maanantai 13. kesäkuuta 2011

Vieras(ta)Heräsin viileään tyhjään taloon. Se tuntuu ihan absurdilta verraten viikonlopun vilskeeseen, hautovaan helteeseen ja väenpaljouteen. Se muistuttaa siitä, miten nopeasti asiat voivat muuttua niin hyvään kuin huonoonkin, ja nyt en puhu vain säästä.

Puhun varomattomasta kommentista, murskaavasta diagnoosista tai kulman takaa kaahaavasta autosta. Tai vastaavasti onnenkantamoisesta, palasten loksahtamisesta paikalleen, oivalluksesta, tai silmät aukaisevasta sattumasta. Mitään dramaattista ei ole sattunut, kunhan siis vain puhun.* * *

Pikkuveli aveceineen tulee illalla. Hän on ollut vuoden verran Saksassa ja nyt kokemusten lisäksi on tuomisena espanjatar, tyttö, jolle etsitään au-pairpaikkaa Tampereenseudulta tai hyvien yhteyksien päästä sieltä. Vinkit otetaan vastaan. Ottaisimme hänet itse, mutta varsinaista tarvetta olisi vasta puolen toista vuoden päästä, eikä meillä ole aikaa nyt pykätä väliseiniä ja järjestää ylimääräistä huonetta.

6 kommenttia:

 1. Onpa sympaattisia kuvia, varsinkin tuo kärpäskuva ja puutarhakuva kertovat niin paljon.

  VastaaPoista
 2. Ai kauhee! Mulla oli jäänyt tää sivu koneelle auki ja kun kävelin ohi niin säikähdin ensin, että meidän näytöllä seisoo noin suuri kärpänen! :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos Maire! Täälä sisällä on nyhjätty koo päivä.

  Anna: Karsee ajatus. Kärpäslätkä pitäis korvata tennismailalla.

  VastaaPoista
 4. Kuulehan...kaaduin viime tiistaina keskelle vilkasta autotietä tuolla keskustassa...sen lisäksi oli vähällä - erittäin vähällä! -etten jäänyt auton alle.
  Ja silloin ajattelin (kun siitä nousin tärisevänä) että asiat voivat/voisivat muuttua kyllä aivan ÄÄRIMMÄISEN nopeasti aivan katastrofiin asti.

  VastaaPoista
 5. Jopas pikkuveljesi tuo mukavan 'matkamuiston'. Varmaan lòytyy jostain espanjattarelle tòità. Muuten - minà inhoan kàrpàsià, jàlkikasvu ei halua pahaa kàrpàsellekààn!

  VastaaPoista
 6. Piilomaja: Näin juuri. Vähältä pitejä ja joskus vain sivuta katsoen muiden kohtaloita sopivissa määrin saa tavallisen arjen tuntumaan juhlalta.

  LIssu: niin toi!! olen ihan myyty ja niin oli tuo perhekin jossa jo kävivät näytillä, tuossa kaupungin toisella puolen.. Toivon että plikka päättää ottaa pai,kan vastaan, saan ehkä pikkuveljenkin sitten kylään useammin!

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.