sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Naisten taidesalonkiVäsynyt edelleen olen, mutta tyytyväinen. Perjantaina nostelin matot rullalle, hain lisää halkoja sisään lämpenemään ja tein tilaa maalailijoille.

Lauantaina puolilta päiviltä saapuivat ensimmäiset ja brunssilla aloittelimme.
Näpertelimme ensin kukin omiamme. Kolmen maissa virittelimme olohuoneen takan mallille lämmikkeeksi. Piirsimme 3 minuutin kroqueta parinkymmenen minuutin sarjoissa. Kaunis valo laskeutui huoneisiin kevyt musiikkikin soi, kunnes unohtui vaihtaa levyä.

Olin pohjustanut kolme kaunista pohjaa, mutta arastelin piirtää niille, kun kynäni takkusi harjoituksen puutteesta. Kesti jonkun aikaa löytää oikea väline ja rentous. Kenties 1 minutin kroque olisi tuonut viivaan vielä lennokasta huolekkuutta. Sain kuitenkin kuvia pohjiini.

Väki vaihtui moneen kertaan, kuutisen meitä oli kerrallaan aamusta iltaan. Loppuillasta teimme pidempiä asentoja, pidimme taukoa. Välillä tunnelma oli suorastaan harras, kun koitimme hahmottaa ihmisvartalon linjoja. Välillä syntyi iloinen supina, söimme, vähän viiniä joimme ja illalla viimeisten kanssa saunoimme. Sunnuntai aamuna vielä muutaman kanssa jatkoimme, mutta sitten aurinko houkutti meidät puolentoista tunnin lenkille jäälle.

Kauneutta ja voimaa näin, kun katselin kymmenen kovin erilaisen naisen herkkiä käsiä. Olen vähän liikuttunut...kiitos. Tästä jää hyvä muisto, ja yksi otti jo pallon vastaan ja sanoi keväällä jotain vastaavaa järjestävänsä.

10 kommenttia:

 1. Vau, upeata. Jotenkin kuin jostain elokuvasta, että tällaista jollain ihan oikeasti. Tällaiseen osallistuisin todella mieluusti.

  VastaaPoista
 2. Minä nauttisin tuollaisesta kovasti. Vanhana taidekoulun kasvattina kaikki tuollainen on lähellä sydäntäni.
  Teillä oli varmasti erittäin mukava päivä ja ilta.

  VastaaPoista
 3. Voi miten mukavan tuntuinen päivä.

  Aurinkoista maanantaita:)

  VastaaPoista
 4. Pellon pientareella: tutustuisin sinuun mieluusti, jos vielä joskus minun vuoroni tulee järjestää tällainen laitan kutsun!

  Solen: Tosiaan! Minäkin taidekoulun käynyt. En tullut ajatelleeksikaan, että silloin aikanaan kaikki päivät olivat enenmän tai vähemmän tällaisia ...ja kouu järjesti kaiken ruokaa ja opetusta myöden -mitä luksusta!

  Sunells: Kiitos samoin, Paistaako teillä? täälä on melko harmaata tänään. Onneksi eilen paistoi kirkkaasti kun oli vapaata.

  VastaaPoista
 5. Iso kiitos emännälle hienoista järjestelyista ja tilasta. Juuri kuski toi jättitaulut sieltä tänne. Hyvään vauhtiin pääsin, paljon on vielä tehtävää...

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentistasi - tulin tosi iloiseksi!
  Olen niin 'tottunut' ettei suomalaiset enaa kovin kommentoi - millaan kielella.
  Onneksi ilahdutit paivaani!

  Vaikka kirjoitan rankoista aiheista ja kyseenalaistan yhta sun toista oma elamani on ihan kunnossa!

  Olen koko ikani ollut 'vaikea' ja 'vakava' ja intohimoinen keskustelija.
  Siksi pakotan itseni myos 'taiteilemaan' hih! Valokuvaan ja piirtelen ja sotkeudun aina mita ihmeellisimpiin juttuihin...

  Eli kaikki hyvin!
  Tervetuloa toistekin.
  Toivottavasti kohta tulee lammin ja luonto heraa eloon - se tuo voimia ja valoa....

  Tuollaiseen taidesessioon olisi mukava joutua.
  Vaikken siis osaa yhtaan maalata mutta vareja osaan kayttaa! :)

  Voi hyvin!

  VastaaPoista
 7. Blogitse: Huomasin vasta myöhemmin että kirjoitat kolmea blogia...enkä oikein tiennyt mistä olet ja millä kielellä sinulle voi kirjoittaa.

  Intohimoinen keskustelija minäkin, laidalta laidalle eli vakavamielisyydestä hervottomaan huumoriin asti kun sopiva juttukaveri löytyy.

  VastaaPoista
 8. Vastauksestasi paatellen jutut ei valttamatta jaa tahan?! :)
  Mina ainakin olen kiinnostunut kaikesta mika liippaa taidetta vaikken itse tekija olekaan mutta olen tukija!
  Mukavaa illan jatkoa!

  BLOGitse

  VastaaPoista
 9. Tuollaisen croquis-päivän tahdon järjestää itsekin! Kiitos ideasta.Ensimmäisen kerran eksyin jotakin kautta blogiisi.

  VastaaPoista
 10. Tervetuloa! Ja hauska että nappasit idean korvasi taakse. Suosittelen lämpimästi.

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.