keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Turistina kotosalla Osa 2











Viime viikonloppuisen Tamperepäivämme ensimmäinen pysäkki oli Tammelan torin Putkipitko -vaunu. Pari viikkoa sitten Suomen kamaralle oli rantautunut unkarilainen putkipitkopulla. Kiekura on ohut ja paistuu nopeasti odottaessa. Paistettu pulla kieritellään maun mukaan esimerkiksi kanelissa, sokerissa, mantelissa tai kookoksessa.

12 kommenttia:

  1. Oi mikä ihana vinkki! Seuraavaan kerran, kun matkustan Tampereelle, suuntaan hakemaan Putkipitkoa. Nam!

    VastaaPoista
  2. Tjaa, tuohan on kiva idea....Mulle tulee vieläpä kohtapuoliin mahdollisuus ehkä maistaa:-)

    VastaaPoista
  3. Ohho. Tuon suuunnittelija on nero: Pullassa on parasta se rapsakka kuorikerros, ja tuo on sitten kai pelkkää sitä :P.

    VastaaPoista
  4. Hiano keksintö. Yksinkertaiset asiat ovat parhaita. Kauankohan kestää että joku täyttää tuon kermavaahdolla ja mansikkahillolla :) Maailmalla on varmasti paljon tuollaisia hienoja ideoita, mistä täällä lintukodossa ei tiedetä mitään. Vielä.

    VastaaPoista
  5. Tuollaisesta en olekaan ikinä kuullut,sangen mielenkiintoista! Maistuiko suomalaiselta pullalta?

    VastaaPoista
  6. Pirkko: Kiitos että esittelit minut ja pullan!

    Kirjailijatar: Oliskos se ollut kahteen asti päivisin auki...

    Piilomaja: Makuja oli ainakin viisi-kuusi!

    Elinam: rapsakkaa oli juu!

    Isopeikko: Sinä sen keksit! Mulla alkoi oikein suu kostumaan kun ajattelen. Hmmm. jos reikä olisi vähän pienempi niin hilloa ja kermistä menisi sinne kohtuullisempi määrä!

    Omanaminttu: muuten juu, mutta rapsakampi ja sitten oli se makujen kirjo.

    VastaaPoista
  7. Hauska postaus! Putkipitkoa pitä päästä maistamaan seuraavalla Tampesteri-vierailulla!

    VastaaPoista
  8. Täh? Onko täällä tuollainen? En ole huomannutkaan/tiennytkään. Nimim. ko. torin reunalla opiskeluvuotensa asunut, jonka on pakko päästä näyttämään lapsille ja itselle ja maistamaan kans. Pääsiäistä!

    VastaaPoista
  9. En ole kauheasti makean ystàvà, mutta tuo maistuisi minullekin. Sisàlle voisi vielà tunkea jotain hyvàà, joka sitten valuisi pitkin rintapieluksia.

    VastaaPoista
  10. Oo, näyttää herkulliselta. Tampereellako se oli?

    VastaaPoista
  11. Tamperreellahan se juu. Kipin kapin maistelemaan...ja voihan sen itse täyttää, jollakin...tai vaikka seuraavalle päivälle jääneen jo vähän kuivahtaneen.

    Minulle tulee täälä kotona nyt hirveä vohvelinnälkä, kun ajattelen niitä täytteitä, hilloa ja kermavaahtoa.

    VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.