perjantai 31. elokuuta 2012

Ihmisen taimi ja puutarhajuttuja


 
 
Viime viikonloppu oli minulle kesän huipennuksia monella tapaa. Pikkiriikkisen syntymäpäivät vietettiin laajalla perheskaalalla rakkaiden kanssa ja seuraavana päivänä ravittiin silmää ja sielua puutarhamatkalla Loviisan suuntaan. Mies jäi kotiin vetämään henkeä.
 
Matkalla Loviisan Wanhoja taloja katsomaan viivähdimme Eijas Gardenissa. Se oli maino kohde jopa pienen ratasikäisen lapsen kanssa. Eija oli ymmärtänyt tärkeän pikantin lisän: eläimet. Vähän helmikanoja, karppiallasta ja pihan koiria, ja lapsen viihtyminen ei ollut mikään ongelma. Minä tarkkailin koko reissun lähinna materiaalien käyttöä, kuvat ovat sen mukaisia:
 

 


 

 
 
Poimin Eijalta käytännön vinkkejä ja tein muutamia tarkoin harkittuja kasviostoksia. Betonipatsaat vähän houkuttivat. Päätin, että jätän nyt kuitenkin tilaa pihanperukoille tulevien vuosien savitöilleni. Lompakkoni nyökkäili hyväksyvästi päätökselleni.
 
Matkaseura oli mitä parhainta:  joustavaa ja kärsivällistä. Elämää ja Elämyksiä esitteleekin laajemmin kohteitamme, joskin meidän piti vähän karsia osallistumistamme, mutta käykää silti kurkkaamassa mitä heidän kaksi päiväiseen ohjelmaansa kuului. Ja sinnepä on ilmestynyt myös meidän synttärisankarista kuvia ja meidän talon tunnelmia muutenkin.  Kukkas Garden on leikillinen: Miehellä on tapana kutsua tytärtä nimellä Nuppunen ja minusta tuli sitten vähän myöhemmin luonnollisesti Kukkanen.        
 
Matka jatkui tästä Loviisan taloihin, mutta siitä toisten, mennään Tytsyn kanssa pihaan, ilma on mahtava ja hän heräsi tuolta vaunusta valmiiksi ulkohaalarissa. Ja kohta katoaa postaukset bittiavaruuteen, ellen laita näppäimistöä  kirjahyllyyn ja sassiin. Toissaviikolla hajosi jo läppärin näyttö, kun minä neropatti laitoin muumia tulemaan ja laskin sen lattialle. Luulin olevani fiksukin, kun teippasin näppäimistön päälle tarjottimen suojaksi, mutta muuttuvia tekijöitä oli liikaa ja näyttö halkesi. Onneksi kone oli maksanut 50 euroa ja pikkuveli liitti sen käsittämättömän nopeasti  TV-ruutuun, joten tässä sitä näpytellään nyt TV: ääressä, mikä menee ihan yli oman ymmärrykseni. 

4 kommenttia:

 1. Ihana nähdä, miten erilaisiakin kuvia olemme onnistuneet napsimaan, vaikka aikas samoja juttuja taidettiin ihastella. Tosin tuota matalaa bambu? kiviyhdistelmäaitaa en edes ole huomannut. Kiitos vielä hyvästä seurasta, oli niin antoisaa kuunnella takapenkiltä tuhinaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai ole kahta samanlaista katsojaa...paitsi Vaarin ja Mummion Eteläafrikankuvat...sarvikuono takaa ja sarvikuono takaa!

   AIka hyvin meni tuhisija kanssa!

   Poista
 2. Oi onnea 1-vuotiaalle nuppuselle!

  Teillä kuulostaa olleen ihanat retket:) Lempeää syystunnelmointia, täällä jo odotellaan kovin ruska-aikaa. Voikaa hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin huomaan odottavani syksyisiä aurinkopäiviä, oliskos kuiva ja kaunis syksy palkintona tämän sadekesän jälkeen?

   Poista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.