perjantai 16. huhtikuuta 2010

Kesätauko

Keramiikassa alkoi kesäloma. Nyt jo. Luntakin vielä maassa paikka paikoin. Tunteja on supistettu, mutta lukukausimaksua ei. No, mielelläni maksan, mutta toivoisin että kansalaisopisto säilyisi sellaisena harrastusmuotona, johon jokaisella olisi varaa.

Opistotalo menee remonttiin ja kaikki oli vietävä pois remontin tieltä. Kannoin jäljelle jääneen savenkin selkä vääränä kotiin, joskos kesällä tulisi tehtyä jotain. Eilen hain tämän, polttamattoman, jonka ensinmäisellä reissulla unohdin. Savi on karkeaa rakusavea. Kovin yksityiskohtaiseen jälkeen se ei käy. Tyttö lipuu keittiön lattialla.

19 kommenttia:

 1. Minäkin kävin yhden vuoden keramiikkakurssilla kansalaisopistossa ja juuri tänään aamulla töihin lähtiessä naureskelin pihassa aikaansaannoksiani. Kukkapurkit ja tuikkukupit näyttää ihan ekaluokkalaisen aikaansaannoksilta. Toisilla on tuo käsillätekemisen taito, toisilla ei...Kuulun suosiolla jälkimmäisiin, sinä et! = )

  VastaaPoista
 2. Hieno tama, tosiaan sellaista laiskan kesapaivan meininkia. Annos sellaista tannekin, kiitos!

  VastaaPoista
 3. Voi hyvänen aika kun on kaunis!! Minulla on ollut vuosia mielessä että olisi kiva opetella savenvalantaa, mutta vielä ei ole ehtinyt. Näytä lisää töitäsi!

  VastaaPoista
 4. Menin ihan sanattomaksi. Että olet tehnyt jotain noin hienoa, todella kaunis. Herkkä ja voimakas samaan aikaan.

  VastaaPoista
 5. Kultsin kämppä: kiitos!
  Onkos sulla uus hiusväri? vihreemi kuin ennen, kevät saa kaiken vihertään!

  Kotivalo: minä harrastin jo lapsena viisi-kuusi vuotta, kai sitä tekemällä oppii, näiden isokokoisten kanssa on hankalempaa, kun pitää olla aina sisältä ontto, ettei uunissa halkea.

  Martta: sellaista vapaata lipumista elämässä ajattelin kun tätä tein. Lapsuuden kesiä.

  Thilda: tämä on tehty makkaretakniikalle. pala palalta liittäen. Lisää töitäni löytyy KERAMIIKKA otsikon alta siitä "sanapilvestä" oikealla.

  Kirjailijatar: kiitos! Työn aiheeksi oli annettu minä kotona, mutta jostain syystä kuulin vain minä/minuus ja tällainen siitä tuli. No ei moituttu onneksi! Tämäkin taitaa olla sellainen haave minuus, että uskaltaisi heittäytyä täysillä elämän virtaan.

  VastaaPoista
 6. Tämä tykkää rakusta, se on mukavan rouhea ja kauniin valkoinen. Tykkään myös tästä aiheesta enemmän kuin siitä shokeeraavasta Madonnasta. Se on jäänyt jotenkin pysyvästi mieleeni ;)

  VastaaPoista
 7. Ihan säikähdin, että sinä jäät blogissa kesätauolle. Onneksi et, huojennus :)

  Hieno!! Olen myös ihaillut virkkauksia tosi paljon, ne on mukavia.

  VastaaPoista
 8. Hieno työ!

  Minäkin tahdon keramiikkaan. Sitten menenkin, kun tyttö osaa olla jo yksin kotona.

  VastaaPoista
 9. Raikas ja hieno! Ja hienosti sijoitettu siniselle pinnalle!

  VastaaPoista
 10. Valkoinen Persilja: Vai olet sinä yhä järkyttynyt ;) Eikä tarvinnut mennä edes Kiasmaan shokeerautuakseen.

  Raku on mininkin suosikki. MOntaa muutakin savea on tarjolla, mutta päädyn aina uudelleen ja uudelleen valkoisiin rakusaviin.

  Kiitos Himalainen: ilahdutti kuulla!
  Olen huomannut kirjoittavani jopa useammin kuin viimevuonna, kun katsoin taaksepäin.

  Liivia: Sepä muuten olisi oikein hyvä äiti-tytär harrastuskin, jos olisi sellaisia ryhmiä. Vieläköhän Tampereella Nuorisokeskus Vuoltsussa on keramiikkapaja jossa maksetaan vain pari euroa savesta ja muuten saa illmaiseksi käydä....siellä minä aloittelin. Olen ymmärtänyt että asutte Tampereella/Treella päin.

  Intianminttu: kiitos, kiitos!

  Vilijonkka: Hetken mielijohteesta ja aika hauska valon heijastu,

  VastaaPoista
 11. OIkein hieno on veneilijäsi! Ja ihania kevätpuuhia! Mullakin on kevättä rinnassa ja kaikki mulle heti nyt -fiilis!

  VastaaPoista
 12. Heti tämä työ sävähdytti. Siinä lapsuutta, haaveilua, rauhaa, lipumista, vettä, kesää. Ihana.

  VastaaPoista
 13. Nonna: Kevät on posiitiivista odotusta! En ole vielä ehtinut lukea (uudelleen ja uudelleen) puutarhakirjojani, mutta kun terassi vähän lämpenee, istun siellä nenä kiinni kirjassa.

  Pellon pientareella: Pääsit tunnelmaan :)

  VastaaPoista
 14. Tuumailija neitonen siinä mietteissään miettii, mihin ollaan tulossa ja mitä näkyy. Veneen malli on vaarallinen, kun ei näy varsinaista pohjaa tässä veneessä täytyy olla paikoillaan ja varuillaan.... mielenkiintoisen näköinen työ. Näyttää aivan samalta savelta kuin se mistä itse juuri rakentelen merihenkistä näyttelyäni kesäksi. Tuosta savesta on ihana rakennella. Keramiikka oli minulle vaarallista, se vei minut kokonaan.

  VastaaPoista
 15. Onpa kaunis esine. Kunpa itsekin osaisi jotain tehdä.

  VastaaPoista
 16. Virve: ai sellaista tasaista kun vähän isommissa moottoriveneissä. Tämä on kiikkerä soutu vene, mutta ui syvällä ;)

  MIssä näyttelysi on?

  Bullukat: savi ohjaa tekijäänsä, sellainen on äiti maa!

  VastaaPoista
 17. Mielestäni tunne veneen pohjan puuttumisesta luo tähän työhön mukavaa jännitettä. Savesta voi tehdä mitä mielessä liikkuu, juuri se onkin niin keihtovaa savessa. Pajani yhteydessä on pieni kesä-aitta, luon sinne talvenmittaan aina pienimuotoisen kesänäyttelyn, jossa on jokin teema, tänä kesänä meri ja hiekka. Pajani on Reisjärvellä (pohjois-pohjanmaalla).

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.