sunnuntai 17. tammikuuta 2010

UninappulaUni ei tullut eilen. Ajatus kiersi kehää. Hain piikkimaton sänkyyn ja kävin siihen peiton alle selälleni. Hetken ajattelin taas vain, että ai-jai-jai peffaan pistää liikaa -ja sitten heräsin. Olin nukahtanut todennäköisesti vain hetkiseksi, mutta hivuttauduin matolta patjalle ja nukahdin heti uudelleen.

Aamulla olin ihmeissäni. Olin kyllä kuullut tutuilta, että nukahtelevat piikeille ja ihmetellyt, että makoilevat siinä tunninkin verran. Itse olen kokenut mukavaksi vain 10-15 minuutin akupainannan. Ja luiseva kun olen, silloinkin joudun laittamaan jonkin pienen pehmusteen ristiselän alle ulos pistävän nikaman ja patjan väliin.

Luulen, että aloitan unet maton päältä tänäänkin.

10 kommenttia:

 1. Meillä myös ukkokulta rentoutuu matolla täysin, ja saattaa kuorsata tunninkin alku-unet siinä = ) Minä en uskalla edes kokeilla!

  VastaaPoista
 2. Nousin just siestalta - piikkimaton pààltà. Ei ihme, ettà tuote oli yksi joulun suosikeista.

  VastaaPoista
 3. En ole päässyt kokeilemaan piikkimattoa, mutta moni on kehunut. Taisi piikki osua tosiaan hyvään akupisteeseen, kun noin sammahdit piikkien päälle :)

  VastaaPoista
 4. Pirkko tahtoo oman piikkimaton!

  VastaaPoista
 5. Kotivalo: miten olet malttanut olla koittamatta?

  Lissu: joo, piikkimattotauko kesken työpäivän tekisi terää. Varmaan vähentäsi kolotuksia, jos työntekijät rentoutuisivat kerran päivässä.

  Kirjailijatar: luulen, että teho perustuu rentoutumiseen ja keskittymiseen.

  Minulle tästä on tulossa meditaation korvike.

  Pirkko: hus kauppaan, niitä saa nyt halvalla joka putiikista.

  VastaaPoista
 6. Oman mattoni ostin jo kesällä ja pois en luovuta.Meillä on muuten ihan samanväriset matot;).

  VastaaPoista
 7. Vastavierailulla blogissasi, heippa :) Kivalta näyttää, tutkin vielä vähän lisää .. :)
  Piikkimattoa en ole kokeillut, mutta sait kuulostamaan sellaiselta että varmaan pitää jossain kokeilla....olen kyllä tosi kipuherkkä; pystyisinköhän tuossa makoilemaan ..? ;D

  VastaaPoista
 8. Maamaa: Luulen, että se kasvattaa kipukynnystä. Ja kun siinä päällä ei voi hyöriä ja viuhtoa, täysi hiljaisuus rauhoittaa tällaisen levottoman kuin minä tehokkaasti.

  VastaaPoista
 9. Minä nukahdan helposti matolle. Nykyään piikit eivät edes kunnolla tunnu! Käytän joka ilta noin 20-40 minuuuttia ennen nukkumaanmenoa (siis jos en nukahda suoraan).

  VastaaPoista
 10. Annika: No sulla ei varmaan alussakaan tuuntunut liikaa. Itse ihmettelin sitä niin paljon, että kävin jooga-kaupasta kysymässä onko mun piipahduksistani mitään hyötyä. Sain vastauksen että 20 minuttiin asti teho kasvaa ja 40 minutin jälkeen ei enään makailu hyödytä joskaan ei haittaakaan.

  Mut kyllä on selkä verevän värinen kun matolta nousee 15 minutinkin jälkeen olen huomannut.

  Varmaan yksilöllistä miten kukakin reagoi, kuten vaikka akupunktiokin.

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.