maanantai 14. maaliskuuta 2011

Raput ja Rakel SuikkanenTänään kuuntelin kaiholla tämän äänitepätkän. Kun en ole Ylen aikaisen kuuntelijoita, en tiennyt kummimummosta etukäteen mitään. Olisin tahtonut tietää lisää. Kuulla, miksi tuo valoisa vanhus oli niin monta vuotta yksin neljän seinän sisällä. Ystävätkö kuolleet - oliko perhettä ollutkaan? Miksi juuri näihin paikkoihin oli Rakel halunnut? Mitä muistoja siellä oli? Millaisen elämän hän oli elänyt?
Harvoin kiinnostun kenestäkään näin.

PS. Tilasin rappuihin läpinäkyvät liukuestetarranauhat, ehkei ne ole ihan kauheet. Kiitos pikkuveli kun yllytit!

13 kommenttia:

 1. Läpinäkyvät liukuestetarranauhat? kerro sitten lisää, kun ovat käytössä, jookosta?!

  Mistä? Toimivatko? miltä ne sitten näyttävät?

  VastaaPoista
 2. Melkoisen läpinäkyvät on, juu ;D

  VastaaPoista
 3. No ihan sama kysymys heräsi täällä, että miksi oli sisätiloissa.
  Hyvä, kun hommasit ne liukuesteet, ne tulee myös lapselle tarpeeseen!

  VastaaPoista
 4. Anni: netrauta.fi
  Lupasivat tuoda oikein kotiovelee asti. Raportoin kun saapuvat.

  Pirkko: no sitähän se velikin sanoi, että ei tässä ole vaan mun varovaisuudesta kyse. Toivottavasti niitä on myös mahdollisimman epämukava kontata edestakas ;)

  VastaaPoista
 5. Ihanat rappuset! Mutta kauhean petolliset ilmeisesti. :( Toivottavasti liukuesteet toimivat. Meidän rappusissa on kokolattiamattoa, joten eivät ole onneksi liukkaat (kokolattiamatto on inhottavaa kyllä imuroida, mutta jotain hyötyä siitäkin..)

  VastaaPoista
 6. Olen satunnaisesti kuullut tämän Rakel- mummin tarinointia ylen radio Suomen lähetyksistä.
  Vanhus teki minuun suuren vaikutuksen.
  Eilen laitoin sattumalta radion auki, ja kuulin että Rakel on kuollut, viimeinen haastattelu oli tehty hänen kuolinpäivänään.
  Olin myös sanomattoman surullinen, että hän oli joutunut elämään niin yksin. Mutta katkeroitunuthän ei ollut, vaan säilytti elämänilonsa ja uteliaisuutensa loppuun saakka.
  T. omankin rakkaan mumminsa menettänyt Saija
  P.s. Pidetään huolta vanhuksistamme niin kauan kun he ovat täällä keskuudessamme.

  VastaaPoista
 7. En ehtinyt vielä tuohon linkkiin tutustua, mutta kiitos vinkistä. Liukastumisesta vielä, onneksi ei käynyt pahemmin! Oli onni matkassa.

  Meillä on myös maalatut portaat yläkertaan ja kellarin betonirappuset myös aika liukkaat. Itse olen vetänyt kerran lipat tullessani ykäkerrasta alas pyykkikorin kanssa. Ei onneksi käynyt pahemmin. Koirat taasen ovat tulleet kellarin rappuset selälleen kierien. Mutta liukuesteitä ei löydy meiltäkään. Ehkä sitten kun yläkerran rappusten pinnat tehdään uusiksi, nyt ne ovat kokonaan jotain kammottavaa pahvinomaista vanerilevyä ja päin peetä maalattu. Tikkurilalla on sellaista liukuesteraetta, jonka voi sekoittaa maaliin. En tosin tiedä miten toimii ja vaatinee että ennen sillä maalausta tehdään teippirajaukset. Ja teillähän ei tainnut olla tarvetta varsinaisesti maalata rappuja. Tässä kuitenkin vinkki:
  http://www.tikkurila.fi/kotimaalarit/tuotteet/tuotetiedot_aakkosjarjestyksessa/liukueste.363.shtml

  t.Annukka

  VastaaPoista
 8. Annike: juu, ja muutama porras vielä viettää alaviistoon. Kaivettiin raput vanhan tunkkaisen huovan alta pois.

  saija: Hauskaa kun löytyi joku Rakelia kuullut! Samaa mieltä, että pidetään mummoista ja vaareista huolta, ja jos ei omat ole lähellä/elossa, niin ystävätoiminnan kautta vaikka vieraista.

  Annukka: mulla on jo odottamassa tuollainen rae kellarin betonirappuja varten -ne maalataan vielä tänä keväänä. Näitä ylärappuja ei, ne huolella hiottiin tälläisiksi, kun kokolattiamatto revittiin pois.

  Samantapaiset on vissiin kotimme, asutteko rintamamiestalossa?

  VastaaPoista
 9. VOi kauhea! Hyvä ettet loukannut vielä pahemmin! ja läpinäkyvät hmmm menee meillä ehkä vaihtoon nuo mustat!

  VastaaPoista
 10. Rakel, siitä nimestä olen aina pitänyt!

  Läpiäkyvät nauhat kuulostavat hyvältä, pitääkin muistaa seuraavien, kesällä valmistuvien rappusien kohdalla.

  VastaaPoista
 11. Pähkäilin muuten pitkään hiottuani raput minkälaista liukuestettä keksisi. Laitoin sitten ne läpinäkyvät. Hiukan ovat tummuneet reunoista kun pöly tarttuu, vaan ainakin meidän "vintage"-tunnelmissa ei haitaa;) (ja ne saa helposti pois ja vaihdettua) Pikkuinen ei ole pahemmin kaatunut rappusissa vaikka eläväinen onkin! :)

  VastaaPoista
 12. Valloittava Valkoinen: JOS olisin tinnyt, että tarroja saa läpinäkyvinä (mitä se nyt sitten käytännössä tarkoittaakaan) niin olis kans hankittu ja ajat sitten!

  Vilijonkka: Rakel minunkin suosikki nimiä. Vähän raamatullinen soundi, mutta en nyt muista oliko siellä joku Rakel? Rafael ainakin.

  Dahlia: Hei hienoo, käyttökokemusta! Meitäkään ei pienet pölyt haittaa...

  VastaaPoista
 13. Nyt vasta eksyin tänne kommnetteihi taas. Joo pienessä rintamamiestalossa asutaan Vantaalla.

  Laitahan kuvia niistä "näkymättömistä" liukuesteistä :)

  t.Annukka

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.