tiistai 7. syyskuuta 2010

Pulloja ja pyllyjä



Olen saanut tarpeekseni housujen sovittamisesta. Eikö tämä farkkumuoti ikinä vaihdu? En ole kahteen vuoteen löytänyt yksiäkään hyvin saatikka täydellisesti istuvia pitkiähousuja. Ettäkö miksi? Housut ovat järjestään minulle lantiosta ja pepusta löysiä ja reisistä liian kapeita. Oikeastaan koko jalan mitalta tekee tiukkaa, jos pepusta on sopiva. Joudun tuunaamaan joka ikiset tämän karmean pillikinttuajan housut! Minulla on vyötärö ja reidet. Sen ei luulisi olevan uutinen. Kuitenkin sovituskopissa tunnen, että jonkun muun muotoinen pitäisi tätä muotia(/muottia!) varten olla.

Perjantaina viemme omenat puristamoon, eli tänään ja huomenna meillä pestään mehupulloja ja -kanistereita. Onko kellään vinkkiä millä ja miten ne saisi parhaiten pöpöttömiksi? Lasipullothan laitetaan uuniin, mutta mitä näille muovisille tehdään? Mehuasemalta neuvoivat pesemään askorbiinihapolla, mutta apteekissa meille naurettiin, että sehän on säilöntä- eikä desinfiontiaine!


PS.
Päivitimme harrastuskalenterit ja huomaan, ettemme ole ihan vielä päässet syksyn rytmiin. Isäntä vei aamulla koiran lenkille ja ruokki. Emäntä heräsi reilua tuntia myöhemmin vei koiran lenkille ja ruokki. Koira ei missään vaiheessa sanonut, että hei, tää tulee nyt tuplana. Ehkä se vaan kuvitteli déjà vu -kokemukseksi.

19 kommenttia:

  1. Sama ongelma housujen kanssa.. Viimeksi sain hyvät farkut 2v sitten ja ne on nyt käytetty puhki. Sitä aikaisemmin ostetut odottavat hyllyssä parin-kolmen kilon painon pudotusta.. ei kai tässä ole kohta muuta vaihtoehtoa...
    Miten se atamonilla purkkien/pullojen huuhtelu? Sekin kuulemma estää homehtumista jms.

    VastaaPoista
  2. Eikös se niin mene, että ensin liotetaan vedessä ja sitten pestään atamonilla, siis muovipullotkin? Mutta älä murehdi. Mä olen hillot ainakin laittanut ihan vaan konepestyihin purkkeihin ja ihan ovat pysyneet täydessä terässä vuoden. Tietenkin voi olla, että se johtuu kuumasta hillosta, mehu on kaiketi kylmää vai?

    VastaaPoista
  3. Eve: Ajattelinkin, että en vaan VOI olla ainut! Suomessa on aina se ongelma, että kun jokin on muotia, vaikka turkoosi, niin sitten kaikki kaupat myyvät vain turkoosia. JA nyt on tämä sama leikkaus kaikissa housuissa!

    Kotivalo (ja Eve!): Luulen että atamoli toimii kuten askorbiinihappokin, eli säilöö, muttei sen kummemmin desinfioi pulloja. Osa mehuista iskukuumennetaan ja osan ajattelin sitten pakastaa. Säilyy sitten ainakin osa!

    VastaaPoista
  4. Samaa täällä voivottelen aina farkkuostoksilla tai yleensäkin housuostoksilla. On olemassa vain yksi liike josta sopivia farkkuja/housuja löydän ja nyt hyvä kun sieltäkään löysin parin vuoden jälkeen.
    Muutenkin siis naurettavia nämä "muodit", joka kaupasta löydät yhtä ja samaa, vain tiettyjä värejä ja tiettyjä malleja ja leikkauksia. Jotenkin niin puuduttavaa.

    VastaaPoista
  5. Teidän koirallahan menee hyvin! Meidän koira jäi eilen ilman kumpaakin, kun isäntä ja emäntä luulivat molemmat, että toinen on ruokkinut ja lenkittänyt. Totuus alkoi valjeta iltapäivällä, kun koira alkoi olla lievästi täpinöissään...

    (Toivottavasti tämä kommentti ei tullut tuplana, ekalla lähetyksellä katkesi nettiyhteys.)

