keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Kevät on sellaista aikaa...





...että haluaisi tehdä samana päivänä kaiken. Samaan aikaan on ideoita ja energiaa, mutta on myös jonkinmoista kevätväsymystä. Sitä ryntää pihatöiden kimppuun heti töistä tullessaan. Tuskin malttaa pihakenkiin vaihtaa. Koittaa ronkkia sieltä täältä, missä jo on sulaa ja kuivaa. Sitten melkein pyörtyy sisään tullessaan, kun ei ole malttanut syönyt mitään. Ja kun vihdoin saa ruuan laituksi ja syödäkseen, ei jaksa enää sohvalta nousta, mutta ei myöskään malttaisi mennä nukkumaan.


Tässä oli vielä eilen lunta.



Juuri nyt tahtoisin:

Ulkona
* haravoida. (Pieni hetki kerrallaan ettei olkapää kimpaannu)
* koukkia pensaiden alta viime kesän kasvinjäänteet pois mätänemästä
* keräillä loput talventörröttäjät
* korjailla lumen aikaansaamat vauriot
* tehdä ekat pensasleikkuut
* viimeistellä kukkapenkin tiilireunuksen
(viimekesänä loppui tiilet kesken)
* Mosaiikki kivijalkaan

Sisälläkin odottaa
* pihakirpparitavaroiden keräily
* sisustuspuuhia: tekisi mieli saada keveämmät tyynyt ja tekstiilit sohville
* remonttia (aina vaan)

Ja lisää sesonkihommia
* ulkovajan ja varastojen kesäsiivous
* kuistien sisustus kahvittelukäyttöön
* se ainainen sesonkivaatteiden rumba eteisestä ullakolle ja takas
* tomaatin ym. taimien kasvatus
* pihan lepotuoleihin päälliset (nyt ajoissa, ennenkuin huomaan, että kesä meni jo)


Itseni olenkin jo päivittänyt kesäkuntoon: Kevätkengät on hankittu. Ne himoitut Hunterin saappaatkin sekä kipsuttimet ja kävelykengät. Nude huulipuna ja uusia paitoja. Ihanainen mekko kevään juhliin. Tili on tyhjä ja mieli on kevyt!

12 kommenttia:

 1. Minulla on aivan samanlainen olo! Joku ihme kevätpörräys päällä, ei malttaisi koulussa istua, heti kotona kaikkea mukavaa kodin laittoa kevääseen ja viimeistenkin lumien lapiointia ja ja... Sitten huomaa, ettei ole oikeastaan ehtinyt mitään syödä, ja sitten tulee kamala väsymys eikä meinaisi jaksaa pestä edes hampaita(vaikka olen kyllä aina pessyt) ja meinaa nukahtaa sohvalle. Mutta on se ihanaa että on kevät!

  Meinaatteko pitää pihakirppiksen?

  VastaaPoista
 2. Terveisiä vaan kukkapenkin uumenista! Tulin juuri sisälle kun alkoi kylmä kolottaa sormia ja polvia, mutta olet oikeassa että ei malttaisi ja kaikkea pitäisi päästä tekemään yhtä aikaa! Itselleni tämä on vielä opettelua.

  Ai niin tälläiseltä sivulta löytyy iso määrä linnkejä autiotalobongareitten sivuille:
  http://www.aikamatka.net/linkit.html

  VastaaPoista
 3. Voih. Mulla on tuo itseni päivitys ihan kokonaan tekemättä. Pihalle on tosin ehditty täälläkin!

  VastaaPoista
 4. Se kevätkesäsyksytalvivaaterumba on erittäin vastenmielistä puuhaa. Vaikka nautin kyllä aina lopputuloksesta se vaatteiden raijaaminen on raivostuttavaa.

  Jännää muuten, miten kukat jaksavat työntyä vaikka minkä läpi. Niissä on mieletön voima

  VastaaPoista
 5. Solen: juu täällä koko naapurusto on mukana hankkeessa. Eka kerta kun koitetaan. Jos ei muuta, niin mukava saada kylälle vilskettä.

  Thilda: kiitos linkistä, käyn kurkistelemassa!
  Tuolla ulkoja saa olla vielä varovainen, vuoroin on hiki ja vuoroin kylmä kun puuhastelee.

  Outi: no ne pihajututhan on ne tärkeimmät. Koti on kyllä ihan kauhea katsella, kun auringonvalo paljastaa kaikki sutut ja pölyt.

  Kirjailijatar: Niinpä, on ihan uskomatonta, miten ne jo odottavat nenät pitkällä siellä lumen alla!

  VastaaPoista
 6. Ihan just kuin mun mietteet! Tänään sitten ihan väsähdin... Pari päivää paahdettu kans puuhasta toiseen. Kellarikerrokseenkin tuli routavedet, se teettää vielä extratyötä viikkoja. Argh.
  Mutta ne ihanat pienet maasta pilkistävät piikit pitää ihanassa jännityksessä :) Mitä sieltä tänä keväänä paljastuukaan...? :)
  Mukavaa kevättä sinulle!

  VastaaPoista
 7. Siina*K: Eikä! Mikä riesa. Sitä mekin ollaan aina pelätty. Onko ollut enne tuollaista ongelmaa? Tai tuoksahtanut kellarissa home?Jotenkin kuulostaa rintamamiestalolta...

  VastaaPoista
 8. Nude? Olen niin pihalla muotivirtauksista, että voisitko sivistää?

  Kevät on niin ihana aikaa. Näytät osaavan siitä nauttia.

  VastaaPoista
 9. Vilijonkka: Nude, sellainen natural, lähes huomaamaton, kevyt, vaalea. Nudemeikkejä tehdään taas tänä keväänä.

  Nautin tosiaan, ihan työstä käy!

  VastaaPoista
 10. Tämän talon kellariin on vedet tulleet joka kevät, tiedettiin jo ostaessa. Tuo kun on kokonaan betonia, ei kamalia tuhoja pääse koskaan käymään. Tämän kesän suurprojekti on vaan sitten salaojitus (hyvästi vanha puutarha!).

  VastaaPoista
 11. siina*k: juuri meinasin aukaista suuni, että salaojitusta puuhaamaan. Se on kyllä ihan kamala kohtalo puutarhalle. Varsinkin jos se on vanha ja kaikki lajit ovat hyvin sijoittuneen paikoilleen. Hyvä henki syntyy puurathaan vain ajan kanssa. Toivottavasti jaksat siirrellä kasvit väliaikaissijoitukseen vaikka ämpäreihin ja ruukkuihin.

  VastaaPoista
 12. Ohoh kylläpäs siellä on jo kevät pitkällä! Meillä on pihalla yhä lunta ihan liikaa. Ollaan koko kylän naurunkohde, kun meidän piha on ainoa paikka missä on lunta aina silloin kun muualla ei ole enää mitään.. :)

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.