sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Koukussa ja puikoissaTiistaina kävin taas lankakaupassa, koska nyt oli saatava vihreän keltaista ja ihana pompulalankakin tarttui mukaan. Kotona kakssataa keskeneräistä... Nostan hattua niille joiden käsityöt valmistuvat vauhdilla ja hyvässä järjestyksessä ...tai kunhan vaan ylipäätään valmistuvat!

No tämä myssy valmistui. Ja nyt voin loistaa syksyn väreissä. Valitettavasti silmäkin tahtoi kulmaansa syksyn sävyt. Luulin aina, että silmän mustumiseen tarvitaan kunnon rysäys, mutta näköjään pienelläkin kopauksella saa lilan luomivärin. Vesikannulla kopautin,ei juuri edes sattunut. Aamulla peilissä odotti yllätys.

Pompulalanka on kuin lumipallo. Pehmoisen smettista ja konepestävää. Kun on saanut silmukat luotua, työ etenee nopeasti. Kahdeksalla silmukalla tekee kaulahuivin levyistä. Puikot 9 tai 10.

12 kommenttia:

 1. Pampulanka näyttäisi hyvältä myös baskerissa.

  Voi silmäkulmaasi. Mua heitti lapsi joskus harjalla naamaan, kun oli pieni. Oli kauhea musta silmä monta päivää ja töissä vaan piti käydä.

  VastaaPoista
 2. No huh mikä silmä! Onneksi lila on syksyn kuuminta trendiväriä... tasapainoita maalaamalla toinenkin! :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis baskeri. Ja huh tuota silmää! Katsoin ensin, että ootpa lähtenyt revitteleen oikeen kunnon luomivärillä :)

  VastaaPoista
 4. Auts! Toivottavasti väri laskee pian.

  Ihana kaulahuivi tulossa pompulalangasta! Täytyy vaan ihailla ahkeruuttasi käsitöiden saralla. Jospa sitä itsekin aktivoituisi ensi vuoden puolella opiskelujen loppuessa... Blogisi ainakin toimii hyvänä inspiraation lähteenä.

  VastaaPoista
 5. Hui, saitpa makeen goottimeikin silmääsi... kohta se on kellertävän vihertävä. Pikaista paranemista silmäparalle!

  Niin kauniinväristä lankaa ylimmässä kuvassa. Osatapa kutoa/virkata itsekin..

  VastaaPoista
 6. Onpa jännää lankaa tuo pampulainen, en ole ennen tutustunut.

  Oi voi silmää...

  VastaaPoista
 7. Voi pompula tuota silmäkulmaa, mahtaa olla pipi. Laitatko feikiksi toiseen luomeen violetin meikin ;)

  VastaaPoista
 8. Tykkään tuosta myssykästä! Toivottavasti silmäsi tokenee tärskystä pian...

  Täällä kans yksi, jolla niitä keskeneräisiä ja vielä sitäkin enemmän uusia suunnitelmia..

  VastaaPoista
 9. Hattusi on kuin pieni aurinko! Sua ei ehkä naurata, mutta silmäkulmasi sävy natsaa komeasti hatun kanssa.. västavärit :D

  VastaaPoista
 10. Katsoin aluksi, että onpa rouheaa luomiväriä. Auts.

  Mutta tuo pompulalanka on aika inspiroivan näköistä, mistä moista löytää? Meikäläinen tarvitsisi jonkun nopsaan etenevän neuletyön, jotta neuleblokkini avautuisi.

  VastaaPoista
 11. Kiitos kaikki!
  Silmä ei ole vähääkään kipeä, mutta väri vaan ei ota haaletakseen!

  Näin neljäntenä päivänä olen jo oppinut laittamaan ensin verenpurkauman päälle peitevoidetta ja ottamaan sitten mallia tehdäkseni toiseen silmään samankaltaisen meikin. Toimii kuulemma. Itse olen yhä kiusaantunut ja skeptinen.

  Liivia: pompulalangasta itsekin ajattelin baskeria, nyt kun pääsin sinuiksi taas baskereiden kanssa monen vuoden tauon jälkeen.

  VastaaPoista
 12. Benglia: neuleblokki aukeaa tällä! Lankaa myi ainakin Helsingin Fiinaneule. Siellä käy ilokseen siksikin että on myös ihana palvelu!

  http://www.fiinaneule.fi/

  Unohdin nimen, voin katsoa huomiseksi.

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.