    VastaaPoista
  6. Marjohei: Minullakin on tuollainen "yksi liike" jonne menen aina ensin, etsin sitten mitä tahansa vaatettaä. Vasta jos sieltä ei löydy rupean kauppakierrokselle. Jotenkin siellä on minun henkisiäni ja minun mitoilleni sopivia vaatteita.

    Anna: no hyvä, että olitte kotona, eikä koiraparka jäänyt kotiin yksin jalat ristissä.

    Vapaapäivinä meidän koirakin nukkuu usein puolille päiville. Jompi kumpi sen päästää pihaan pisulle hetkeksi ja sitten jatketaan unia.

    VastaaPoista
  7. Hei, kun otat pullot säilöntäkäyttöön, täytä ne ensin piripintaan kylmällä vedellä ja anna seista vaikka yön yli. Sen jälkeen lasipullot pestään ja huuhdellaan ja laitetaan 100 asteiseen uuniin. Lasipullot, jotka eivät mene pakasteeseen täytetään piripintaan ja kiehuvasta vedestä kumitulppa päälle. Kun kumitulppa vetäytyy kuopalle, on pullo ilmatiivis. Omenatuoremehun kanssa on kyllä hankalaa, koska pitäisi kuumentaa mehu... suosittelen pakastusta. Tai sitten juotte lasipullot tyhjiksi mahdollisimman nopeasti.

    Muovipullot ovat liotuksen ja pesun jälkeen käyttövalmiita. Ei tarvitse desinfioida jos pakastat. Muovipullo ei säilytä mehua ilman pakastusta. Muista myös, että muovipulloon täytyy jättää reilu osa tyhjää, koska neste laajenee pakkasessa. Jos pullo on täynnä, se halkeaa takuuvarmasti pakastimessa. Näillä ohjeilla pärjäät. Lasipullot voi myös pakastaa, mutta myös täytyy jättää tyhjää reilusti, kun laitat pakastimeen.

    Anja

    VastaaPoista
  8. Onpa lohdullista kuultavaa!
    En ole aikaisemmin tykännyt hameista ja mekoista, mutta kiitos näiden viime vuosien housumallien, olen väkisinkin oppinut pitämään hameita ja mekkoja. :-) Nyt on talveakin varten jo paksumpaa ja villaisempaa mekkoa kylmiä säitä varten odottamassa.

    VastaaPoista
  9. Housujen ostaminen on ihan hanurista. En tarkoita nyt tätä muotia, mistä puhut, vaan yleensä. Olen 174 cm, hoikka. Kuvittelen edustavani jotain sellaista fyysistä olomuotoa, joilla ainakin lehdissä vaatteita mainostetaan, mutta en minäkään mitään housuja koskaan löydä. Tykkään pillifarkuista - edelleen, vaikka katukuva onkin niitä täynnä. Istuvat reisistä, kapea malli korostaa pitkää linjaa, mutta halavtun elastaanit laittavat housut löpsöttämään pepusta ja vyötärö on AINA liian iso. Vyön jälkee näytän perunasäkiltä, joka on sidottu ylhäältä kasaan. EN yhtään ihmettele, miksi ne myyvät niitä tunikoita niin paljon. Jotenkinhan se ongelma on peitettävä. Minun pääasiallinen housuongelmani on se, ettei kropalleni sopivia housuja ole eteeni sattunut. En muista, milloin minulla olisi ollut muotonsa pitäneet, istuvat ja hyvältä näyttäneet, sopivankokoiset housut. Toivotan onnea housujen metsästykseen sinulle!

    VastaaPoista
  10. Mulla on kasa noita kapeita kyllä.
    PAras oli mulle henkan slim, koko 30. Kävi kyllä joka kohdasta ihan jees.
    Mutta se kyllästys. Huoh.

    Nyt haluaisin kovasti samettihousut. Arvaas onko helppoa vai ei...?

    VastaaPoista
  11. Anja: Kiitos vinkeistä. Kuulostaa siltä että siellä säilötään ja pakastetaan joka syksy urakalla. Mehuaseman iskukuumennettu ommenamehu on sikäli hyvä poikkeus, että se kyllä säilyy jopa kolme vuotta muovipullossa/kanisterissa. Suosittelevat kumminkin, että juodaan vuoden kuluessa. En vaan halua iskokuumentaa kaikkea, sillä maku muuttuu ja vitamiinit hupenevat.

