keskiviikko 9. syyskuuta 2009
Nyt se alkoi
Sadonkorjuu.
Osa tomaateista on vielä kuin pienet helminauhat. Tuskin saan niitä valmiiksi asti ulkosalla. Kaivoin viime vuonna juurineen päivineen ja toin ämpäriin kuistille kypsymään. Jotenkin tuntuu, että tahdon päästä helpommalla tänä vuonna. Siispä juuresta poikki vaan ennen yöpakkasten alkamista ja sisälle roikkumaan. Muistaako joku pitikö olla kylmässä ja viileässä vai huoneen lämmössä?
Tomaatit kuin helmet.
Omenoita ei tule tänä vuonna riittävästi mehua varten, mutta parempi laatuisia ovat. Viime vuonna kävimme puristamolla tekemässä tuoremehua. Tänä vuonna teen sosetta.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Naminami. Musta tuntuu että olen korjannut satoa jo vähän liikaa, tai siis syönyt sen. Kermaista sienimuhennosta ja -piirakkaa. mustikka- ja puolukkapiirakkaa. Hyytelöitä ja muita hilloja jätsiksin kanssa. Housut kiristää ja puristaa kaikkialta, kohta pitää siirtyä vain hameiden käyttöön. :)
VastaaPoistaNäyttää muuten hienoilta nuo valuvat tomaattitertut :)
VastaaPoistaOlen kypsyttänyt tomaatit pahvilaatikossa huoneenlämmössä pimeässä.Päivittäin napannut laatikosta kypsyneet pois.En tiedä miten muut tekevät,mutta hyvin toimii näin.Terveisin Emäntä.
VastaaPoistaHuoneenlämmössä ja pimeässä. Tai sitten säilötyt vihreät tomaatit? Mun herkkua.
VastaaPoistaHerahti vesi kielelle omenoista. Ihanan herkullisen näköisiä, nam!
VastaaPoistaHeli
Huvitti tuo Valkoisen persinjan sadonkorjuu!
VastaaPoistaKiitos ohjeista Emäntä ja Teija.
-Säilötyt vihreät tomaatit!? Kuulostaa ihanalta, saanko ohjeen? Pelkään, että en saa kaikkia pikkuruisia kypsiksi asti.
Heli: Omenat todellakin innoittaa leipomaan tänävuonna. Tulkaa piirakalle ;)
Heissan taas! Oon tehnyt tämmösellä ohjeella: keskipohjanmaa.net/gen/364932.asp
VastaaPoista(tulee yhtä hyviä, kuin äipän..)
Kotikokki.net näkyy olevan (hakusanalla säilötyt vihreät tomaatit) sama ohje, kumpikohan mahto olla olemassa ensin? :D
Mä en aina oo ottanu kuoria pois, pienimmistä varsinkaan.
Teija: voi kiitos! luulenpa, että viikonloppuna purkitetaan tomaatteja! Nyt vaan sieviä lasipurkkeja keittämään.
VastaaPoistaKauniita nuo raakiletomaatit. Vihreitä helmiä kuten sanoit.
VastaaPoista