maanantai 29. maaliskuuta 2010

Turistina kotosalla Osa 1


Ojakadun kulmakahvila TampereellaOlimme Miehen kanssa hotellissa yötä sinä päivänä, kun meillä täälä kotona kuvattiin elokuvaa. Se oli jokseenkin ankea ilta, mies oli kunnon flunssassa ja minä toipilas, emmekä saaneet siitä illasta sitten oikein mitään irti. Kunhan söimme lähimmässä ravintolassa ja menimme aikaisin nukkumaan.

Mutta nenä tukossa tuhisten aloimme syödessämme kehittellä kaupunkilomaa. Viikonloppulomaa kotikaupungissamme. Sellaista kaupunkilomaa, jota varten yleensä lennetään viikonlopuksi Etelä-eurooppaan.

Laittaisimme koiran hoitoon. Pakkaisimme olkalaukut. Pukisimme hyvät kengät jalkaan. Ajelisimme julkisilla niissä kaupunginosissa, joissa emme tavallisesti liiku. Kuljeskelisimme joutilaina. Kiertäisimme nähtävyyksiä. Valokuvaisimme. Pistäytyisimme kahvilaan, kun jalat väsyisivät. Ostaisimme sievistä putiikeistä jotain pientä -ihan kuin kaupunkilomilla tehdään. Söisimme ulkona -ehkä paikallisten ystäviemme kanssa. Ehkä he näyttäisivät meille sen jälkeen kaupunkia. Katselisimme sitä uusin silmin. Osoittelisimme kohti korkeuksia jugengtalojen koristeita.

Säästäisimme lentojen hinnan, pakkaamisen vaivan, eikä hiilijälkemme kasvaisi.
Saman idean mukaan halusin viikonloppuna katsella lapsuuteni kaupunkia Tamperetta. Täti oli vastassa juna-asemalla. Haimme Tammelantorilta unkarilaista putkipitkoa, ja söimme kasvisravintola Gopalissa. Kiertelimme vähän kauppoja, kävimme verkarannan Kierrätystaidenäyttelyssä, lapsuudenystäväni putiikissa, SuperMukavassa, koitimme kahville siihen vastapäätä ojakadun nostalgiseen Vohvelikahvilaan, mutta päädyimme sitten ihanaan kulmakahvilaan, kun Vohvelikahvilan espressolaite ei tehnyt meille herkkävatsaisille cafe lattea...

Jaksan aina katsella kierrätystaidetta:


Tumpuista, baskereistä, villapaidoista, sukista...Talvimorsiammelle kierrätettyä villaa:Koristetyynyt on punottu valokuvistaSupermukava ojakadulla:


12 kommenttia:

 1. Vau mikä näyttely. Ja kuulostaa niin hyvältä tuo turistina kotikaupungissa.. Mulle se lähin kaupunki olis sitten Turku ja oi että tekiskin hyvää kierrellä siellä joku (kesäinen?) päivä!

  VastaaPoista
 2. Voi miten upeita kuvia! Tuo näyttely vaikuttaa huikealta, vihreä juhlamekko on niin kaunis niin kaunis. Saisipa tuollaisen päälleen! Minäkin kävin juuri pari kuukautta sitten SuperMukavassa ja siinä vieressä ihanassa VintageGardenissa. Poikkesitteko siellä?

  VastaaPoista
 3. Tuollaisia päiviä pitäisi kyllä useamminkin järjestää! Ihanalta kuulostaa teidän päivä! Minulla on sama mukava turistilomailu olo, kun ystäväni tulevat toisesta kaupungista käymään luonani. Silloin tulee näytettyä heille kaikkia kivoja paikkoja ja pieniä putiikkeja ja käytyä retkillä. Virkistävää!

  VastaaPoista
 4. Mahtava retki teillà! Mitkà pitsiunelmat. Ihan pitsiliinahamsteria henkàilytti. Saatikka sitten nuo kierràtyskivet/puupallot? Minun Suomen retkikaupunkini (Keuruun lisàksi) on opiskelukaupunkini Jyvàskylà ja tààllà tuo Iso Kylà (Rooma), jonne retki on parin viikon kuluttua Suomi-vieraan kanssa.

  VastaaPoista
 5. Erittäin hyvä idea tuo, kaipaisi kyllä itsekin samanlaista kotimaista helppoa irtiottoa, mainio kierros! :)

  VastaaPoista
 6. Teija: minulle ainakin tuli hirrrrrveä tekemisen into tuolla näyttelyssä!

  Kirjailijatar: eikö vain, vaikka linnan juhliin voisi siinä lähteä!
  Hitsi! miten mä sivuutin sen VintageGardenin! no jäi seuraavallekin visiitille nähtävää.

  Sarona: Turistien "houstina" näkee aina parhaat jutut. Katsoo vierailijan uusin silmin.

  VastaaPoista
 7. Lissu: Kyllä pari kolme "kotikaupunkia" ihmiselle pitääkin elämän varrella kertyä! Niitä sitten vain ihmettelemään aika-ajoin uusin silmin.

  Parolan asema: juu, ei maksa maltaita ja jos jokin unohtuu niin kotiinkin voi kipaista...

  VastaaPoista
 8. Turisti-idea on ihan loistava. Ja melkein kuola valuu tuon vihreän mekon perään!

  VastaaPoista
 9. Tätä postausta ehdin jo odottaan, koska aavistin että jotakin olisi tulossa ;) Ihania kuvia ihanista paikoista.
  Kahvilan nimi on muuten Runo.

  VastaaPoista
 10. Voi kuinka mukavankuuloinen retki. Ja tuo näyttely näyttää kyllä älyttömän kiinnostavalta.

  VastaaPoista
 11. Aivan upea näyttely!! Täälläkin suunnitellaan junalomaa Eurooppaan hiilijalanjälki mielessä = )

  VastaaPoista
 12. Outi: "Turistit" googlasivat eilen vähän paikkoja missä käydä. Ihan tämä on kuin ulkomaille lähtiessä!

  Pirkko: Runo! niinhän se olikin. Ja kiitos, kiitos ihanasta kortistasi, joka tuli eilen! siinä on sellainen sanoma, että laitan visusti talteen!

  Pikkusisko: näyttely oli lämminhenkinen ja tasokas. Sellaisiakin juttuja näin etten keksinyt miten ne oli tehty...ja se on jo aika taitavaa se.

  Kotivalo: junaloma kuulostaa hyvältä. Minne menet? Se sopisi minulle joka inhoaa ajaa autoa.

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.