    //J: pakkohameistumista! Sittten taas muoti on sillä tavalla ollut suopea pohjolan naisille, että hameenalle voi laittaa legginssit lämmikkeeksi. Sellainen ei olisi tullut enen kuuloonkaan, että mekon alle pitkät kalsarit!

    Outi: Minulla ei ole tähän lisättävää! Ymmärsit jetsulleen mistä puhuin. Meillä taitaa olla samantyyppinen vartalo ja samat ongelmat. Nauratti tuo tunika kommenti! Kaappini on tosiaan täyttynyt tunikoista tämän lököpeppustretskauden alettua!

    Piilomaja: arvaappa menenkö pikapuoliin koittamaan henkan slimmejä!?

    Minulla on onneksi vanhoja samettihousuja kaappi täynnä. Pitäiskö sun etsiskellä niitä kirppareilta? ...Benettomilla on ollut vuosikausia sellainen tavis bootcut malli, joka istui mulle ja istuu vieläkin.

    VastaaPoista
  12. Leivoin sulle donitsin, käy hakees jos haluat = )

    VastaaPoista
  13. Niissä on kamalasti laatueroja olen huomannut. Ja ehdottomasti pitää kokeilla sillä joskus olen sokkona ostanut samaa kokoa, samaa mallia mutta housut ovatkin olleet keskenään erilaiset.
    Semmoset hyvin tummat ovat olleet laadultaan minusta parhaat.
    Ei ole tullut mitään pusseja mihinkään.

    VastaaPoista
  14. Kotivalo: Ihanaa kun saa aloittaa aamuun vastaleivotulla donitsilla!

    Piilomaja: Olen huomannut tuon saman muissa H&M -vaatteissa. Esim ehdottomasti pitkäikäisimmat ja kestävimmät villapaitani (2kpl oranssi ja turkoosi) ovat sieltä.

    Huomasin hyvän laadun (ei alkanut nukkaantumaan kuten joskus jo muutaman päivän jälkeen) ja ryntäsin ostamaan lisää samaa merkkiä, mutta laatu oli vaihtunut vaikka malli ennallaan ja "kulutuspinnat" oli alta aika yksikön nuhruiset.
    Mutta ne hyvät kestivät 7 vuotta!

    VastaaPoista
  15. Voi ei, minulla on housutilanne just päinvastainen. Ei ole vyötäröä eikä reisiä, ja vasta parina viime vuonna on ollut mahdollista löytää sopivia farkkuja suht helposti. Ennen ne aina kiristi vyötäröltä tai oli liian isot lantion/reisien kohdalta. Allekirjoitan täysin Outin sanat, samantien alkaa pillifarkut lörpättää pepusta. Pitäisikö ne ostaa vielä tiukempina, sellaisina että uutena niissä ei mahdu hengittämään, vai mitä ihmettä?

    VastaaPoista
  16. Jutta: hyvä että joku ilmoittautuu jota tämä nykyinen linja palvelee, mutta stretsin kanssa on näköjään kaikilla lökötysongelma. Ehkä aika ei ole vielä kypsä ja koostumus täydellinen. Ehkä seuraava sukupolvi astelee (pesu toisensa jälkeen vartaloa nuolevissa) stretseissään ja katsoo kuvia meistä fossiileista nauraen kehnosta tretsistä tehdyille farkuillemme.

    Ehdotan paluuta tavalliseen farkkuun joka käytössä muokkaantui kantajansa muotoiseksi.

    Älkää muuten laittako huuhteluainetta se vasta tuhoaakin elastiikan!

    VastaaPoista
  17. Haha, tulevaisuuden stretsejä odotellessa :)

    VastaaPoista
  18. Mulla sitä lökötysongelmaa ei ole tullut kun farkut ovat tarpeeksi suuret. Siis että vaikka olisi slim- malli niin ei niin pienet että ne soi.

    VastaaPoista
  19. Minun kohdallani suurempi koko ei ratkaise. Vallitseva muoti on sellainen, että jos ostan jaloista tarpeeksi suuret, on takapuoli sitten jo viisi numeroa liian suuri ja lököttää jo valmiiksi.

    VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.