tiistai 12. tammikuuta 2010

Karhunpesä parrasvaloissaTänään meillä kävi elokuvaväkeä. Pyörähtivät mittailemassa, tarkastelemassa kuvakulmia ja pohtimassa lavasteita. Ensimmäinen kuvauspäivä helmikuun alussa ja kesällä sitten kaksi lisää. Karhunpesä lainataan kodiksi nuorelle parille toista kertaa, vaikka ensinmäinen elokuva ei ole vielä tuutista ulos tullutkaan.

15 kommenttia:

 1. Onpas jännittävää! Aina olen ihmetellyt, kuka noissa elokuvien elokuvataloissa asuu...

  VastaaPoista
 2. Aika hauskaa! No kustannetaankos teille sitten hotelli siksi aikaa, vai käykö ne vaan esim. päivisin?

  VastaaPoista
 3. Kirjailijatar: Tässä tapauksessa ainakin joku jonka postilaatikkoon on aikoinaan laitettu lappu, että talonne sopisi tekeillä olevan elokuvan kulisseiksi.

  Kotivalo: joudumme vissiin muutamaksi päiväksi evakkoon, sillä talo lavastetaan edellisenä päivänä sitten seuraavana päivänä pukkaa aamukuudelta väkeä täyteen ja sitten vielä puretaan.

  Lissu: juu, saa nähdä mitä tästä tulee. Tahtoisin jo nähdä sen edellisenkin!

  VastaaPoista
 4. Voisi olla mielenkiintoinen kokemus nähdä oma kotinsa sitten kuin se olisi oikeasti jonkun muun koti.

  VastaaPoista
 5. Itseasiassa niin on! Näin kerran oman rakkaan kaksioni vuosi sen jälkeen kun olin muuttanut pois. Menin halkemaan jotain ulkovarastoon unohtunutta, ja hain avaimen uudelta omistajalta ja hän ilokseni kutsui kynnystä pidemmälle!

  Voisin kuvitella että tämän meidän talon entiset omistajat eivät enään tunnistaisi taloamme remonttiemme jälkeen. Täytyykin vinkata heille kun elokuvat tulevat.

  VastaaPoista
 6. Heippa! Tulin kurkkimaan, ja onpa kerrassaan kiva blogi! Sait välittömästi uuden lukijan :)
  T. MariaW

  VastaaPoista
 7. Ja tähän sanoon OOOH! Mielenkiintoista! :)

  VastaaPoista
 8. Empäs ole ikinä edes ajatellut, että elokuvien lavastekodit saattaisivat olla jonkun ihan oikeita koteja. Hmm...

  VastaaPoista
 9. Jännää! Mielenkiintoista tosiaan nähdä oma koti muiden silmin.

  VastaaPoista
 10. Suomalaisten elokuvien budjetti on niin minimaallinen, että kuvauksia varten ei sen kummemmin rakenneta, ellei ole ihan pakko. Samaa kotia saatetaan käyttää useastikin. Kuvataan eri huoneissa, vaihdetaan vähän tekstiilejä ja huonekaluja.

  VastaaPoista
 11. Onpa jännittävää! Vinkkaa kun elokuvat tulevat niin pääsee näkemään uteliaat, kuten tämä :D

  VastaaPoista
 12. Mitä jos vaikka kissa raatelisi filmin kannalta keskeisen sohvan kuvauksien välillä? (Varsinainen jossittelija minäkin.) Tai te päätättekin myydä talon?

  Katsoimme toissailtana dvd:ltä Härön uusimman ja jonkin aikaa myös kommenttiraitaa, jossa ohjaaja kertoi todella mielenkiintoisesti vanhan maalaistalon lavastamisesta pappilaksi. Täytynee jatkaa jokin ilta, niin oli mielenkiintoista päästä ns. kulissien taakse ja oppi kuinka jokaisella yksityiskohdalla oli merkityksensä.

  VastaaPoista
 13. Parolan asema: kyllä mä sit meuhkaan täälä ;)

  Vilijonkka: Huh, toivon todella ettei meille tule tarvetta myydä taloa ennen heinäkuuta...eikä sen jälkeenkään! Ja tuskimpa sitä tällaista taloa niin nopeasti edes saataisiin myytyä...

  Heillä on vakuutus, ja luulen että sitten vain muutettaisiin vähän kuvakulmaa tai jotain. Esim teemme kyllä vähän remonttiakin tässä välissä, mutta mitään isompia emme muuttele.

  Puhutko siitä Postia pappi Jaakobille? Just katsottiin se eikä huomattu katsoa extroja. No, höh.

  VastaaPoista
 14. Mielenkiintoista ja jännittävää! Odottelen täällä lisäpostauksia aiheesta...

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.