maanantai 20. kesäkuuta 2011

Unikkoaika - Viides kesä


Unikon ryppyisen paperiset perhosen siivet työntyvät karvaisen kilven alta. Tänä viidentenä kesänä poimin ensikertaa maljakkoon. Kun sitä ei tuuli ja sade piiskaa, se aukaisee lehtensä aivan ammolleen vaakatasoon ja jaksaa sinnitellä niin jo neljättä päivää."Päivänvarjolla" on läpimittaa 18 cm!


PS. Olen ihastunut tänään lisäämääni hakukenttään. Se toimii! Läydän nyt itsekin blogistani arkemme virstanpylväät helpommin! Suosittelen.

8 kommenttia:

 1. Kauniit kuvat! Ja miten upean väriset kukat. Oma puutarha olisi kyllä jännittävää omistaa, mitähän itse saisin kivenkoloista ilmestymään... :)

  VastaaPoista
 2. Just niin, ajattelin kanssa maljakkoon hakea, vaan enpä ole vielä hakenut. hmm, no nyt tiedän että hyvin kestävät vaasissakin nämä unikot.

  VastaaPoista
 3. Voi kiitos näistä kuvista, ihailen mykistyneenä, kaunis kaunis!!!

  VastaaPoista
 4. Juuri tulin kotiin ystäväni luota, jossa käväisin ihailemassa hänen puutarhaansa ja huokailin samanväristen pionien edessä. Sain lupauksen, että saan ko. unikon siemeniä...voin kokeilla, viihtyvätkö mökillämme. Upea tuo väri ja tumma sisus!

  VastaaPoista
 5. Kyllä luonnon symmetriantaju on hämmentävän kaunista. Ihan kuin musteella vedetyt, nuo pensselinjäljet terälehdillä.

  VastaaPoista
 6. Tytti: En tiedä juuri parempaa, kuin puutarhat, kun primääritarpeet luetaan alta pois. Melkein sen voisikin luetella ihmisen primääritarpeiksi, kasvunihmeen seuraamisen muodossa tai toisessa ;)

  Eija: en tiedä onko siinä niksiä, mutta valitsin juuri raollaan olevia, sellaisia, jotka eivät kestäisi kauaa aueta, mutta eivät olleet vielä auki.

  Himalaiden: kiitos sinulle!

  Intian minttu: Jos sulla on kovin hapan havumetsäinen mökkitila, niin laitappa vähän kalkkia ja kuohkeaa multaa siemenillesi kasvualustaksi!

  Ilonpilkkuja: ni niin on. Unikkopelto olis kyllä herkullinen maalauksellinen inspiraationlähde. Ei ihme että yks muuan Marimekkokin on tehnyt sillä miljoonia.

  VastaaPoista
 7. Mahtavat kukat! Ja upeat kuvat, kiitos! Mun unikkokuume alkaa vaan kasvaa, pakko ensikesäksi saada omaan puutarhaan.
  Olet myös uusinut sivussa olevat kesänkorvalla kuvat ja nekin on kivoja.
  Ja nuo kultatossukat, huoh, ihanat.

  VastaaPoista
 8. Elämäni matkat: vähän uutta sivuille juu! Meillä kahta unikkoa nyt, ja juuri tänään löysin herkän valkoisen unikon, joka olisi ehkä istunut paremmin ryhmään...no ehkä siirtelen taas joku kesä näitä keskenään ja hankin sen valkoisen...

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.