keskiviikko 19. syyskuuta 2012

"Ompas tylsä!"
Sadeko? No ei! Kyllä kunnon kaatosade aina virkistää, kunhan ei ole itse alla. Sateen sattuessa mietin aina kuumeisesti mitä olen unohtanut pihaan. Vaunutko? Vai pyykit?

"Ompas tylsä", sanoi Mies kun näytin käytännöllistä talvihattua. "No ei ole kauan", ajattelin minä ja ompelin siihen tyttömäisen kankaan ruman merkin päälle. Ja näin vanha poikienhattu saa palvella yhden talven lisää.

Olen ommellut jotain melkein joka päivä. Sekä käsin että koneella. Korjattavaa riittää. Mietin, mitä ihmettä ne ihmiset, jotka eivät ompele tekevät rei´illeen, sisäänotettaville saumoille, irronneille vetoketjuille jne. Meidän korjattavien pinomme on valtava.


Tästä lähdettiin

 
Tähän tultiin
 
* * *

Totta puhuen, kesä oli vähän kuin yhtä pitkää syksyä. Mielestäni sääukko voisi nyt armahtaa meitä aurinkoisella kuivalla syyskuunlopulla ja pitkälle lokakuuta ulottuvilla värikkäillä kirpsakoilla ruskasäillä!

8 kommenttia:

 1. Ne ihmiset ei ota saumoja sisään ja reikäiset vaatteet laitetaan korjauspinoon, josta ne kerran dekadissa viedään jonnekin pois.

  Vaikka nyt pitäis munkin ommella, kun mies haluaa lempikangaskassiinsa uudet hihnat. Ngngng.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönnettäköön, että joskus tekios mieli heittää se kasa suoraan UFFIN keräyslatikkoon, kuin tarttua neulaan...

   Poista
 2. Hieno tuunaus!

  Just vasta mietin, että mun pitäis perustaa "Nonnan korjauspalvelu" noille korjattaville vaatteille. Pinoa riittää meilläkin!

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä kanssasi säistä! Kunpa saataisiin aurinkoa ja kuivia syyskelejä, sadetta tuli tarpeeksi kesällä. Piristäisi, ja antaisi voimia tulevaan pimeään talveen.

  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vähän kauhulla mietin pimeiden iltojen etenemistä, että mistäs voimat, mutta ehkä se menee näin kotosalla, kun pääsee valoisaan aikaan ulos.

   Poista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.