perjantai 4. syyskuuta 2009

Keittoa kauden vihanneksista


Meillä on lähinnä oltu tällä viikolla.
Katsottu video toisensa perään. Naposteltu.

Ja se alkaa tuntua.

Niinpä menin vihreän himossani kauppaan.
-ja kas, kesäkurpitsa halvimmillaan!
Mitä siitä voisi tehdä...no kevyen keiton.
Mikäs sen kanssa sopisi? No jokin juustoinen.


Kurpitsat palasiksi ja hautumaan.
Oheen paistetut sipulirenkaat, sienet ja tomaatit.
Yrttejä omalta pihalta -molempiin.


Inkivääristä keittoon kirpsakkuutta.Kippari savujuusto -ruokakermaa. (Se siitä kevyestä) Ja vielä kun löytyi pala suolaista halloumjuustoa jääkaapista niin kuutioiksi vaan ja mukaan (samaan konkurssiin siis). Olipas hyvää!


******

Aamun Metrossa oli kiva kolumni. Tulin hyvälle tuulelle ja siitä innoittuneena repäisin kolumnistin nimen talteen ja laitoin ensinmäistä kertaa elämässäni palautetta sähköpostiosoitteeseen suoraan kirjoittajalle. Kiittelin arkijärkisestä ja mieltäylentävästä kolumnista. Ihana lukea välillä lämmöllä ja lähimmäisenrakkaudella kirjoitettua asiaa vailla satiiria ja uhoa.

7 kommenttia:

 1. Namskis, tekisipä hyvää tuollainen "kevyt"keitto eilisen riekkummisen jälkeen.

  Kiva kun pääsitte käymään Välkkeessä :)

  VastaaPoista
 2. Minäkin ajattelin sanaa 'namskis' ruokaohjetta lukiessani. Jatkuva sieniruokien syöminen kaipaa jo vaihtelua. Vaikkapa kesäkurpitsasta.

  VastaaPoista
 3. Olen koko kesän syönyt kesäkurpitsapaistosta, ensin juustokuorrutteisena-ja kun se alkoi tuntua että näkyä- jätin kuorrutteen pois. Hyvää oli niinkin.
  Syksy on minulle aina sitä soppaikaa, muutoin en välitä. Tätä voi vaihteeksi kokeilla. Tänks!

  VastaaPoista
 4. Hei, eksyin tänne eilen ensimmäistä kertaa ja selasin merkinnät alusta viimeisimpään saakka. Pidin. Niin paljon, että nukkumaan mennessä vähän ärtyneenä kerroin miehelle löydöstäni ja puhuin "taas yhdestä ällöttävän ihanasta vanhasta talosta". Kateellisia me siis vain ollaan!

  VastaaPoista
 5. Valkoinen persilja: Paras näyttely pitkään aikaan! Vaikka kyllä Nanna Susikin teki minuun vaikutuksen syksynäyttelyllään.

  Lissu: Jatkuva sieniruokien syöminen! Saan syyttää itseäni, kun en saa lähdetyksi metsään, mutta kadehdin teidän sienipainoitteista ruokavaliotanne. En tiedä mihin suuntaan tästä helsingistä lähtisin...

  Anonyymi: Kesäkurpitsapaistos onkin herkullista. Usein myös ihan vain viipaloin ja paistan pannussa molemmin puolin yrteillä maustettuna.

  Barbro v: Ällöttävän ihana onkin ihan osuvasti sanottu! Vaikka noin yleensä on ihanaa, niin kyllä täälä joskus saa olla kädet kyynerpäitä myöten siinä itsessään kun putket renkkaa ja aina löytyy muutakin remppaa..

  VastaaPoista
 6. Hyvän kuuloinen resepti. Olen niiiiin kyllästynyt meidän kotiruokiin, aina vain makaronilaatikkoa ja porkknakeittoa, että taidanpa kokeilla tuota vihreää vaihteeksi. Tosin eihän täältä mitään savujuustoaruokakermaa saa, mutta jotain valkoista tököttiä lorauttaa niin eiköhän se toimi.

  VastaaPoista
 7. Vilijonkka: Oletko koittanut porkkanakeittoa säväytettynä tuoreella inkiväärillä? Opin tämän työpaikan edelliseltä kokilta. Tosin työnnän sitä inkivääriä aina ja kaikkialle.

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.