lauantai 12. kesäkuuta 2010

MysteerilaatikkoEnsimmäistä kertaa elämässäni minulla yöpöydän laatikko. Se on valkoiseksi maalaamani vanha Ikean kuutio, johon olen yhdistänyt talonpoikaispöydän laatikon.

En tiennyt, että yöpöydänlaatikoista saattaa sukeutua varsinaisia omistajansa arjen läpiluotauksia. Ainakin minulla sinne kertyy kaikenlaista tavaraa siksi, että se on ikäänkuin viimeinen pysäkki unen ja valveen välillä. Siksi se on myös jotenkin herkkä ja hauras paikka. En sanoisin kenellekään, että "se on yöpöydän laatikkossa, ota sieltä!".

laatikossa on muunmuassa:

Mummon kutomat villasukat
Bodyshopista ostettu hierontarulla -osoittautui huonoksi -enemmän kutittaa kuin hieroo. Minulla on valikoima erilaisia hemmottelukapistuksia, joista ehdottomasti paras on sellainen metallinen vispilä jonka voi upottaa toisen päänahkaan, tiedättehän?
Paulo Coelhon Elämä -mietelausekirja
Kynä ja muistikirja -jos jokin askarruttaa mieltä kirjoitan sen ylös ja nukahdan
Riitttää jo! -kirja kuluttamisesta ja kaiken liiallisuudesta
Erinäinen määrä hiuslenkkejä ja solkia (ahaa, täälä ne siis ovat)
Homeopaattinen kotiapteekkisetti 12 tärkeintä sokeripalleropulloa nätisti rasiassa
Auringonhattu-uutetta ja Thaimaasta ostamani erinomainen luonnonyrtti-inhallaattori -sellaisia näkee nuhaisten ihmisten siellä nuuhkivan kaduilla kaiken aikaa. (näiden paikka se ei tietenkään ole, mutta ovat lojuneet siellä edellisestä nuhasta asti.)
Narua, kumkum bindejä, sähköpistokkeen suojus, yksi pelikortti,kynsiviila, korkkareiden varakorot, lisää kyniä, toinen pelikortti, kolikoita.... -???, älä kysy miksi


On varmaan niitäkin ihmisiä (sinulla?), joilla yöpöydän laatikossa on järkevästi nenäliinoja, hiusharja, burana ja muutama intiimitarvike. Ehkä minullakin kohta taas vähän aikaa. Ajattelin nimittäin siivota tuon laatikon ja siksi tulin tehneeksi tämän kummallisen inventaarion.

Rattoisaa sadepäivää!

17 kommenttia:

 1. Ihana yöpöydän laatikko sisältöineen... Miksi suotta sitä siivota.

  VastaaPoista
 2. Ihana aarrelaatikko! -Tää haluu tuommoisen itsekkin uuteen kotiin!

  VastaaPoista
 3. Simppeli ja kaunis yöpöytä! Aarrelaatikko...
  Minulla ei oo yöpöytää, ei vieläkään... ei niinkauan kun nuorimmaisen sänkyy on kiinni meidän sängyssä..

  VastaaPoista
 4. Sinun tavarasi vaikuttavat jotenkin ihan järkeviltä yöpöydän laatikon tavaroilta. Rupesin nimittäin juuri ihmettelemään, että miksi säilytän yöpöydän laatikossa muun muassa tärkeitä kuitteja ja saamiani äitienpäiväkortteja.

  VastaaPoista
 5. Jep! Minulla on muutama tuommoinen 'aarre'laatikko. Joskus loydàn oikealle laatikolle, yleensà en. Mutta usein laatikosta lòytyy kauan hukassa/tallessa ollutta tavaraa.

  VastaaPoista
 6. Oho, tuollaisen yöpöydän kanssa voisin ilolla elää - hieno, kaunis ja simppeli. Omani on laatikosto jolla ei ollut mitään muuta järkevää paikkaa talossa - mikä älytön syy! Ja sieltä löytyy ihan mitä vain, yläasteen luokkasormuksesta (yök!) punapuun kaarnasta, maalituubeista joogaohjeisiin ja palkkakuitteihin. Eli ei mitään mitä oikeasti tarvisi nukkumiseen..

  VastaaPoista
 7. Voi mäkin haluan yöpöydän!Mutta ensin täytyisi saada makuuhuone:)) me kun nukumme "yhdistetyssä olo,ruokatila,tv ja kirjasto sekä keittiöhuoneessa" -mulla on iso kori johon kerään (?) ja ajautuu pompuloita,namipapereita,kirjoja,lehtiä ..ja joskus myös kuopuksen omaa postia minulle.Hauska postaus tämä yöpöytä -juttu-kiitos!

