tiistai 18. syyskuuta 2012

Salainen kakkuresepti



Sain Mummuni kakkureseptin ja olen nyt leiponut muutaman kerran. Maustekakku on koukuttava. Se säilyisi useamman viikon, mutta maistelijat pitävät huolen, ettei säily. Koska reseptien, neuleohjeiden ja muiden ohjekirjojen lukeminen ja noudattaminen on minulle lähes ylivoimaista, olen erittäin ylpeä saatuani syötäviä kakkuja aikaiseksi. (Siksi tämä kuvapaljous)Kahdesti sain ohjeita puhelimitse. Oli meinaan vähän suurpiirteinen tuo mestarin ohje. 


Ostin ison silikonivuoankin leipurinurani alkajaisiksi. Muuten sen hyväksi totesin, mutta jäin ihmettelemään, kuinka saan sen keskitettyä. Huomaatteko, ihan epäkesko on kakkuni! Vinkkejä?


Pienen metallivuoan tähtikakusta yksi sakara murtu liiasta korppujauhotuksesta. Maku ei ollut tarpeeksi mausteinen. Näihin puutteisiin oltiin suorastaan tyytyväisiä: harjoiteltavaa jäi siis vielä. Kamalaahan se olisi ollutkin, jos olisin kerrasta leiponut samanlaisen kakun kuin Mummoni 60 vuoden kokemuksella.






5 kommenttia:

 1. Mmmm.. näyttävät tosi hyviltä! :) Maustekakut tuntuvat nykypäivänä jotenkin tylsiltä (mummini niitä aina leipoi ja äitinikin nykyään...) Mutta kun semmoisen tänne hyppysiimme saamme, niin eipähän semmoinen kauan pöydällä vanhene! Itse kokeilin pari kertaa joskus sellaista pumpulikakkua perunajauhoista, mutta en saanut sitä irtoamaan vuoasta, niin enpä tehnyt enää ;)

  Sulla on söpö leipurin apulainen siellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin hankin silikonit(!) muutama vuosi sitten. Ne ovat kyllä sellaisia lerppuja,(huom! siis silikonivuoat) että laitan vuoan leivinpellin päälle uuniin.
   Kerran pääsi käymään kuhea vahinko ja sotku, kun nostin uunista sellaista silikonista piirasvuokaa, josa on keraaminen irtopohja kun lötkö reunus ei pitänyt pohjaa kiinni, vaan se ja koko marjapiirakka levisivät pitkin lattiaa.T. Saija

   Poista
  2. TEija: No sinäpä sen sanoitkin. On sellaista ja tälläistä juustokakkua, (hyvää sekin) että jää ihan varjoon vanha kunnon maustekakku. Ehkä se siksikin on niin ihanaa, kun sitä ei usein enää tarjota!

   Saija: Sellaisia ne silikonit ovat, vuotavat ja räjähtelevät, mutta ehkä niidenkin kanssa oppii elämään. Hyvä niksi tuo leivinpelti, ehkä se vähän myös tukee.

   Poista
 2. Ihania kakkuja! Leipomisperinteitä ja salaisia reseptejä kannattaa kyllä vaalia, ja harrasta harjoittelua lähipiirikin yleensä komppaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Paitsi että minä kiljuin kokoajan, että "nyt se lapsi pois keittiöstä" Kun vaati vähän keskittymisä ja kuumat uunit sun muut.

   Poista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.