perjantai 29. tammikuuta 2010

Valitusvirsi

Luulen jo eilen illalla ponnistavani aamulla töihin, mutta yöllä tulee takapakki. Huoneilma on rutikuivaa, koska pakkasta on -20 ja patteristo posottaa täysillä. Herään yöllä pistävään kipuun kun poskiontelot huutavat kosteutta. En jaksaisi millään nousta, mutta käyn asettelemassa märkiä pyyhkeitä patterin päälle, josko se luovuttaisi vähän kosteutta ilmaan. Aamulla mies tuo kukkasumuttajan, jolla koitan suihkia lisää kosteutta. Höyryhengitystä. Nenäsuihkeet ja duakt tuntuvat vain kuivattavan entisestään.

Ruokahalua on tiessään, mutta onneksi jogurttipirtelöt ja tuorepuristettu greippiappelsiinimehu menee alas. Bioroskis on kokoajan hedelmänkuorista täysi. "Jonkun" täytyisi taas kahlata vyötäröä myöden kompostille kippaamaan se. Enhän liioittele yhtään?

Tämä on valitusvirsi.

11 kommenttia:

 1. JA miksi, miksi kotona on aina sotkuista ja rumaa juuri silloin kun kipeää voisi antaa vain silmän levätä kauniissa kodissaan ja vaikka kimpussa tulppaaneja? Valivali.

  VastaaPoista
 2. Yritin miettiä sopivaa säveltä tähän virteen.
  Uskon että se Oi herra jos mä matkamies maan...-sävel voisi käydä.

  Kotona on sotkuista ja rumaa silloin kun siellä on sairaita jotta ne sairaat eivät surkeudellaan liiaksi tekisi kontrastia ympäristösä kanssa.

  VastaaPoista
 3. Hyvä on Violetin kommentti, muistan sen seuraavan kerran kun pärskin ja lattia on täynnä papermyttyjä.

  Ja miehelle kommenttiterveinen, luithan tämän "vihjeen" luithan?

  Itse sairastelijalle valkoinen persilja lähetää virtuaalikukan.

  VastaaPoista
 4. Hei, vai poskiontelo vaivaa? ootko kokeillu nenäkannua?se on ehkä yksi maailman parhaista asioista joita kannattaa ilosanomanlailla levittää...
  apteekit ja luontaistuotekaupat myyvät, sinne siis lämmintä ihonlämpöistä vettä ja jodioimatonta hienojakoista merisuolaa ja rumpsutettaan ja valutetaan eka toisesta sieraimesta ja sit toisesta... ite oon hoitanu pahatpahat heinäallergiat sillä ja yks ystäväni angiinan. Lääkäri oli määränny kovan antibiootti kuurin mut hänpä ostikin nenäkannun ja angiina oli tipotiessään!suosittelen lämpimästi!

  VastaaPoista
 5. Valitusvirret ovat vanhaa suomalaista kansanperinnettà! Hienoa semmoista. Silti toivon flunssallesi tervemenoa. Terveempàà viikonloppua.

  VastaaPoista
 6. Violet: Tavoitit tunnelman, juuri tätä "voi minä poloinen mato matala maan" virttä veisaten tämä aamu alkoi.

  Totta, joskus sitä terveenäkin tuntee nukkavieruksi olonsa kun oikein fiiniin paikkaan joutuu.

  Valkoinen persilja: haha! Vaan tuolla on sellainen pakkanen, ettei autoton saa kukan kukkaa hengissä perille.

  Tanja: Kyllä täälä on nenäkannu! Mutta Jostain syystä sekin tuntuu nyt ihan kauhealta. Kirvelee entistä enemmän ja vesi pukkaa ulos silmistä ja korvista...tai ainakin siltä tuntuu...

  Lissu: Juuh, itkijänaiset kehiin. Joskus kunnon itkuvirsi helpottaa, ei tarvi esittää urhoollista, eikä olla hammasta purren positiivinen.

  VastaaPoista
 7. Valitusvirret ovat joskus paikallaan! Olosi kuulostaa tosi kurjalta, voivoi. Toivottavasti paranet pian!

  VastaaPoista
 8. Kirjailijatar: Valitusvirteni saa sen vaan kuulostamaan kuin minulla olisi pääkainalossa! Saan kohta jotain ystävän suosittamaa oliivinenäsuihketta, kun mies tulee kotiin. Ehkäpä se auttaa.

  VastaaPoista
 9. Voivoi, silisili, parane pian = ) Valittaa saa, koska se kummasti helpottaa. Tuo siivoussotkujuttu on niin totta.

  VastaaPoista
 10. hei,

  itsellä on myös tuo nenäkannu. Ja se on ihmeellinen taikakannu kyllä=) jos sinusta tuntuu,että se ei toimi,niin koita kuitenkin ahkerasti käyttää sitä. Itsellä jos on pahasti tukossa nenä,niin aamuin illoin ja vaika vielä päivälläkin n. puoliviikkoa viikko niin tulosta tulee. ekaksi se tuntuu kammottavalle,mutta pikuhiljaa menee ohi ja kaikki suihkeet voi jättää pois.
  jaksamisia sinne ja kokeile kannua kärsivällisesti, jos ei tunnu ihan hirveelle.

  VastaaPoista
 11. Tavallisesti nuhassa nenäkannua kyllä ahkerasti käyttelen, mutta nyt on jokin omituisuus, sattuu ihan vietävästi, vaikka ilman suolaakin koitin. En tiedä onko limakalvo jotenkin puhki, mutta järki sanoi että nyt ei kannata väkisin.

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.