torstai 26. elokuuta 2010

SeitsemänSain samaan syssyyn monta tunnustusta. Kiitos niistä. Kirjoitan tähän muotoon mukana kulkeneen haasteen seitsemästä asiasta minussa. Eli seitsemän ajatustani blogittamisesta.

1. Blogista on tullut muistipankkini. Menen usein niin sen hetken tunteen mukana, että unohdan nopeasti mitä kaikkea on elämään hetki sitten kuulunut. Ihan jo muutaman kuukaudenkin taakse palaaminen saattaa yllättää. Siinä se on selkeästi kuvin ja muistan monta sellaistakin asiaa jota en ole kirjottanut. Kuvissa on asioita, joita kukaan ei ole nostanut esiin ja jotka eivät lukijoille mitenkään avaudukaan...

2. Sellaisen havainnon olen tehnyt, että ensinmäinen kommentoija usein valitsee keskustelun polun, ja seuraavat helposti johdattuvat siitä tai tarttuvat siihen. (Tai ehkä monet vain näkevät samat asiat). Se asia saattaa usein olla ihan eri, kuin mistä minä keskustelua toivoisi herättäväni. Tai sitä ei vain herää. Sitten on niitä joiden kommenteista huomaa, että heidän ajattelunsa kulkee eri ratoja.

3. Näitä "eri ratoja" tahdon erityisesti kuulla. Niinkuin ylipäätään saatte kommentoida rohkeammin. Sanoa poikkipuisenkin sanan.

4. Blogi on paikka puntaroida päivän ja viikon tapahtumia.

5. Se että pidän blogia on saanut minut havainnoimaan ympäristöä eri vinkkelistä. Sekä kuvin että sanoin. Laittamaan ajatuksia sanoiksi ja kokonaisiksi lauseiksi.

6. Saan kommenteista voimaa ja iloa.

7. Voin jakaa arkea kauempana asuvien perheen ja sukulaisten kanssa, joita tapaan harvemmin kuin toivoisin.

PS. jaan tunnustusta eteenpäin sitten matkan varrella

9 kommenttia:

 1. Blogin pitäminen todella avaa silmiä näkemään uudella tavalla.

  VastaaPoista
 2. Viisaita ajatuksia!Minunkin mielestäni on virkistävää lukea erilaisia ajatuksia ja kokemuksia kommnenteissa.On hyvä,että annat luvan olla myötäilemättä blogin tekijää.Poikkeavia ajatuksia ei useinkaan ole tarkoitettu bloggaajalle,vaikka niin voidaan kokea. Liisa (rapsutuksia fieldille)

  VastaaPoista
 3. Pirkko: Huomasin saman kun koulussa oli vuosia sitten valokuvauskurssi. En ollut kaksinen kuvaaja mutta Jokin ajatuksissa muuttui kun tuon kurssin aikana rupesin kulkiessani rajaamaan näkymiä kymppikuvan muotoon.

  Anonyymi: ehkä Se on sama kuin tekstiviestissä. Että kommentissa on vaikea ilmaista äänensävyä ja mahdllisuus että loukkaa jotakuta kasvaa. Mutta rohkeasti vaan. Siitähän keskustelu syntyy.

  VastaaPoista
 4. Sun blogin lukeminen tuo tunteen siitä, että olet lähempänä fyysisesti ja myös henkisesti. Pääsen mukaan sun elämään ja ajatuksiin <3

  VastaaPoista
 5. Minustakin blogi oikeasti auttaa näkemään ja havainnoimaan tarkemmin, aivan kuin asiat kiinnittyisivät paremmin muistiinkin. Toivon, että nämä muistot säilyvät.
  Ja sitten se, mitä kaikkea ihanaa onkaan saanut lukea toisten blogeista, tarinoita ja sattumuksia, kauniita lauseita ja nähnyt kuvia, inspiroitunut ja kokenut tunne-elämyksiä. Aivan uskomatonta, olen melkein surullinen niiden puolesta, jotka eivät blogeja ole löytäneet.

  VastaaPoista
 6. Blogimaailma tuo tosiaan paljon iloa elämään! Ja omaakin elämää tulee tarkkailtua eri tavalla.

  Herättele vaan keskustelua, yritän olla "kipakka kommentoija"! =)

  VastaaPoista
 7. Monista asioista ajattelen samoin, varsinkin tuo, että niin paljon unohtuu! Omalta osaltani täytyy sanoa, että harvoin ehdin muiden kommentteja lukemaan, vaan kirjoitan se mitä omaan mieleen tulee :-)

  Sitten vielä kommentti kommenttiisi blogissani :-D sait hymyn huulilleni, mutta kyllä sitä lasten mielestä taidetaan olla välillä aika kaukana valiojoukosta, kun huudan kurkkuni käheäksi silloin, kun tuntuu, ettei mikään auta, eikä kukaan kuuntele tai ainakaan tottele. Mutta täytyy kyllä sanoa, että oli ihanaa, kun poika juuri tällä viikolla sanoi, ettei haluaisin kenenkään muun olevan hänen äitinsä! Kyllä lapset ovat niin ihania!

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 8. Mielenkiintoisia huomioita bloggaamisesta. Ja noin minullakin on, blogi on oiva muistikirja. En muista koskaan mitä olen viime viikolla tehnyt, saatikka sitten puoli vuotta sitten.

  VastaaPoista
 9. Pirkko: se on tärkeää, kun kaukana asustaa!

  Himalainen: samoin ajattelen, ja toisten blogit ovat niin paljon enmmän kuin naistenlehdistä koskaan saa irti!

  NOnna: kiitos jo etukäteen!

  Vekarus: totta sekin, joskus ehtii joskus ei. JOs jollakulla on blogissaan on oikein naseva juttu, aikaa ja paljon mielipiteitä saatan lukea kaikki!

  Kirjailijatar: niin on, ja oiein kuvien kera!

  VastaaPoista

Jos sinulla ei ole tiliä voit jättää terveiset myös valitsemalla "Nimi/url osoite" kenttään voit kirjoittaa nimimerkkisi.