  VastaaPoista
 8. Tuo kuulostaa hyvältä yöpöydänlaatikolta. Minulla ei sellaista ole, ja nyt kun mietin, ei varmaan ikinä ole ollutkaan, hmm... Mutta jos olisi, tuollaisia asioita siellä luultavasti olisi. Niin ja minun puolella sängyn alla on se vispilän näkäinen rautajuttu, jonka voi työntää päänahkaan. Hyih, inhoa sitä, se on aivan kauhea, mutta mies rakastaa sitä :) Mies yrittää aina joskus salaa tunkea päähäni kun nukun, siksi se on sängyn alla :)

  VastaaPoista
 9. Tämän postauksen luettunai ymmärsin, ettei minulla ole koskaan ollut yöpöydänlaatikkoa! Yöpöytiä kylläkin ja niillä kaiken maailman sälää pyörimässä.
  Hauska postaus!

  VastaaPoista
 10. Voih, viehättävä laatikko sekä sisältä että ulkoa.
  Joskohan tästä saisin sen kipinän, minkä voimin siivoisin omat yöpöydänlaatikkoni! Mulla on kolme laatikkoa piukassa mitäkummallisinta tavaraa...

  VastaaPoista
 11. Rva Pioni: jos kerrytän ja kerrytän sälää, ei mahdu kohta kiinni ;)

  Sari: varo vaan, kohta se on epämääräistä sälää pullollaan. Tai ehket ole kuin minä...

  Eve: jos olisi lapsi niin sitten vasta luulisi yöpöytää tarvitsevan, kaikki ne tutit sun muut joita yöllä työnnellä suuhun!
  Ja oma vesilasi on muuten ihan ehdoton!

  Pikkusisko: ehkä juuri siksi, kun sinne tulee säilöttyä kaikki se joka on hollilla. Etkös ole nuo kortit aikoinaan sänkyyn saanut kahvien kanssa?

  LIssu: juu eteisessäkin on tällaisia kerrytyslaatikoita johon ohi kulkiessaan tuontää kaikkea turhaa ja lykkää sitä hetkeä kun ne täytyy tyhjentää.

  VastaaPoista
 12. Anni: samalla lailla tämäkin päätyi yöpöydäksi -ja väliaikainen piti olla. Mutta sitten löytyi tuo laatikkokin väliin ja sioinä se yhä on.

  Maria: kuopuksen posti...ei varmaan suloisempaa ole!

  Solen: oh -kuinka voit inhota sitä vispilää! Survomme sitä toistemme kalloon kun katsomme telkkua. Tämä ei ehkä avaudu niille jotka eivät tiedä mistä kumman vekottimesta puhumme! haha

  Kultsin kämppä: juu ne yöpöydän laatikot ovat se pelastus, kun ei tarvitse katsella sitä romua siinä yöpöydällä!

  Pirkko: KOLME? onko sulla kolmen laatikon yöpöytä? Muuten hyvä, mutta lamauttavaa ajatella mikä määrä tavaraa mullakin niihin kertyisi ja sitten olisi se siivousedessä joskus kuitenkin!

  VastaaPoista
 13. ...juu, meillä lapsen tuttien säilytystilana oli tuttiaikana meidän sängynpäädyksi oleva paksu vaahtomuovipatja, sen reuna onkin sitten välillä täynnä mitä ihmeellisempia juttuja... :) (ajatus, että se voisikin olla ihan ku mun yöpöytä, on aika veikee :)

  VastaaPoista
 14. En uskalla mennä katsomaan, mitä kaikkea tuolla yöpöydän laatikossa on..se on varsinainen hullunmylly. Ehkä joskus kerron, jos kehtaan.

  VastaaPoista
 15. Eve: no mikä ettei, eikai sitä kukaan ole määrittänyt millainen se on!

  Kirjailijatar: Sitä minä vähän ajattelinkin, etten ole ainoa, jonka yöpöydästä on tullut mysteerilaatikko.

  VastaaPoista
 16. Eikös kellään muulla kerry karkkipapereita yöpöydän laatikkoon..? :)

  VastaaPoista
 17. Teija: Marialla ainakin kertyi! Mutta milloin te ne namit syötte? Heti aamusta vai illalla hampaanpesun jälkeen?

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.