maanantai 18. helmikuuta 2013

Huono karma?

 
 
Mikähän siinä on, että putki alkaa vuotaa tai lämpölaitteisto huutaa aina kun Mies on matkoilla tai koko perhe lähtökuopissa? On se kumma, että minun pitää aina olla käsivarsia myöten peessä siellä yksinäni!

Lähtöä edellisenä iltana huomasin kastelukannua kellarista hakiessani, että hanan vuotaa suihkuamalla. Tottakai olen yksin kotona. Väännän päävesikatkaisijasta vedet poikki ja soitan miehelle, että äkkiä kotiin. No sen suihkuamisen hän sai tyrehtyyn, mutta tiputus jäi.

Siispä lähtöpäivän aamuna putkimiestä soittamaan. Kun putkimies tulee (etuajassa) olen toki yhä yövaatteissa. Noloa, mutta hommiin: Hana tiivistetään. Ja kun ammattilainen nyt siinä on, niin vuodatan kaikki muutkin mieltäni askarruttavat LVI asiat, jotta patteristo huutaa jne. Ne katsellaan läpi. (Uusia pilviä ilmestyy taivaallen, kun asianlaita valkenee minulle.)

No, putkimies lähtee ja minä jään kotiin. Laitan lapselle aamupalaa ja menen sitten katsomaan, että se lämpölaitteisto pelaa siellä asianmukaisesti. No ei. Se ruksuttaa ja pulppuaa siellä kuin viimeistä päivää.  Lisään laitteistoon vettä. Ei auta. Poistan vettä. Ei mitään vaikutusta.

Soitan sinne liikkeeseen, ja selitän, että nyt pitää saada langanpäähän se mies joka täältä äskettäin lähti. Ai että kukakohan se oli? Ei tullut nimi puheeksi. Ai että miltä näytti? (No komealta.) "Noo....se oli sellainen..." Mitään muuta kuvausta ei tule mieleen kuin, että hyvännäköinen. No sanon sitten sen ja lisään, että "sellainen lyhyt oli, siis tukka, mies kyllä pitkä... " Huh, huh, minäkö sanavalmis?

No puhelimitse saan sitten ohjeita ja viimein laitteisto hiljenee. Hyvillä mielin siis matkaan!


PS. Alan pikkuhiljaa olla sinut tuon kellarin hirviön kanssa.

3 kommenttia:

 1. Hirviöhärveli.Mikä se siis on?Terveisin tuore omakotitalon omistaja joka ei ole löytänyt talostaan moista,liittyyköhän toi öljylämmitykseen?Meil on sähkö plus puu.Ja ihana remonttimies.Ei yhtään komea,enemmänkin sellainen kotitontun näköinen mutta parasta on että mies oikeesti on kuin kotitonttu.Aina kärsivällinen ja lempeä ja tietää ja ratkoo kaikki ongelmat.Remppatonttu,pyöreä parrakas haltijaolento joka neuvoo puhelimitse kun seison rautakaupassa enkä tiedä mitä myyjä tarkoittaa kulloisellakin kysymyksellään,saatika mitä olen edes ostamassa kun kirjoittamansa ostoslista jäi pöydälle <3

  VastaaPoista
 2. Ei huota: tämä on kaukolämpölaitteisto. lukemattomia hanoja, lämpö- ja painemittareita, meno- ja tuloputkia, patteristo ja käyttövesi kaikki siinä samassa sekamelskassa...tai siis ihan järjestyksessä, mutta sormi menee kyllä suuhun kun hätäpäissään koittaa löytää oikeat hanat. Ensi kerralla kun putkaria tarvitaan otan kyllä etikettilappuja ja nimeän ne loput!

  Remppatonttu kuulostaa hyvältä, ei sillä ulkonäöllä putkiongelmia ratkota.

  VastaaPoista
 3. Hyvin kuvailtu, surkuhupaisaa mutta tuli komediennekin mieleen tuosta. Vaikka itse tilanteessa on huvittavuus kaukana...Tilanteet on totisesti opettanut sinua, eikö ole hyvä. Jos siitä edes jotain hyötyä on...ihminen vastaan talon koneet?Heh...

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.