torstai 9. elokuuta 2012


Olemme joka vuosi puhuneet, että tehtäisiin automatka suomeen. Niin meillä oli taas suuret suunnitelmat kesäloman alussa, mutta matka kutistui puoleen. Oli tarkoitus käydä Miehenkin lapsuusmaisemissa sekä Raumalla, että Savonlinnassa, hän kun on ehtinyt asumaan sielläkin.

Loppuviimeksi vietimme viikon Viitasaarella ja Tampereella. Kun aikaa oli, päätettiin, että mennään asuntomessuille. Minulle messut oli ensimmäiset. Olen aina vähän ylenkatsonut messukoteja, mielestäni ne ovat lehtien perusteella näyttäneet sekä keskenään samalta että vuosikymmenen ajan samalta!

Saatiinhan me ihan ideoitakin. En nyt rupea uudeksi messukatalogiksi, mutta tämän sihanan kohteen tahdon jakaa. Yllättäen tämän kierrätetyistä materialeista ja huonekaöluista tehdyn kodin oli tehnyt Hervannan seurakunta! Pisteet kirkolle ajanmukaisuudesta.Koti on kalustettu sisustussuunnittelija Liisa Perin kunnostamilla kierrätyshuonekaluilla. Erityisen ihana oli huone jonka koko lattia-alan peitti pehmeä ryijymäinen puuvillakudematto. Seinällä kiersi vain mietelause.

13 kommenttia:

 1. MInä myös kävin ensimmäisen kerran elämässäni asuntomessuilla kun ne nyt sattuivat olemaan tuossa melko lähellä. Ei ollut minua varten...olihan siellä jotankin hienoja ja hauskoja juttuja, mutta vähän turhaa ja lehdistäkin oli jo paljon nähnyt eli ei ole todennäköisesti tarvetta mennä ehkä ikinään, tai mistäs sitä tietää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen alkanut miettimään, että jos onkin niin, että ne KUVAT messutaloista vaan on niin kuolettavan tylsiä. Jospas jossain on aina joka kerta jokin helmi, mutta kun sille annetaan messuluettelossa se sama yksi sivu tai vähemmän, niin eihän siitä mitään aukene!

   Oikein olen muuuten vältellyt aina näitä sisustuslehtien asuntomessunumeroita. Miten ne voisi tehdä jotenkin kauniiksi innostaviksi ja uudella tavalla? Olenko ainoa, joka ei syty?

   Poista
 2. Hauska tuo karttaseinä. Ja mietelause.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kartat on kauniita monella tapaa käytettynä. Varsinkin vanhat merikartat kelpaavat seinälle sellaisenaan.

   Poista
 3. Itse en messuilla käynyt, mutta jotenkin kaikki messupostauksissa vilahdelleet kodit ovat olleet liian tylsiä ja moderneja minun makuuni. Tämä on kuitenkin ihan täydellinen!

  VastaaPoista
 4. Mietin, että mikähän on se kohderyhm, joka eniten messuista saa. Käykö siellä läpileikkauksena koko kansa vai lähinnä ne, jotka jo ennaltaankin ovat hyvin perillä asumisen uusista tuulista?

  Tämä kohde ei ollut sillälailla asuttava ja käytännöllinen, kuin muut kohteet, mutta raikas tuulahdus siallä kaiken keskellä.

  VastaaPoista
 5. Mulla on jonkin sortin asuntomessuangsti, mutta tällaisia kohteita kyllä katselisin mielellään! Kierrätys kunniaan kaiken kerskakulutuksen keskellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nytkun sanoit, niin minulle valkeni, että sitähän se on: Kun ei ensinkään ole sen sorttinen ihminen, että innostuisi uudesta, suorista seinistä, kiiltävistä pinnoista ja koko kertaheitolla ostetusta komeudestä, niin ei nuo messut lähtökohtaisesti ole meikäläisiä varten!

   Poista
 6. Hei!

  Aikoinaan asuntomessuilla kävi ihmisiä, jotka aikoivat itse rakentaa, he hakivat siis vinkkejä rakentamiseen. Kovasti kuului valitusta, että eihän tavallisella ihmisellä ole tällaisiin taloihin varaa... Niin kuin nyt tarvitsisi yksi yhteen vinkkiä ottaa.

  Messut ovat muuttuneet yhä enemmän ja enemmän sisustusmessuiksi, ihmiset hakevat vinkkejä sisustamiseen, ihan pintoihin tai vaikkapa verhoasetelmiin.

  Minä olen käynyt messuilla paljon, koska tykkään katsella taloja (myös sisustuksia). Aiemmin tutkin pohjapiirustukset etukäteen ja katselin sitten miltä mikäkin talo näytti kolmiulotteisena. Nykyään kierrän vaan etukäteen tutustumatta.

  Talot ja ideat ovat pysyneet hyvin samanlaisina viime vuodet, nyt ei enää edes muista mitä on nähnyt ja talot menee sekaisin. Silti on ihan kiva käydä, mutta aikalailla nähtyjä ne jutut jo on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä olenkin aina ihmetellyt, että miten joidenkin maailma on niin rajallinen, että jos on neuleohje tehty punaisella, niin he etsivät sen punaisen langan ja ovat onnettomia jos ei löydy juuri sitä samaa. Itse en muista koskaan toimineeni niin. Minun pääni alkaa välittömästä jatkojalostaa näkemästäni jotain muuta.

   Poista
 7. Hei!

  Asuntomessuista vielä sen verran, että olisi mielenkiintoista päästä näkemään ne talot messujen jälkeen, kun siellä on asukkaiden omat huonekalut ja muut tavarat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, että toimiiko ne ratkaisut oikeesti, kun kolmilapsinen perhe menee sinne ja seinällä ei sievästi roikukkaan yksi kanootti, vaan on kaksi kassillista jääkiekkotarvikkaita viidet sukset, pyöräilykypärät, luistimet jne.

   Buahhahha, voi olla että vyöryisikin eteisessä jo pyykkivuori vastaan, eikä sen senkin päälä olisikaan vain kahta ristiin aseteltua peikonpähkinäpuunoksaa!

   Poista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.