sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Akku ladattuLuulen, että olen kerännyt itseni. Minun pitää saada välillä marista ja nujua tympeydessä, että saan potkua kääntää puhtaan sivun. Helpotti sanoa Miehelle ääneen asiat, joihin olen tuskastunut. Sitten kun sain olla pari tuntia yksin kotona sain pääni kondikseen. On hämmästyttävää, miten nopeasti äidit lataavat itsensä, jos tarpeeksi ajoissa saavat siihen edes hetken.

Eilen alkoi perheen aikuisten Detox-dieetti, josta myös lisävirtaa. Kuukauden ajan katsomme taas tarkemmin, mitä elimistöömme laitamme. Enemmän kuin kieltäymyksiä se kohdallamme tarkoittaa raikkaisiin laatuherkkuihin siirtymistä ja ajallista panostusta ruuanlaittoon. Olen kohtuuden puolella enkä juuri kannata kieltäymyksiä. (Niistä seuraa yleensä vain sitä pahempia retkahduksia.) Terve ihminen tietää kyllä mitä syödä, kun kuuntelee omia viestejään. Siitä en ole ihan vakuuttunut, moniko kuuntelee. Minua kiusaannuttaa katsoa, miten ruoka- ja harkkukulttuurimme on mennyt jätti harppauksen kohti Amerikan mallia:

Karkkipussi on Jättis, Tuplan on oltava King size, jne. mitä epäterveellisempi tuote, sitä varmemmin on megasize, gigasize ja "20% more!" Valitsisin mieluusti pienemmän koon. Ison pussikoon takia jää usein herkut ostamatta. Mitä sitten jos kilohinta vähän pomppaa, jos vaihtoehto on, että puoli pussia sipsejä tai keksejä pehmenee kaappiin ja joutuu roskiin. Ja siinä on taas se 30% hävikki elintarvikkeissa. Eksyin vähän aiheesta. Niin, että riemulla kohti Detoxia! Porkkanapussissa saa olla kokoa.

Tulkaa huomenna osallistumaan arvontaan!

4 kommenttia:

 1. Juu oon kyllä niin samaa mieltä noista jättituplasuperkokoluokan herkuista. Huh! Omalla kohdalla oon huomannut, että nautinto on sitä suurempi, mitä pienemmän annoksen ottaa. Mutta silti tulee liian usein hotkittua kitusiinsa ihan liikaa! Parempaa kohti siis :)

  Tsemppiä detoxiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se ihmisen luonto on, ja markkinointimies käyttää sitä armotta hyväkseen!

   Poista
 2. Meikä on karkkilakossa. On vaan parempi olo niin - vaikka tämä kestää nyt vain helmikuun puoliväliin, penkkareihin ja synttäreihin. :) Sen jälkeen voisi vaikka alkaa tuota kohtuutta harjoittamaan. Samaa mieltä myös noista pakkauskoista (taivutus mitäh?)!

  Mutta kuules, mistä nuo sipsit on ostettu? Ja näkyikös siellä samanlaisia salt & vinegar -makuisina? Meinaan vaan kun ovat ihan taivaallisia, mutta Suomesta ei yleensä saa kunnollisia sellaisia... :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stockalta ovat, mutta olen kyllä nähnyt niit'ä muuallakin. Nyt muista mitä makuja. Taidan ostaa sipsejä kolmasti vuodessa, en juuri tarkkaile tarjontaa.

   Joo, kyllä karkkilakossakin pitää kohtuus muistaa, ei saa kohtuuttoman kauaa itseään piinata! Sitten kyllä taas maistuu entistä paremmalle ja vähempi riittää.

   Poista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.