keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Nukkekausi alkoi (nyt jo)
Tyttärelle on avautunut  satumaailma, settä vauvanukkea voi hoitaa. Innoissani ompelin nukelle samanlaisen makuupussin, mihin hän itse puikahtaa päivittäin unille. Olin ylpeä miten nätisti vetoketju sujahti ja miten autenttinen pussista tuli.

Sovitin nukkea pussiin ja kauhukseni tajusin, että vähän nafti: nukke ei mahdu siihen kauaa! Sitten hölmistyneenä tajusin, että tämähän  vauva ei kasva. Mikä hassuinta -Miehellä välähti sama ajatus päässään, että teitpäs pienen. Kaksi hölmöä.

Mutta tytär otti pussin vastaan suorastaan hengästyneenä. Vaan taidot eivät vielä riitä ja sekös aiheuttaa turhautumista. Siitä alkoi puuduttava leikki, jossa hän joka ei osaa aukaista sitä vetoketjua osoittelee sormella, että nukke pussiin, nukke pois pussista. Toista kymmentäkertaa. Hohhoijaa. Toisinaan nukkea kanniskellaan omaa rintaa vasten ja silitetään päätä. Välillä nukke tyrkätään rinnalleni, hetken kuluttua kuitenkin mustasukkaisesti sysätään  pois. Ja vaaditaan itse päästä tilalle.

* * *

Eroahdistuskausi jatkuu yhä ja känkkäränkkäkinn alkaa olla jokapäiväinen kompastuskivi. Omaa tahtoa on ja joskus kiukkukohtaus pistää jo ihan lattialle asti kieriskelemään. Tämäkin ihana nukkeleikki serkkupojan kanssa meinasi päättyä itkuun, niinkuin alakuvasta näkyy.


12 kommenttia:

 1. Täällä kanssa pieni nuken hoitaja 1v.4kk. Mummolan vintiltä löytyi serkun vanha nukke, ja neiti ensimmäisenä ryntäsi sinne ja suusta pääsi vain "oooooi vauvaaaa" ja nukke otettiin samantien syliin. Onkohan tää joku luonnon oma valinta, koska meillä ei ole tuttavapiirissä tällä hetkellä yhtään vauvaa, mutta neiti ymmärsi heti, että vauvoja pitää hoitaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se varmaan on aika syvälle sisäänkirjoitettuna meihin!

   Poista
 2. meillä on nyt vasta alkanut nukenhoito kiinnostamaan ja marraskuussa täytetään kolme. Aikaisemmin hoivattiin vain nallea, ja kaikille on laitettu vaipat ja neidin omia vaatteita, sit mä ihmettelen missä on kaikki sukat ja t-paidat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nallet taitaa meilläkin ajaa ihan saman asian!

   Meillä sukat syö joku muu, nukeiltä ai ole vielä löytynyt.

   Poista
 3. Ihania kuvia, suloinen pikkuäiti :o)

  Anu

  VastaaPoista
 4. Voi ihanuus, mitä leikkejä! (ja vallan näppärä äiti, kun tuommoisen teki tuosta vaan!) Kovasti nopsaan on meidän vauvat kasvaneet, ei sitä oikein käsitäkään. Että nyt jo oikeesti LEIKITÄÄN. Huh!

  Severi tykkää kaikesta pehmosesta. Vanuttaa peittoansa ympär huushollia, välillä käy pötköttään ja sanoo "aa-aa". Rutistelee ja halii pehmolelujansa.. niin söpöä! Toista maata oli isoveikka, ei ollenkaan tämmöinen pehmis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanaa kun poikakin leikkii pehmoilla. Tiedän yhdenkin suloisen, joka nukkuu pikkuauto auto molempiin nyrkkeihin puristettuna! Sama se mistä se huolenpidon tunne tulee!

   Poista
 5. Ai teilläkin kiukutaan, onpas jotensakin huojentavaa. Itse mietin eilen, voiko uhmaikä alkaa nyt JO.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietin kauan samaa, että miten voi olla ja onko tää sitä vai onko lapsella jokin muu asia huonosti...jokin kipu tms. Mutta kaverit sen sitten sanoi, että siellä on kanssa kiukkua ja onkos se ihme, kun mieli palais tehdä kaikenlaista mutta fysiikka ja taidot rajoittaa, koko ajan muksahtelee, kädet ei ylety, kieli ei taivu sanoihin kertomaan jne...

   Poista
 6. Tuliko tunne että toinen ottaa lelun pois. Vielä ei osata jakaa mutta onneksi sekin vaihe tulee. Ihania.

  VastaaPoista
 7. Hauskaa, että teilläkin on tehty nukelle makuupussi :) Oma tyttöni oli myös innoissaan, tosin nyt on nukke jäänyt vähän taka-alalle. Legot on pop!

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.