrakennusvimma, se on ihana tunne! Kevät antaa siihen kummasti puhtia, samoin raskaus. Ja lasilevyn on varmasti hintansa arvoinen, kokonaan uusi pöytä olisi ollut varmasti kalliimpi ja ihan hölmö ratkaisu, kun upea ja mieleinen pöytä jo kerran oli talossa! Mutta noin yleisellä tasolla olen laisn hintaa itsekin ihmetellyt.

  VastaaPoista
 20. Vilijonkka: kevät + raskaus kuulostaa suorastaa "vaaralliselta" yhdistelmältä! No heräteostoksia ei varmaan tule tehtyä, kun on vanhoista huonekaluista tarkoitus muokata sopivat.

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.