keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Lyhyitä iltoja



Illat menevät niin nopeasti. En kerkeä nukkumaan. Aamulla olen taas väsynyt. (Olen koittanut järjestää kaappejakin taas.) Mutta eninmäkseen olen tehnyt pienremonttia:

Eilen valitsin tapetit. Parketoin niin, että liima kärysi. Poltin siinä samalla koiran ruuankin pohjaan. Kesti vähän aikaa ennenkuin erotin sen liiman käryn läpi. Olohuoneen ja yläkerran toisen huoneen lattia on jo valmis. Tämä makuuhuoneen lattia saa nyt kuivaa ja sitten maalataan valkoiseksi.
Nukkekoti etenee.




Parketti on pöytätabletin bambun säleistä. Lundbyn rähjäisen nukkekodin ostin 2 eurolla Hietalahden kirpputorilta toissa kesänä. Oikeaa remonttia on ollut niin paljon, etten juuri ole ehtinyt puuhailemaan tämän kanssa. Seinän olen kaatanut, saadakseni pienoismalliin mukaeltua lasikuistimme. Muut seinät maalasin samalla norsunluun valkoisella maalilla kuin oikeat seinämme.

"Minäkin" sain uudet vaatteet. Olipa kertakaikkisen hankalaa saada tehtyä nukelle yhtään mitään noin miniatyyrikokoista päälle. Nukella oli nolo merimiespuku päällä ja tukka oli kihara punainen kun ostin sen. Eikä askartelukaupasta löytynyt tummanruskeaa nuken tukkaa. Mutta mitäpä sanotte pitkästä tukastani. Koira tuskin kaipaa karvojaan. Sillä niitä riittää. (On muuten myös valitettavan sähköinen kuin omanikin näillä pakkasilla.)







Mistäkö moinen touhu ja tohina? Olen yksin kotona.

15 kommenttia:

  1. Olemme kavereiden kanssa miettineet useinkin käyttöä koirien ja kissojen karvoille, mutta tuo on ehkä luovin valinta!! :D

    VastaaPoista
  2. Menin menin remonttikoukkuun ja sitten jàin nauruloukkuun!

    VastaaPoista
  3. Rupesin kesken lauseen ihmettelemään tuota parkettisanaa, ettei yhtään kuulosta teidän talolta...

    Upea pääkuontalo, kelpaisi moinen kaupaus minullekin!

    VastaaPoista
  4. Oon kerran ennenkin mennyt hetkeksi ihan täysillä sun nukkekotikuviin mukaan;) Noi mahtavat peiliovet hämää hyvin. Upeeta lattiaa oot tehnyt!

    Ja Sinä olet ihan itsesi oloinen <3
    -pirkko

    VastaaPoista
  5. Katsoin ensimmäistä kuvaa ja ihmettelin että mihin ihmeeseen olet ryhtynyt yksin kotona. Kahden huoneen lattioiden korjaamiseenko? Sitten vielä katsoin että näyttääpä kuva jostainsyystä ihan nukkekodilta. Peijakas että saitkin huijattua, nukkekotihan se siinä :) Kaunis on ruskea tukkasi.

    VastaaPoista
  6. Maiku: juu, ei tuosta meidän koirasta villapaitaan riitä aineksia!

    Lissu: sainpas sinut lankaan!

    Vilijonkka: niin, puulattiaa kai minä tänne nukkikseenkin laitan, kun maalikin päälle tulee.

    Itseasiassa meillä on kotona ylhäällä puulattiat ja alhaalla vanha kulahtanut tammiparketti.

    Pirkko: Vähän lisäsin tukalle, mittaa -saahan sitä haaveilla...

    Valkoinen persilja: Ihan kaikkeen en sentään yksin ryhdy, vaikka sisukas olenkin :)

    Meidän makkarin lattiahan pitää itseasiassa avata. Ja siitä hommasta toivon miehen ottavan pomon roolin.

    VastaaPoista
  7. Kiva nukkisprojekti sulla menossa!
    Hyvä idea käyttää koirankarvaa nuken tukassa! Eikös mineily olekin ihanan rentouttavaa puuhaa? Minä toteutan mininä monta haavetta, joita ei koskaan tulisi toteutettua oikeassa elämässä...

    t.toinen Lissu

    VastaaPoista
  8. Tulin tänne vastaamaan sun kyselyyn, kun sulla on tämä aihe täällä sopivasti esillä. Mulla ei siis ole mitään suosikki nukkekotisivuja joita vahtaisin. Olen aina tarpeen mukaan googlettanut jos olen etsinyt muiden tekeleitä. Suomessakin on valtavat määrät ihania nukkekotisivuja ja blogeja. Parhaita tietysti ne, joissa on ohjeita rakenteluun. esim. vaikka tämä http://www.surffi.net/~nukke/

    Ja juu barbie-koossa ON helpompi näpertää :-)

    VastaaPoista
  9. Sinä teet juuri sitä, mistä minä olen pelkästään haaveillut. Lapsi leikkii minun vanhalla Lundbyllä, jossa on tosiaankin 70-luvun sisustus. Toisaalta aika retroa, mutta tosi pimeää. Olemme yhdessä suunnitelleet remonttia, mutta mitään ei ole vielä tapahtunut. Sattumalta juuri tänään bloggasin nukkekodista, kun en ollut täällä sinun blogissasi vielä käynytkään.

    VastaaPoista
  10. :) Se toinen Lissu: Mineily tosiaan mitä rentouttavinta! Saa käyttää luovuuttaan ja keksiä, että mistä tuon tekisin.

    Minulla on tarkoitus tehdä talostamme pienoismaailma, mutta voi olla että minäkin retkahdan myös toteuttamaan toteutumattomia haaveita.

    Maria: Kiitos linkkivinkistä! Hyvä kun oli ihan konkreettisia teko-ohjeita! En jotenkin tajunnutkaan että itse voi amatöörikin tehdä noin paljon, kunhan vaan saa vähän käytännön neuvoja. Saa nähdä mitä tulee tehtyä.

    Kirjailijatar: voi Nukkekotisi on niin nostalgisen retro! Kiva postaus, kävin kurkkimassa!

    VastaaPoista
  11. Täydestä meni täälläkin. Mutta hieno lattia siitä tulee joka tapauksessa! Ja wau, mikä tukka!

    VastaaPoista
  12. Hienoa on, vaikka itseäni ajatus siitä että oikean kodin lisäksi pitäisi laittaa vielä nukkekotiakin, suorastaan ahdistaa. Miehelle sitä vastoin voisin vinkata, että käy vähän netissä surffailemassa, kun ovat tytön kanssa aloittamassa nukkekotiprojektia, tosin ihan rakennushommista asti, eli kunhan nyt saisivat seinätkin pystyyn :)

    VastaaPoista
  13. Minäkin menin lankaan ensimmäisen kuvasi kanssa:) Mukava seurata miten edistyy! Laitoin blogiini kuvia uusimmista nukkekoti-hankinnoista. Myöhemmin tulee kuvia koko talosta.

    VastaaPoista
  14. mun nukkekotiprojekti seisoo kun mä en löydä hyvää liimaa. kaikilla on vain kerrottu liimaa pintaan ja kiinni. mutta mitä liimaa ootte käyttäneet lattialautojen liimaamiseen. erikeepperi on liian hidasta kuivamaan... ja pikaliima liian tujua.... mä yritän liimata siis tälläsiä jäätelötikkuja puuhun kiinni

    VastaaPoista
  15. Kävin kurkkimassa nukkekoti projektiasi.Kiitos lattia vinkistä! :)

    VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.